25/6/12

Σοκ στη Βαγδάτη: Οι ΗΠΑ δίνουν 24 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι στους Κούρδους

Ο Μπαρζανί, που ενισχύει τη θέση του στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), ζήτησε επίσημα από την Ουάσιγκτον 24 επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64.
Μετά την υπογραφή συμφωνιών εκμετάλλευσης πετρελαιοπηγών με ξένες εταιρείες, που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ιράκ, Νουρί αλ Μαλίκι, ο Μπαρζανί έρχεται να ζητήσει επίσημα από την Ουάσιγκτον οπλικά συστήματα, που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την άμυνα του αυτόνομου κουρδικού κράτους.
Έγινε γνωστό ότι ο Μπαρζανί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ζήτησε επίσημα την προμήθεια 24 επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64.
Με βάση δημοσίευμα της ιρακινής εφημερίδας Dar ed Dustur, τα πρώτα πέντε ελικόπτερα θα παραδοθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι το 2015.
Πηγές που μίλησαν στην εν λόγω εφημερίδα ανέφεραν ότι η παραχώρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα συνιστά επιλεκτική μεταχείριση, αφού σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να εκτελεστεί μια τέτοια παραγγελία.
Να σημειωθεί ότι ο Μπαρζανί, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ζήτησε από την αμερικανική διοίκηση να μην παραχωρήσει αεροσκάφη τύπου  F-16 στην κυβέρνηση Μαλίκι, γιατί φοβάται ότι θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων.
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Άντε καλή αρχή, αυτά τα απάτσι θα χρησιμοποιηθούν κατά τουρκικών αρμάτων μάχης στην επόμενη επίθεσή τους στο Β ΙΡΑΚ (Κουρδιστάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αδύνατον να παραμείνουν αδιάφορες οι μεγάλες δυνάμεις απέναντι σε ένα τόσο έμπειρο στρατό,και μάλιστα τόσο διψασμένο για ανταλλάγματα.

    Ποιος δεν θα ήθελε τους Κούρδους στο πλευρό του,τώρα που βράζει η περιοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.