30/4/12

«Σαφές μήνυμα» Δ. Αβραμόπουλου στην Τουρκία

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αμφισβητηθούν τα διεθνή κατοχυρωμένα συμφέροντα της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε προεκλογική ομιλία του στη Ρόδο χθες το απόγευμα, αναφερόμενος στις ενέργειες αμφισβήτησης της Τουρκίας που αφορούν το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή.
Αυτό αποτελεί σαφές μήνυμα στους γείτονές μας, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος επίσης στη σημειολογική σημασία των ενεργειών που έγιναν για να διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από το Καστελόριζο, που αρχικά δεν προβλεπόταν.

Υπενθυμίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αποφάσεων περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Όπως σημείωνε το ΥΠΕΞ, οι αποφάσεις αυτές αντιβαίνουν στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές.

Έκανε λόγο για δυόμισι χρόνια που χάθηκαν εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ως τις πιο κρίσιμες από τη μεταπολίτευση και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας το δρόμο της συνέπειας και της ευθύνης δεν θα επιτρέψει να βρεθεί η χώρα μας έξω από την Ευρώπη, κάτι που επιδιώκουν τα κόμματα της οργής όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένα στρατηγικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του τουρισμού.
 http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.