28/4/12

Ριζικές αλλαγές για τους εφέδρους 24ωρες-48ωρες παρουσιάσεις, σκοπιές, έλεγχος φυσικής κατάστασης

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟκαι ενεργό ρόλο στους αμυντικούς σχεδιασμούς της Εθνικής Φρουράς αποκτά ο θεσμός της εφεδρείας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στο ΓΕΕΦ επεξηγήθηκαν στους αρμόδιους αξιωματικούς των Τμημάτων Επιστράτευσης της ΕΦ οι αλλαγές που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εφέδρων. Ο Αρχηγός της ΕΦ, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, προ μηνών έδωσε οδηγίες στα Τμήματα Επιστράτευσης των μονάδων και αυτά με τη σειρά τους υπέβαλαν γραπτώς προτάσεις για βελτίωση της εφεδρείας. Βάσει των προτάσεων αυτών, το ΓΕΕΦ και το υπουργείο Άμυνας κατέληξαν στις τελικές αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή από το ερχόμενο καλοκαίρι, με στόχο να αλλάξουν την εικόνα περί λούφας και παραλλαγής των εφέδρων.
Οι πιο σημαντικές αλλαγές που προωθούνται αφορούν στις υπηρεσίες που θα εκτελούν οι έφεδροι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο λόγω της απόλυσης μιας σειράς στρατιωτών.

 Τους τέσσερις αυτούς μήνες οι έφεδροι θα καλούνται να εκτελούν σκοπιές, περίπολα και άλλες υπηρεσίες στις μονάδες τους. Μάλιστα προγραμματίζεται όπως οι παρουσιάσεις είναι 24ωρες και 48ωρες.

Επίσης, προωθείται η ομαδοποίηση. Δηλαδή θα παρουσιάζεται μικρότερος αριθμός εφέδρων, ώστε οι υπεύθυνοι αξιωματικοί των μονάδων να έχουν ευκολότερο έργο κατά την εκπαίδευσή τους.

Αλλαγές θα έχουμε και στην εφεδρεία στα επίλεκτα σώματα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο θα γίνεται έλεγχος της φυσικής τους κατάστασης, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην αποστολή τους. Όσοι δεν βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης θα μετατίθενται σε άλλο όπλο ή σώμα.

Φέτος θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά να θεσπιστεί ο θεσμός των εφέδρων που θα είναι σε επιφυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», θα αναγράφεται στα ΦΑΠ (Φύλλο Ατομικής Πρόσκλησης) των εφέδρων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα είναι«on call».Θα βρίσκονται δηλαδή στα σπίτια τους και εφόσον κριθεί αναγκαίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παρουσιάζονται στις μονάδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.