29/6/12

Δ. Κυριαζίδης: "Η ΕΛ.ΑΣ κάνει τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή"!


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
http://www.pheme.gr
Αποκαλυπτική συνέντευξη του επί σειρά ετών προέδρου της Ομοσπονδίας αστυνομικών, νεοεκλεγέντος βουλευτή της ΝΔ.
Καταπέλτης με τις πρακτικές που ακολουθεί η φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.


Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ο οποίος πολλές φορές κατά το παρελθόν είχε στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα και τις παράνομες πρακτικές οργάνων της τάξης, σε συνέντευξη του στο Pheme.gr στρέφει τα βέλη του κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, όπως επισημαίνει, "κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες και στη Χρυσή Αυγή που αλωνίζουν σε όλη τη χώρα"!

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ μιλώντας κατ’ αποκλειστικότητα στο Pheme.gr ζητά από την πολιτεία "να θεσπίσει ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, όργανα"!


Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Pheme.gr o βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.
Κύριε Κυριαζίδη σας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών;

- Βεβαίως και με ανησυχούν, όχι μόνον εμένα αλλά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που βλέπει τα κρούσματα βίας και τα φαινόμενα αυτοδικίας να αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Εδώ και καιρό είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης, όπου ομάδες πολιτών ή πολιτικές ομάδες, ως άλλοι σερίφηδες, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και αυτοδικούν"!

Καθημερινά, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα καταγράφονται κρούσματα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών. Η αστυνομία δεν έχει ευθύνες;

- Βεβαίως και έχει ευθύνες η ηγεσία της αστυνομίας. Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της".

Πολλές φορές η αστυνομία δίνει την εντύπωση ότι κωλυσιεργεί σκοπίμως να παρέμβει, να εντοπίσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες.  
  

- Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα"!

Πως θα μπορούσε να ανακοπεί αυτό το ογκούμενο κύμα ανομίας;


- Κατά τη γνώμη μου πρέπει να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας».

Και όμως πολίτες εμφανίζονται να επιχαίρουν για τις εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και να επικροτούν τη βία.


- Δεν μπορεί ομάδες πολιτών ή πολιτικές οργανώσεις να υποκαθιστούν την αστυνομία. Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων.
Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας.

Η αστυνομία γνωρίζει τους δράστες, αλλά δεν τους συλλαμβάνει, υποστηρίζουν πολλοί.

- Πολλοί από τους δράστες, είναι γεγονός, ότι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για άτομα ανυπόληπτα, με βεβαρημένο παρελθόν. Η τεκμηρίωση όμως της συμμετοχής τους όμως σε πράξεις αυτοδικίας, προϋποθέτουν την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων και φυσικά τις μαρτυρίες είτε των θυμάτων είτε αυτοπτών μαρτύρων. Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθούν.

Πως φτάσαμε ως εδώ, δεν έχει ευθύνη η πολιτεία; 


- Δεν ευθύνεται μόνον η πολιτεία, αλλά και εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες, η κοινωνία. Αφήσαμε έδαφος να ανθίσουν τα άνθη του κακού, διάφορα μπουμπούκια που εκμεταλλεύονται από τη μια το έλλειμμα ασφάλειας και από την άλλη την τρωθείσα ψυχολογία των αστυνομικών, ως αποτέλεσμα της διαπόμπευσης και του κοινωνικού στιγματισμού που υφίστανται.



Είδατε τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν αστυνομικοί.

- Δεν είναι ανεξήγητα τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Ποια η γνώμη σας για την ενέργεια των μέχρι πρότινος συναδέλφων σας της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης και τη μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη;

- Θα το πω απλά: Έκαναν πατάτα! Δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο παρόμοια ζητήματα. Εκτός των άλλων το σχόλιο της κυρίας Κανέλλη, είναι σαφές ότι δεν αφορούσε τους αστυνομικούς.

10 σχόλια:

  1. Ή
    Πώς ο κόσμος Τόχει Τούμπανο & Εμείς Κρυφό Καμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ,

    ΤΑ 60 ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΑΝ 58,5 ΣΕ 4 ΔΟΣΕΙΣ.
    ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΣΑΤΕ ΣΑΝ ΚΟΤΟΥΛΕΣ.

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ;
    ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΤΗΝ ΕΚΘΡΕΨΑΤΕ.

    Ο ΖΟΡΡΟ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΝΔ ΚΑΙ ΧΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ.
    ΙΣΧΥΕΙ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οποιος τολμα ασ διαψευσει οσα καταγγελλει ο εν λογω βουλευτης και πρωην αστυνομικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αστυνομία φυλάει τους πολιτικούς,τους δημοσιογράφους και τους επιχειρηματίες,και κάθε λογής μαϊντανό.

