29/6/12

Η Ρωσία θα παραδώσει στη Συρία τρία επισκευασμένα πολεμικά ελικόπτερα

Xinhua
Η Ρωσία θα είναι σε θέση να παραδώσει εντός των προθεσμιών τρία επισκευασμένα πολεμικά ελικόπτερα στη Συρία, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος της υπηρεσίας τεχνολογικής συνεργασίας του ρωσικού ομοσπονδιακού στρατού.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Αλέξανδρος Φομίν, δήλωσε ότι η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει την επισκευή τριών ελικοπτέρων Mi-25, στο πλαίσιο μιας σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού το 2008.


«Η Συρία είναι φίλη μας και πάντα εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους φίλους μας. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη το 2008, επισκευάσαμε τρία ελικόπτερα Mi-25, και θα είμαστε σε θέση να τα παραδώσουμε στην ώρα τους», δήλωσε ο κ. Φομίν στο τύπο στο περιθώριο μιας έκθεσης για τις επιστήμες του μηχανικού στη Μόσχα.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των ελικοπτέρων.

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα θα εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας για την τεχνικο- στρατιωτική συνεργασία που υπογράφηκε το 2008 με τη Συρία.

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι διατηρούσε τεχνικο- στρατιωτικές σχέσεις με τη Δαμασκό, αλλά αρνήθηκε ότι προμηθεύει στη Συρία όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά των «ειρηνικών διαδηλωτών».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προμηθεύει ελικόπτερα μάχης στη Συρία, δηλώνοντας  ότι αυτή η κίνηση θα συμβάλει στην ενίσχυση της σύγκρουσης στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.