31/3/11

Συρία: Οι αρχές εξετάζουν ένα κουρδικό ζήτημα παλιό από μισό αιώνα


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, υπέγραψε την Πέμπτη διάταγμα για την ίδρυση μιας επιτροπής για να οργανωθεί η απογραφή των Κούρδων στην επαρχία Αλ-Hasaka (βορειοανατολικά της χώρας), όπου τα μέλη αυτής της εθνότητας θεωρούνται Τούρκοι πρόσφυγες από το 1962, ανακοίνωσε το πρακτορείο SANA.

Η βρώμα και η δυσωδία των πολιτικών πνίγουν τη χώρα

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων
Στη Βουλή οδηγείται και το σκέλος της δικογραφίας των υποβρυχίων, που αφορά τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών τριών πρώην πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της περιόδου 2002 έως το καλοκαίρι του 2009, αποστέλεται η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο με απευθείας ανάθεση στη γερμανική HDV και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μουράτ Καραγιλάν: Κούρδοι της Συρίας, ενωθείτε και ετοιμαστείτε!


Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν) και εκ των ηγετών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν, κάλεσε τους Κούρδους της Συρίας να ενωθούν και να είναι έτοιμοι για μελλοντικές αλλαγές, ενώ ζήτησε να παραμείνουν ανοικτοί σε διάλογο με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Καντάφι: Θα μείνω μέχρι το τέλος

Αποφασισμένος να μείνει στη Λιβύη μέχρι το τέλος είναι ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Όταν ρωτήθηκε εάν ο Λίβυος ηγέτης και οι γιοι είναι ακόμη στη χώρα, ο Μούσα Ιμπραήμ δήλωσε: «Να είστε σίγουροι, ότι είμαστε όλοι εδώ. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι το τέλος. Είναι η χώρα μας. Είμαστε δυνατοί σε κάθε μέτωπο».

Ο ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
(RIEAS Αναλυτής)

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε την πρόθεση της Τουρκίας να συνδράμει στις επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος του Καντάφι μέσω του ελέγχου της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα στη Βεγγάζη και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων στην ελληνική βουλή ότι «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις, ακούστε, για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης».

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ Τουρκικούς συλλόγους oνειρεύεται στη Θράκη, το DEB (κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας)

Ζητά να εφαρμόσει η χώρα μας απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε το 2008 την ΤΕΞ και τον πολιτιστικό Σύλλογο «Τούρκων Γυναικών» Νομού Ροδόπης επικαλούμενο την δημοκρατία

Μουφτήδες και ψευτομουφτήδες της Θράκης

Του Ιωάννη Φωτιάδη αντιστράτηγου ε.α. π. υπαρχηγού Ε.Φ. Κύπρου
 Το μουσουλμανικό τόξο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι υπαρκτό, ενεργό και κινείται βάσει ενός πολύ καλά – οργανωμένου σχεδίου από την Άγκυρα

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είχαν προτείνει οι ΗΠΑ το 2009

Της Δωρας Aντωνιου
Κατάλογο προτάσεων για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από Ελλάδα και Τουρκία επεξεργάστηκε το καλοκαίρι του 2009 η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, όπως αποκαλύπτεται από τα τηλεγραφήματα των WikiLeaks, τα οποία παρουσιάζει αποκλειστικά η «Κ». Στις 17 Ιουλίου 2009, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συντάσσει το σχετικό κείμενο, παραπέμποντας σε ηλεκτρονικό μήνυμα που του απηύθυνε λίγες ημέρες νωρίτερα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα.

Πανεπιστημιακοί στο στόχαστρο του Ερντογάν Ερευνες και επιδρομές σε γραφεία και σπίτια καθηγητών Θεολογίας

Επιδρομές και εκτεταμένες έρευνες σε κατοικίες και γραφεία καθηγητών της Θεολογίας πραγματοποίησαν χθες οι τουρκικές αρχές, στη διάρκεια εθνικής κλίμακας επιχείρησης στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον και σε σχέση με την πτυχή που αφορά τη σφαγή χριστιανών της Μαλάτειας το 2007. Οι έρευνες έχουν και μια τρίτη παράμετρο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχετική με το κίνημα του Φετουλά Γκιουλέν.

