31/1/12

ARINÇ-Η ΧΑΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT
«Διαψεύδουμε ολοσχερώς όλους τους ισχυρισμούς περί χρηματικής βοήθειας της Τουρκικής κυβέρνησης στον Χαλίντ Μασαλ» εκτίμησε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Bülent Arınç.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόεβει στην ανακοίνωση αυτή στο πέρας του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες στην τουρκική πρωτεύουσα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Erdoğan και το θέμα του Μασαλ ήταν ένα ζήτημα που μεταφέρθηκε στην επικαιρότητα των δηλώσεων του.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bülent Arınç τόνισε ….
«Η οργάνωσης της Χαμας είναι ανέκαθεν αναγνωρισμένη υπό της Τουρκίας. Όπως είναι γνωστό η οργάνωσης αυτή συμμετείχε στις εκλογές στην Παλαιστίνη και στο αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών σήμερα υπάρχει ένα Παλαιστινιακό κράτος με ιδρυτή την Χαμας. Δεν αποτελεί σήμερα θέμα λόγου η διαβίωσης του Μασαλ στην Τουρκία. Και δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι η τουρκική κυβέρνησης διάθεσε εκτ. δολ. στους Παλαιστίνιους από διαφορετικές πηγές».

Ένα άλλο επίμαχο θέμα που απασχόλησε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ήταν και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Γαλλία , η οποία αποδέχθηκε το νομοσχέδιο ντροπής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με το θέμα , είπε….
« η τωρινή διαδικασία είναι η συλλογή υπογραφώνυπό των γερουσιαστών ,σε καθορισμένο αριθμό και η αίτησης που θα γίνει στο Γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο. Στο σημείο αυτό η Τουρκία ;δεν μπορεί να συμπεριληφθεί εντός της διαδικασίας. Γνωρίζουμε ότι δεν έχει συμπληρωθεί μέχρι στιγμής η διαδικασία αυτή. Εάν λοιπόν συμπληρωθεί η διαδικασία αυτή και κατατεθεί το αίτημα στο Συμβούλιο δηλ. εμείς τώρα παρακολουθούμε μια διαδικασία με την οποία δεν έχουμε άμεση επαφή και ελπίζουμε όπως η απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου να « θάψει» το νομοσχέδιο ώστε άλλη φορά να μην έρθει στην επικαιρότητα».

1 σχόλιο:

  1. Γιά όσους θυμούνται.Η Χαμάς συγκροτήθηκε,δημιουργήθηκε από τό
    Ισραήλ(ναί ,όπωςτό διαβάζετε),γύρω στά μέσα τού 1982 σάν αντίπαλο από μέσα δέος στήν Αλ Φαταχ.Εκτοτε ο ρόλος της τελικά παραμένει σκοτεινός αν καίμέ συγκεκριμένες
    λογικές εξηγήσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.