29/1/12

Γαλλική πολεμική φρεγάτα θα καταπλεύσει στη Λεμεσό

Η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού “Chevalier Paul” θα καταπλεύσει στη Λεμεσό στις 28 και 29 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, αυτό είναι το τελευταίο πλοίο του γαλλικού Ναυτικού που έχει τεθεί σε ενεργό υπηρεσία, είναι υπερσύγχρονο και έχει ήδη δείξει την αξία του, λαμβάνοντας μέρος στην αποστολή “Harmattan”, που αφορά στη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη.


Με ειδίκευση στην άμυνα κατά των αεροσκαφών, η φρεγάτα “Chevalier Paul” στοχεύει πρωταρχικά στην προστασία μιας ναυτικής ή αμφίβιας δύναμης, ή ακόμη μιας αστικής περιοχής από τις αεροπορικές απειλές, ενώ μπορεί να δίνει εντολές και να συντονίζει αεροπορικές επιχειρήσεις από τη θάλασσα. Προς εκπλήρωση αυτής της αποστολής, η φρεγάτα χρησιμοποιεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάχης, το PAAMS, που συνδυάζει αισθητήρες, αντιαεροπορικούς πυραύλους και ένα σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου.

Η φρεγάτα, στην οποία υπηρετεί πλήρωμα 200 ατόμων, έχει επίσης σημαντικό εξοπλισμό που καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή διαφόρων αποστολών όπως για την ασφάλεια μια ναυτικής περιοχής, έλεγχο των εμπορικών πλοίων, εκκένωση ατόμων κ.ά.

Η “Chevalier Paul’ συμμετείχε στις επιχειρήσεις στη Λιβύη για αρκετούς μήνες το καλοκαίρι του 2011 και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μπόρεσε να δείξει τη μεγάλη της ευελιξία μέσω π.χ. της διαχείρισης των αεροπορικών επιχειρήσεων και της συνοδείας αεροπλανοφόρων.

«Παραμένοντας πιστό στη μνήμη του ομώνυμου σκάφους, του οποίου οι λαμπρές ενέργειες κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επιβραβεύτηκαν με πολλαπλές αναφορές, το πλήρωμα του ‘Chevalier Paul’ επιδιώκει όπως έπραξε κατά την κρίση στη Λιβύη, να είναι αντάξιο του δοξασμένου του παρελθόντος», καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.