26/7/12

Διήμερες εκδηλώσεις Πορείες μοτοσικλετιστών εις μνήμη Ισαάκ και Σολωμού

Λευκωσία: Μοτοσικλετιστές, υπό την εποπτεία της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολομού», επαναλαμβάνουν και φέτος την πορεία στη μνήμη των δολοφονηθέντων το 1996 Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού για να επαναφέρουν στη μνήμη τις δύο ξεχασμένες λέξεις «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Η φετινή εκδήλωση θα διαφέρει από τις προηγούμενες καθώς οι μοτοσικλετιστές θα διανύσουν διήμερη πορεία κατά μήκος της νεκρής ζώνης στις 3 και 4 Αυγούστου και θα κορυφωθεί στις 5 Αυγούστου με πορεία μοτοσικλετιστών από Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και τα Κοκκινοχώρια προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου για να παραστούν σε τρισάγιο που θα τελεσθεί στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού.

Μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο Σάββας Γεωργιάδης εξήγησε ότι η πορεία φέτος θα καταλήξει στο κοιμητήριο και δεν θα σταματήσει στην πλατεία Παραλιμνίου για την όποια εκδήλωση.

Πρόσθεσε ότι η φετινή εκδήλωση έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα διαρκέσει τρεις μέρες με αφετηρία του πρώτου μέρους την Πάφο στις 3 Αυγούστου για να καταλήξει την Κυριακή στο Παραλίμνι.

Σκιαγραφώντας την επιδίωξη των διοργανωτών, ανέφερε πως πέρα από την απόδοση τιμής στους δύο δολοφονηθέντες ήρωες, «είμαστε μια ομάδα, ακομμάτιστων ανθρώπων, που δεν έχει σχέση ή σύνδεση με τον όποιο κομματικό χώρο».

«Επειδή το «Δεν ξεχνώ» ξεχάστηκε, προσπαθούμε να μπολιάσουμε στον κόσμο τις δύο λέξεις που τα τελευταία χρόνια ηχούν παράξενα όταν τις λες,» είπε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «δεν ξεχνούμε, αγωνιζόμαστε για αυτούς που πέθαναν και ενδεχομένως αυτούς που θα πεθάνουν για την ελευθερία αυτού του τόπου».

Λέγοντας ότι κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, όχι μόνο στον Ισαάκ και Σολωμού, για κάθαρση από το μίασμα που βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο, απευθύνθηκε σε αυτούς που πηγαίνουν στα κατεχόμενα, υπενθυμίζοντας ότι στο βουνό του Πενταδακτύλου βρίσκονται τα άγια κόκαλα κάποιων αγωνιστών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του τόπου».

«Εμείς παρά ταύτα πάμε απέναντι, διασκεδάζουμε παίζουμε στα καζίνα και επιστρέφουμε στην ανέμελη βαρετή ζωή μας, στις υποτιθέμενες ελεύθερες περιοχές», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι «λέω υποτιθέμενες ελεύθερες περιοχές επειδή η κατοχή δεν έχει όνομα ούτε τοποθεσία».

Ο Ξένιος Κασινίδης, εκ των διοργανωτών, είπε ότι οι χώροι συγκέντρωσης στις 5 Αυγούστου για τους μοτοσικλετιστές και αυτοκινητιστές που θέλουν να συμμετέχουν είναι το περίπτερο οκτάγωνο στη Λευκωσία στις 7.30, ο χώρος στάθμευσης του Cineplex στη Λεμεσό στις 7.30, ο χώρος στάθμευσης του Παφιακού σταδίου στην Πάφο στις 7.00, ο κόμβος Ριζοελιάς στη Λάρνακα στις 8.00 και ο κυκλικός κόμβος Αγίας Νάπας στις 8.30.

Ο κ. Κασινίδης είπε ότι για να διατηρηθεί η αυτονομία της εκδήλωσης, ο κάθε συμμετέχοντας πρέπει να φορά τη φανέλα που θα του δώσουν οι διοργανωτές και το κράνος, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος παρεκτραπεί θα φεύγει από την πορεία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι πέρσι συμμετείχαν 650 άτομα και ότι αναμένεται και φέτος ανάλογη συμμετοχή.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.