29/2/12

Ο Ερντογάν πήρε αποστάσεις από τα εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα σε μια εκδήλωση

Ο υπουργός Εσωτερικών İdris Naim Şahin ο οποίος συμμετείχε στην τελετή δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσουν αυτή την σφαγή.«Όσο ζει το τουρκικό έθνος θα πληρώσουν το τίμημα αυτής της αιματοχυσίας. Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα με όλους όσους πιστεύουν στη δικαιοσύνη στην Τουρκία ,το Μπακού και την υφήλιο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό» τα ρατσιστικά πανό κατά των Αρμενίων που εμφανίσθηκαν στην συγκέντρωση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη για την 20η επέτειο της «σφαγής του Χοτζαλί». Στο Χοτζαλί του Ναγκόρνο Καραμπάχ στον Καύκασο τον Φεβρουάριο του 1992 σκοτώθηκαν 613 Αζέροι από τις δυνάμεις των Αρμενίων υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, που περιγράφονται από ανεξάρτητους παρατηρητές ως «σφαγή».


Η εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, έγινε κεντρικό πολιτικό ζήτημα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες γιατί ακούστηκαν ρατσιστικού χαρακτήρα συνθήματα εναντίον των Αρμενίων αλλά και συνθήματα υπέρ των δολοφόνων Αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου, Χραντ Ντινκ. Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του υποστήριξε ότι τα ρατσιστικά πανό και συνθήματα ήταν απομονωμένα.

«Δεν μπορούν να επισκιάσουν το πένθος της Τουρκίας για τα θύματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Η αντίδραση στην συμμετοχή του υπουργού της κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα έντονη στα μέσα ενημέρωσης--με πιο χαρακτηριστική αυτή της φιλελεύθερης εφημερίδας Ταράφ, που κυκλοφόρησε μετά την συγκέντρωση για το Χοτζαλί με τίτλο «Είμαστε όλοι Αρμένιοι, είμαστε όλοι μπάσταρδοι». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ορισμένοι επεχείρησαν να οργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της αρμενικής εφημερίδας Αγκός που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, αλλά εμποδίστηκαν από τις αρχές ασφαλείας.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.