29/6/12

Η ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ Στοπ στους μετανάστες


Τα αυστηρά κριτήρια της κυβέρνησης Σαρκοζί διατηρεί και η νέα, σοσιαλιστική, γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών, αποκλείοντας ο αριθμός των νομιμοποιήσεων να ξεπερνά τις 30.000 τον χρόνο. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέδωσε εγκύκλιο για την κατά περίπτωση νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και μιλώντας στον «Μοντ» ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει μαζική νομιμοποίηση» και διευκρινίζοντας πως τα κριτήρια είναι «τα χρόνια παρουσίας στη Γαλλία, η κατάσταση σε σχέση με την εργασία, οι οικογενειακοί δεσμοί, η φοίτηση των παιδιών σε σχολείο». «Οι νομιμοποιήσεις πρέπει να γίνονται με βάση κριτήρια συγκεκριμένα, αντικειμενικά, κατανοητά τόσο απ' αυτούς που βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση όσο και από αυτούς που θα μπορούσαν να έρθουν στο εθνικό μας έδαφος και από τους συμπατριώτες μας», εξήγησε ο Βαλς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κριτήρια ερμηνεύθηκαν με υπερβολικά περιοριστικό τρόπο και δεν εφαρμόσθηκαν ομοιόμορφα στο σύνολο της επικράτειας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Θέλω να βάλω τέλος στην αυθαιρεσία, όμως θα υπάρξουν πρόσωπα που θα πρέπει να απομακρυνθούν και αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν με αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους πρέπει να τηρηθούν», είπε.

Ο σοσιαλιστής υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες νομιμοποιήσεις από τις 30.000 ετησίως που γίνονταν από την κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

«Σήμερα η οικονομική και κοινωνική κατάσταση δεν επιτρέπει να υποδεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε όσους θα ήθελαν ορισμένοι. Είναι ευθύνη μου ως υπουργού Εσωτερικών να το πω», δήλωσε ο Βαλς.

«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείς τους πάντες και έρχεσαι σε αδιέξοδο. Πρέπει να ασκήσουμε μια δημοκρατική πολιτική, σύμφωνη προς τις αξίες της Γαλλίας, να λάβουμε υπόψη την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας και να θέσουμε κριτήρια», κατέληξε.
http://www.elzoni.gr/html/ent/544/ent.23544.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.