27/4/12

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ακίνητα που διαμένουν παράνομοι μετανάστες

Εικόνα από την οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.
Εικόνα από την οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.
Αθήνα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε συνοικίες του Κέντρου της Αθήνας, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να διαμένουν δεκάδες παράνομοι μετανάστες σε διαμερίσματα.
Στόχος των Αρχών είναι επίσης να εντοπιστούν και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, ώστε να ακολουθηθεί και η αντίστοιχη ποινική διαδικασία εις βάρος τους.Οι πρώτες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου και Χαλκοκονδύλη.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ- Πρώτη σύλληψη ιδιοκτήτη σπιτιού που στέγαζε μετανάστες
Ένας υπέυθυνος διαμερίσματος συνελήφθη κατά τους σημερινούς πρώτους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνα, για τη σύλληψη ιδιοκτητών που ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε μεγάλες ομάδες μεταναστών. Σε ένα διαμέρισμα εντοπίστηκαν 21 μετανάστες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους για μεταδοτικές ασθένειες. Οι έξι θα απελαθούν.
Πρώτη σύλληψη ιδιοκτήτη σπιτιού που στέγαζε μετανάστες
Στους ελέγχους πήραν μέρος η ΕΛΑΣ, το Σ.Δ.Ο.Ε., ο Δήμος Αθηναίων και το Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ., συνεργεία των οποίων ήλεγξαν χώρους σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου).

Σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν 21 μετανάστες. Από αυτούς, οι 6 προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Συνελήφθη ένας Έλληνας ο οποίος έπαιρνε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα από κάθε άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.Οι 21 μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα. Οκτώ από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Πρώτη σύλληψη ιδιοκτήτη σπιτιού που στέγαζε μετανάστες
Επίσης, δύο διαμερίσματα ελέγχθησαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Πρώτη σύλληψη ιδιοκτήτη σπιτιού που στέγαζε μετανάστες
Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας θα συνεχιστούν και όπου διαπιστώνεται όυπεράριθμη στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, θα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη. Εάν εντοπίζεται εντός των ορίων του αυτοφώρου θα συλλαμβάνεται και θα οδηγείται στον εισαγγελέα.

1 σχόλιο:

  1. Κι εγώ εκεί που μένω κι έχει πολλούς λάθρο, από τότε που προκηρύχτηκαν οι εκλογές βλέπω τόσους ζητάδες και δελτάδες όσους δεν είχα ξαναδεί ποτέ. Μέχρι και τούς ντελιβεράδες ξεπεράσανε σε αριθμό! Ρε τι κάνουνε οι άνθρωποι μπας κι ανέβει λιγάκι η ρημάδα η εκλογική συσπείρωση που έχει φτάσει στα τάρταρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.