30/4/12

Ισραήλ: Στο νοσοκομείο των φυλακών ο ηγέτης του FPLP

 Ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, μεταφέρθηκε σήμερα σε νοκοσομείο των φυλακών, κοντά στο Τελ Αβίβ, όπως έγινε γνωστό από μια Παλαιστίνια βουλευτίνα. Ο Αχμεντ Σααντάτ, ο γ.γ. του FPLP, ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 17 Απριλίου, στα πλαίσια της κινητοποίησης στην οποία έχουν προχωρήσει τουλάχιστον 1350 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τροφή. Σήμερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών κοντά στο Ράμελχ όμως "ακόμη δεν έχουμε κάποια διευκρίνιση για την κατάσταση της υγείας του", είπε η Χαλίντα Τζάραρ, μία από τους τρεις βουλευτές του FPLP.
"Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τη ζωή του, αφού βρίσκεται σε ισραηλινή φυλακή", πρόσθεσε η Τζάραρ.

Ένας εκπρόσωπος των φυλακών επιβεβαίωσε ότι έγινε η μεταφορά αλλά για "προληπτικούς λόγους", όπως είπε, λόγω της "προχωρημένης ηλικίας" του κρατουμένου, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Σααντάτ είναι "καλή". Ο Σααντάτ, που πλησιάζει τα 60, εκτίει ποινή κάθειρξης 30 ετών ως "αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης".

Είχε κατηγορηθεί και για τη δολοφονία του υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ Ρεχαβάμ Ζεεβί τον Οκτώβριο του 2001, όμως η κατηγορία αυτή αποσύρθηκε.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.