27/4/12

Η αντίδραση της Αθήνας Μία ακόμα τουρκική παρανομία οι γεωτρήσεις στα κατεχόμενα, δηλώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι παραβιάζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες καλούν όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι παραβιάζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες καλούν όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αθήνα: Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η έναρξη γεωτρήσεων από τουρκική εταιρεία στην Κατεχόμενη Κύπρο.«Η ενέργεια αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το Κυπριακό αποτελεί πρωτίστως διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Καλούμε την Τουρκία να συμβάλει, επιτέλους, έμπρακτα στην εξεύρεση μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης διαπραγματευτικής προσπάθειας» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Τουρκία να συμβάλει έμπρακτα στην εξεύρεση μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης διαπραγματευτικής προσπάθειας, επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της ΕΕ.

Ο λεγόμενος υπουργός Γεωργίας των κατεχομένων δήλωσε ότι «τα κατεχόμενα θα μπουν στη διεθνή αγορά, ως ιδιοκτήτες φυσικών πόρων».

Υποστήριξε ακόμα ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αποθέματα και με τις εργασίες που θα γίνουν, θα ξεκαθαρίσει σε ποιο βαθμό θα είναι οικονομικά συμφέρουσα η εξόρυξή τους. Οι τεχνικές έρευνες θα διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.