6/6/12

Ο Νακρατζάς, ο Θεοδωρίδης και η ανευθυνότητα της Αυγής


Η εφημερίδα Αυγή δημοσίευσε το Σάββατο που μας πέρασε ένα άρθρο για την Ποντιακή Γενοκτονία με το ψευδώνυμο Νάσος Θεοδωρίδης, δικηγόρος και μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων, απότι μας πληροφορεί η εφημερίδα δλδ.
Μόνο που το πραγματικό όνομα του Νάσου Θεοδωρίδη είναι Γεώργιος Νακρατζάς και είναι γιατρός στην Ολλανδία, κι όχι δικηγόρος στους Αμπελόκηπους και το κείμενο αυτό το έγραψε το 2004. Μια γρήγορη ματιά πείθει τον καθένα:
Ν: Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας, στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.
Θ: Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.
Ν: Η επιχειρηματολογία των εθνικιστών Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο Ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες, και να διαδίδει πολλά ψεύδη.
Θ: Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.
Ν: Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς απελευθέρωση του Πόντου από τον τουρκικό ζυγό και την εγκαθίδρυση μιας ελληνικής Ποντιακής Δημοκρατίας.
Θ: Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό».
Ν: Θεωρητικά ο ορισμός απελευθέρωση έχει ρεαλιστικό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία. Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Τα στοιχεία αυτά υιοθέτησε και χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου στις διάφορες διεθνείς συνδιασκέψεις, προς υποστήριξη των εθνικών επιδιώξεων. Λεπτομερώς στο νομό δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν στο 25.9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.
Θ: Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία. Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων, του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στον νομό, δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο στο 25,9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.
Ν: Το πραγματικό αντάρτικο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσο-τουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή της Τραπεζούντας.
Θ: Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη.
Ν: Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο «στρατηγός» Γερμανός Καραβαγγέλης ο οποίος ήρθε στην Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.
Θ: Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.
κ.ο.κ.
………………………………………………..
Ας μην αναπαράξουμε όλο το άρθρο, αφού όλο το άρθρο της Αυγής αποτελεί συμπίλημα του πρώτου,  αλλά  έχει ενδιαφέρον ότι ακόμα και η κατακλείδα του άρθρου είναι αντιγραφή:
Ν: Ταυτόχρονα οι Πόντιο εθνικιστές καταδικάζουν με θορυβώδη και ταυτόχρονα υστερικό τρόπο τα εγκλήματα Γενοκτονίας που διέπραξε η τουρκική πλευρά απαιτώντας διεθνή αναγνώριση Γενοκτονίας, χωρίς φυσικά να ζητούν συγνώμη από τους Τούρκους για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η δική μας πλευρά.
Θ: Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.
Έχει ενδιαφέρον πώς η Αυγή που έχει αρχισυντάκτη για να επιμελείται τα κείμενα και να κόβει τις αντιγραφές, κατάφερε να αντιγράψει ολοκληρωτικά μεν το πρώτο κείμενο, αλλά όχι και το όνομα του συντάκτη του άρθρου, το οποίο το έγραψε λάθος
Πηγή: Πλάτανος

3 σχόλια:

  1. Αὐτὸ τὸ ἄρθρο βρῆκαν νὰ ἀντιγράψουν;

    Τελικὰ τὸ «Σφάξε με ἀγά μ' νὰ ἁγιἀσω» ὑπάρχει ἀκόμη, ἔστω καὶ σὲ ἀριστερὴ ἐκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλητεία όλων δαύτων δεν έχει όρια. Το όνομα του Νακρατζά το άκουσα πρώτη φορά, λίγο μετά το δημοψήφισμα για την πλεκτάνη Ανάν στην Κύπρο (2004).

    Τότε, όπως έγραψαν εφημερίδες, δάσκαλοι παραπονέθηκαν ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου, το οποίο χρησιμοποιούν (άρα και διαβάζουν) συλλογικά τα παιδιά, γέμισε με emails από την Ολλανδία, από κάποιον γιατρό Νακρατζά, ο οποίος προπαγάνδιζε υπέρ της τουρκοκυπριακής πλευράς και υπέρ της ανακηρύξεως χωριστού κράτους και τα ρέστα.

    Αν δείτε και την ιστοσελίδα του, ο γελοίος αυτός σαλίγκαρος, προφανώς ενεργούμενο της Άγκυρας, εξακολουθεί να μιλά για ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή "κοινότητα". Ακριβώς, δηλαδή, όπως κάνουν οι Τούρκοι.

    Γυρίζουν ανάποδα τ' άντερά μου μόνο που τον ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.