12/6/12

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ Γιατί παραδόθηκε η Βαγδάτη;

http://www.washingtonpost.com/rf/image_982w/2010-2019/WashingtonPost/2011/12/15/Foreign/Images/Iraq-Closure013.jpg
Λιάνα Μυστακίδου
Με τη βοήθεια της εικόνας όλα τα μεγάλα γεγονότα φθάνουν στη στιγμή στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Επειδή, όμως, εκεί που τελειώνει η δημοσιογραφία αρχίζει η ιστορία, χρειάζεται χρόνος για να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα και να λάμψει η αλήθεια.Ο Dr Ramazan Kurtoglu στο έργο του «Hollywood ve Kabala’nin 13. Havarisi-Evangelism- Dunya Imparatorlugu ve Turkiye»,  Εκδόσεις Sinemis Yayinlari, μας αποκαλύπτει πολλά για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο χώρο της Μέσης Ανατολής. 
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι είναι κοινό μυστικό ο ρόλος που διαδραματίζουν ορισμένες ομάδες για να χειραγωγήσουν τα έθνη και τα κράτη προς όφελος τους. 
Οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν κυρίως θρησκευτικές ιστορίες, προφητείες για να ποδηγετήσουν τον κόσμο.

Στο έργο του μας εντυπωσίασε η αποκάλυψη που κάνει για το ρόλο που έπαιξε το τάγμα των Kesnizani (Kesnizani order) στο διαμελισμό του Ιράκ. Ειδικότερα, αναφέρει:

«Όλοι γνωρίζουν πια ότι οι διεθνείς σεναριογράφοι έχουν μετατρέψει σε κινηματογραφικό πλατό όλο τον πλανήτη και πρώτα απ΄ όλα την περιοχή που εντάσσεται στο σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής. Ακόμα και αυτός που κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο κορυφαίος της μυστικιστικής οργάνωσης δεν γνωρίζει καλά το τέλος της ταινίας. Οι οικονομικοί και μυστικιστικοί στόχοι έχουν πλέον ενωθεί σαν τηλεπικοινωνιακό ρομπότ της νανοτεχνολογίας. Το Ιράκ παραδόθηκε μέσα σε χρυσό δίσκο στους Αμερικανούς. Την παράδοση την έκανε το  θρησκευτικό τάγμα των Kesnizani, το οποίο όλοι γνώριζαν στο Ιράκ, αλλά αυτό δεν φαινόταν πουθενά.

Την ώρα που όλοι περίμεναν να γίνει η μεγάλη μάχη στη Βαγδάτη, η πόλη παραδόθηκε αμαχητί στους Αμερικανούς από τα μέλη του τάγματος, στις 10 Απριλίου 2003.Το τάγμα μετά τον Πόλεμο του Κόλπου είχε τυλιχτεί σαν ιστός αράχνης γύρω από τον Σαντάμ. Οπαδοί του ήταν η σύζυγος του δικτάτορα, οι έμπιστοι στρατηγοί του και οι επικεφαλείς των υπηρεσιών πληροφόρησης. Το τάγμα είχε οργανωθεί άρτια από τη Mossad  και τη CIA για να γκρεμίσει εσωτερικά το Ιράκ.

Ο Σαντάμ υπήρξε επί 33 χρόνια δικτάτορας, είχε αντιμετωπίσει εξεγέρσεις και απόπειρες δολοφονίας. Η μέθοδος δράσης του τάγματος, όμως, ήταν διαφορετική.
Οπαδοί του τάγματος ήταν έμπιστα άτομα του Σαντάμ, τα οποία ενημέρωναν αμέσως τον γιο του σεΐχη του τάγματος Νεχρού για όλες τις κινήσεις του. Οι πληροφορίες πετούσαν αμέσως σαν τα πουλιά στους σταθμούς της CIA και της Mossad.

Η λέξη Kesnizani ετυμολογικά σημαίνει «εγώ δεν γνωρίζω τίποτα». Ταυτόχρονα είναι το όνομα μιας κουρδικής φυλής που ζει στην περιοχή Suleymaniye. Ιδρυτής του τάγματος είναι ο κουρδικής καταγωγής Muhammad Abdulkerim Kesnizani , ο οποίος δίδασκε στους μαθητές του τα μυστικά της Καμπάλα αντί του Κορανίου. Ο Σεΐχης δεν εμφανιζόταν πουθενά. Δεν συμπαθούσε τα ΜΜΕ και το όνομα του είχε γίνει θρύλος.

Γεννήθηκε στην περιοχή Camcamal της Κερκιούκης και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης. Απέκτησε δυο γιους τον Γκάντι και το Νεχρού.

Ο Γκάντι δολοφονήθηκε από αγνώστους το 1980. Στον Πρώτο πόλεμο του Κόλπου ο πατέρας Μπους αρνήθηκε να καταλάβει τη Βαγδάτη, γεγονός που ενόχλησε το Ισραήλ.

Το Ισραήλ που διατηρούσε από παλιά καλές σχέσεις με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ δεν ήθελε να αφήσει τα πράγματα στην τύχη. Το Ιράκ έπρεπε άμεσα να διαμελιστεί. Το τάγμα των Kesnizani έπρεπε να θέσει όλους τους Μουσουλμάνους υπό τον έλεγχό του.

Εγκαταστάθηκαν πρώτα στον κρατικό μηχανισμό. Όσοι αρνήθηκαν να ενταχθούν στο τάγμα υπέκυψαν στον χρηματικό πειρασμό που πρόσφερε απλόχερα η Mossad. Ο Σαντάμ λίγο πριν την εισβολή των Αμερικανών κατάλαβε τι γινόταν και θέλησε να εκδικηθεί. Απομάκρυνε από κοντά του όλους τους ενόχους ακόμα και τη σύζυγό του, αλλά ήταν ήδη αργά».

Όλα όσα αναφέρει ο συγγραφέας είναι τεκμηριωμένα με πηγές. Επειδή συμβαίνουν τόσα γύρω μας καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα που ίσως μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.