30/4/12

Συντονισμός για αντιμετώπιση των τουρκικών προσκλήσεων

Αθήνα και Λευκωσία είναι σε απόλυτο συντονισμό και διαρκή συνεννόηση 
Στους χάρτες 4 και 6 οριοθετούνται τα όρια της υποτιθέμενης τουρκικής ΑΟΖ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν η Ρόδος και το Καστελλόριζο 
Σε παραστάσεις και διαβήματα διαμαρτυρίας πρός την Αγκυρα αναμένεται να προχωρήσει η Αθήνα, με αφορμή τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, η οποία ανακοίνωσε παρέμβαση τόσο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα όσο και σε τεμάχια της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Φάνης Παπαθανασίου επικαλούμενος διπλωματικές πηγές, αν χρειαστεί θα ενημερωθούν αμέσως διεθνείς οργανισμοί, εταίροι και φίλοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

Αθήνα και Λευκωσία είναι σε απόλυτο συντονισμό και διαρκή συνεννόηση, αξιολογώντας και συνεκτιμώντας τις κινήσεις της Αγκυρας. Ωστόσο η Ελλάδα δεν αναμένει οποιαδήποτε ενέργεια στο αμέσως προσεχές διάστημα από την τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με τους χάρτες που δημοσιεύθηκαν, η Τουρκία επιδιώκει να αναδείξει υποτιθέμενη κρατική υπόσταση των κατεχομένων και να προβάλει τη λεγόμενη συμφωνία της Αγκυρας με το ψευδοκράτος. Επίσης με τους χάρτες 4 και 6 οριοθετούνται τα όρια της υποτιθέμενης τουρκικής ΑΟΖ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν η Ρόδος και το Καστελλόριζο, όπως είναι η πάγια τακτική της Αγκυρας.
 www.kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

  1. Μια είναι η Λύση, Ορισμός AOZ τώρα! Διαφορετικά όλα τα αλλα είναι να έχουμε να λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση ότι οι Τούρκοι πάντα "έριχναν άδεια για να πιάσουν γεμάτα", με την εκκωφαντική σιωπή "φίλων και συμμάχων". Οι Έλληνες τις ποιο πολλές φορές "ψάρωναν" τα τελευταία 50 χρόνια... Το ξέρουν οι ίδιοι οι Τούρκοι ότι είναι νομοτελειακά απογυμνωμένοι. Αυτή τη φορά, εμείς οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουμε αποφασιστικά. Και μπορούμε, και οι ισορροπίες δείχνουν να είναι με το μέρος μας αυτή τη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.