25/6/12

Δικαίωση των θέσεων Ομόνοιας – ΚΕΑΔ για την απογραφή: Καταπέλτης κατά της Αλβανίας η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Σκιπ”  το Συμβούλιο της Ευρώπης στην τρίτη κατά σειρά έκθεση αναφορικά με την εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο  για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων σημειώνει πως ενώ ο νόμος Κατά των Διακρίσεων του 2010 αποτελούσε θετικό βήμα, οι αλλαγές στο νόμο για την απογραφή έρχονταν σε αντίθεση με αυτήν τη σύμβαση.

Η έκθεση σημειώνει πως “το θεσμικό πλαίσιο για τον χειρισμό των ανησυχιών των μειονοτήτων παραμένει ακατάλληλο κι ενώ η Κρατική Επιτροπή Μειονοτήτων δεν έχει την αναγκαία πολιτική ανεξαρτησία για να προασπίσει τις εθνικές μειονότητες.

” Η απογραφή πληθυσμού, συνεχίζει η έκθεση, που διεξήχθη στην Αλβανία τον Οκτώβριο του 2011, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής καθιέρωσαν πρόστιμο  για τις μη σωστές απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, και η μη σωστή απάντηση θεωρούνταν ότι είναι  αυτή που δεν συνταυτίζεται με τα στοιχεία του ληξιαρχείου. Οι ίδιοι οι ληξιαρχικοί κατάλογοι, σημειώνει η έκθεση, είναι πηγή πληροφόρησης που δεν μπορεί να πιστέψει κανείς.

Αυτές οι αλλαγές δεν ταυτίζονται με την αρχή του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού των ατόμων  με μια εθνική ομάδα όπως  αναφέρεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης Πλαίσιο, επισημαίνει ακόμα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα της Σκιπ αναφέρει ακόμα πως την έκθεση χαιρέτησε σήμερα και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση  να λάβει σοβαρά υπόψη τις συστάσεις του Σ.Ε..
http://www.deropoli.com/?p=9864#more-9864

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.