    Τους πολίτες απλά τους φλομώνει στα ληγμένα χημικά κάθε τρία χρόνια που αποφασίζουν να διαδηλώσουν.

    Λογικό και επόμενο είναι λοιπόν να στραφούν ''αλλού''.

    ΥΓ
    Η ΕΛΑΣ δεν κάνει τα στραβά μάτια μόνο στους ακροδεξιούς,αλλά και στους ακροαριστερούς,κουκουλοφόρους κλπ κλπ κλπ. Μέχρι και στον Κουλούρη....

    Μην ξεχνιέσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι ακόμη Κυριαζίδη,τράβα στο κόμμα σου,και στον αντιπρόεδρο σου,που ήταν Υπουργός Υγείας όταν γινόταν το μεγάλο φαγοπότι,και ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο.

    Το Άδικο που προκαλέσατε και που προκαλείται,θα σας ΠΝΙΞΕΙ κάποια στιγμή,αργά ή γρήγορα.

    Και συνεχίζετε ΕΣΕΙΣ,λες και τα καταφέρατε περίφημα,να αμοίβεστε με 6500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ,χώρια τα λεφτά απο επιτροπές και λοιπά.

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=157598&catID=11

    Και η αλητεία θα έπρεπε να έχει κάποια όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι τελευταίο,τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια έξαρση αποτελεσματικότητας της ΕΛΑΣ,ή είναι ιδέα μου;

    Όπως και να έχει,συγχαρητήρια στην Ελληνική αστυνομία που τις τελευταίες ημέρες καταγράφει σημαντικές επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ από ο,τι καταλαβαίνω δηλαδή η αστυνομία πρέπει να φυλάει όλους τους υπολοιπους από τους Έλληνες πολίτες, γιατί ο δημοσιογράφος απέφυγε να ερώτηση τον κύριο Κυριαζίδη τι κάνει η αστυνομία στα εγκλήματα που διαπράττουν οι λαθρομετανάστες και δεν είναι μονο φόνοι, είναι κλοπές, είναι καταλήψεις ιδιοκτησιών είναι βιασμοί είναι τρομοκρατία, που είναι η αστυνομία σε όλα αυτά? Πολύ σωστά τα λέει για την αυτοδικία, αλλα αυτά που λέει προϋποθέτουν ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και δυστυχώς δεν την κάνει, όπως σίγουρα κάνει τα στραβά ματια στη Χρυσή Αυγή τα ίδια και πρισσότερα στραβά ματια κάνει στους αντιεξουσιαστές και τους αναρχικούς, δεν είναι έτσι? Τα ίδια κάνει και με τους λαθρομετανάστες οι οποιοι συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι μετά από μιση ώρα. Λίγη αυτοκριτική δεν έβλαψε κανέναν νομίζω και καλο είναι να αρχίσουν να την κάνουν γιατί θα βρεθούν με την Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση και όχι το ΣΥΡΡΙΖΑ και τότε να μας πει ποιος θρέφει τη Χρυσή Αυγή. Αφού δεν ντρέπεται να κατηγορεί τον απλό κόσμο, αλλα τι να περιμένει κανεις από ψευτοσυνδικαλιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός μεταναστών δημιουργεί καταστάσεις επικίνδυνες και εκτός ελέγχου.
    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών και τις πρόσκαιρες επιτυχίες της ΕΛΑΣ η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.
    Η δύναμη της ΕΛΑΣ είναι μικρή εν σχέση με τον όγκο των ανθρώπων
    (ή ζώων ) που καλείται να επιτηρήσει.
    Επίσης οι συλλήψεις που γίνονται εκ των υστέρων στην πιο καλή περίπτωση ,είναι κάποια παρηγοριά αλλά ,λίγο βοηθούν τα θύματα
    (γιατί πρώτα υπέστησαν βασανιστήρια , ληστεύθηκαν ,βιάσθηκαν ή... έφαγαν σφαίρες και βλέπουν τα ραδίκια ανάσκελα).
    Το παν είναι η πρόληψη του εγκλήματος.
    Αφού δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνουμε όλοι αστυνομικοί στην Ελλάδα ,τότε δύο είναι οι λύσεις που απομένουν.
    1.Διώχνουμε όλους τους μετανάστες και βρίσκουμε οριστικά την ησυχία μας.(Έστω ας αφήσουμε ένα 3% μεταναστών (κατά προτίμηση χριστιανών )επί του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος).
    2.Αφήνουμε ομάδες πολιτών να δράσουν στο πλευρό της αστυνομίας για την πρόληψη ή τον περιορισμό του εγκλήματος .
    Κάτι τέτοιο συνέβη το 1979 στην Νέα Υόρκη ,όπου οι Guardian Angels έκαναν νυκτερινές περιπολίες ιδίως στους σταθμούς του μετρό για την πρόληψη εγκληματικών ενεργειών.
    Είτε μας αρέσει ,είτε όχι ,αυτό κάνουν αυτή την στιγμή και οι ομάδες της Χ.Α. και απ' ότι πληροφορούμαι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.
    Μερικά κοριτσάκια γλύτωσαν τον βιασμό στο παρά πέντε και λένε η Χ.Α κέρδισε ψηφοφόρους από αυτόπτες μάρτυρες στα μπαλκόνια πολυκατοικιών που ειδοποίησαν εγκαίρως τους χρυσαυγίτες.
    Θα ήταν ευχής έργο να επαρκούσε η δύναμη της ΕΛΑΣ που δυστυχώς αν και καλή είναι λίγη. Η έννομη τάξη έχει διασαλευθεί οριστικά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο πρόσφορο για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (να παραμείνουν οι Έλληνες ,ζωντανοί,ήρεμοι και το κυριότερο... παρθένοι!!!
    Εάν ενοχλεί που η Χ.Α με αυτό τον τρόπο αποκτά συμπάθειες ας κάνουν ομάδες περιφρούρησης και οι προοδευτικοί μας πολίτες και ας βοηθήσουν και αυτοί τον Έλληνα πολίτη ,τον συμπατριώτη τους , που πεθαίνει ανυπεράσπιστος! (διευκρίνιση να βοηθήσουν το Έλληνα και όχι τον" κακομοίρη μετανάστη" ,στην συγκεκριμένη περίπτωση βιαστή και μακελάρη.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

    Το περίφημο χουντογλέντι της Ελληνικής Αστυνομίας 1997
    http://www.youtube.com/watch?v=L2p374rN80E

    Μετά θα ανακαλύψουμε και τον Τροχό.

    ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΕΚΔΙΔΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ":
    Ισχυρίζεται πως αστυνομικοί πιστοποιούσαν άλοθι σε μέλη της ΧΑ, αμέσως μετά από δολοφονικές επιχειρήσεις.

    Δυστυχώς δεν έχω κάτι σε Δικαστικά δρώμενα, προς επιβεβαίωση των Δικαιομάχων της Βέροιας- πόλη που ακόμα ψάχνουν το σώμα του μικρού Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Alexandros
    Η Αστυνομία είναι Υπεράριθμη και ΔΕΝ ανταποκρίνεται στον ρόλο της.
    Αυτά τα κατήγγειλαν οι ΑΑ (Ανώνυμοι Αστυνομικοί) πρό ημερών, στιγματίζοντας την παθογένειά της, η οποία εδράζεται σε Ανώτατα - Ανώνυμα Πολυπλόκαμα Κλιμάκια.
    Με την συνδρομή της Στρεβλής Νομοθεσίας - Πολυνομίας και Πλήρους Παράδοσης των Πολιτών στην Αχαλίνωτη Εγκληματικότητα- Έρχεται η ΧΑ να καλύψει το Κενό Ασφάλειας που το ίδιο το Σύστημα δημιουργεί.
    Έρχεται λοιπόν να καλύψει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ, ΈΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΑ ΤΟΞΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΣΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ- ΣΑΝ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ.
    Πέφτει αυτό το Απόβλητο μέσα στην Κοινωνία και μάλλιστα ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ.
    ΑΝ νομίζεις πως είναι Τυχαίο, να μην Συλλαμβάνονται ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ οι Ακραίοι Αριστεροί και αντί να τιμωρούνται, να ζούμε μία αισχρή πραγματικότητα δήθεν "πολέμου Πόλης", με αποτέλεσμα οι απλοί πολίτες αυτής της Μπανανίας να μην μπορούν να ασκήσουν τα ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τους, όσον αφορά την Διαμαρτυρία-Έλεγχο Εξουσίας, με τον ρόλο της ΧΑ "Ατάκτως Ερριμένο" στην κοινωνία των ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ, Ή δεν έχεις γνώση ή θέλεις να αυταπατάσαι.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τον επερχόμενο κίνδυνο και θα επαυξήσω τη γνώμη σου, πως μπορεί να βρεθούμε Συντομότατα με τη ΧΑ να αντιπαλεύει σε θέση ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, με τους Δημοσκόπους δήθεν στα κάγκελα.
    Μόνο που τότε θα έχουμε απωλέσει τα Πάντα Όλα.
    Είναι τελειονομία αν δεν φυλάττεις τα αγαθά, να τα απωλέσεις.
    Φιλικά G.E

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.