Λιβύη: Η ώρα των πρακτόρων

Του Κώστα Ράπτη
Ήταν ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος μπορούσε να εμφανίζεται απροειδοποίητος στην κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι. Όμως από χθες ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα έχει αυτομολήσει στο στρατόπεδο του εχθρού.

Νεκρός ο υπ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία;

Ο υπ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία και από τους πρώτους στον κόσμο, μαζί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Τσετσένος Ντόκου Ουμάρωφ, αναφέρεται από τις ρωσικές αρχές σαν ΝΕΚΡΟΣ.
Σε μια άκρως μυστική επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το Ρωσικό επιτελείο Στρατού και τις μυστικές υπηρεσίες, 2 ελικόπτερα με την βοήθεια μικρής ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων Σπέτσναζ, βομβαρδίσαν μυστικό στρατόπεδο Τσετσένων τρομοκρατών, στην Ινγκουσετία.

Aρθρο θεωρητικού της Αλ Κάιντα για τις αραβικές εξεγέρσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ως μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, για τους ανά τον κόσμο ισλαμιστές, χαιρετίζει τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο ο Ανουάρ αλ Αουλάκι, θεωρητικός της Αλ Κάιντα με σημαντική επιρροή. Σε άρθρο του στα αγγλικά, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ιnspire της Αλ Κάιντα στο Διαδίκτυο, ο Αλ Αουλάκι, Αμερικανός υεμενικής καταγωγής, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται στην Υεμένη, τονίζει ότι οι εξεγέρσεις θα ωφελήσουν τους σκοπούς της Αλ Κάιντα διότι απελευθερώνουν τους ισλαμιστές από την καταστολή των τυραννικών καθεστώτων και τους δίνουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα.

Κόσοβο-Παραίτηση Πατσόλι-Δηλώσεις Θάτσι

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι «θα υπάρξει μία άμεση συνταγματική λύση» μετά την κρίση που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να κρίνει αντισυνταγματική την εκλογή του προέδρου Μπεντζέτ Πατσόλι, τον Φεβρουάριο και την παραίτηση του τελευταίου.

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια για “γκάφα” του δικηγόρου που υπερασπίζεται τις θέσεις μας!

«Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο Βρετανός καθηγητής James Crawford, που το υπουργείο Εξωτερικών προσέλαβε, για να υπερασπίσει τις ελληνικές θέσεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου εκδικάζεται – αυτές τις ημέρες, μάλιστα - η προσφυγή των Σκοπίων κατά της χώρας μας, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας!

Αθρόα εισροή όπλων από τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση των απειλών όσον αφορά στο οργανωμένο έγκλημα της Europol, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, περιλαμβανομένης της Αλβανίας, αποτελούν σημεία προέλευσης ή διέλευσης για τη διακίνηση όπλων στην ΕΕ, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των όπλων που εισέρχονται λαθραία στα κράτη μέλη από τις χώρες αυτές.

Σάββας Καλεντερίδης για Οτζαλάν: Άφρονες και ανεύθυνοι πολιτικοί τον έφεραν, υπεύθυνοι πολιτικοί τον έδωσαν

Στο αερ. Ελ. Βενιζέλος πληρώνουμε τη στάθμευση ακριβά, για να ξεπληρωθούν οι μίζες που τσέπωσαν οι αλήτες πολιτικοί. Δείτε παρακάτω πόσο θα έπρεπε να είναι το αντίτιμο της στάθμευσης.


ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Standard

Executive

El. Ven
XTRIM
Gain

El. Ven
XTRIM
Gain
0-24 hours
 13,00
 8,00
 5,00

 40,00
 25,00
 15,00
1-2 days
 26,00
 15,00
 11,00

 53,00
 30,00
 23,00
2-3 days
 39,00
 23,00
 16,00

 66,00
 39,00
 27,00
4 days
 50,00
 35,00
 15,00

 79,00
 59,00
 20,00
5 days
 50,00
 35,00
 15,00

 80,00
 59,00
 21,00
6 days
 50,00
 35,00
 15,00

 80,00
 59,00
 21,00
7 days
 50,00
 35,00
 15,00

 80,00
 59,00
 21,00
Έπεσε στα χέρια μας το διαφημιστικό της εταιρίας ΧTRIM για ένα νέο parking που έφτιαξε κοντά στο αεροδρόμιο. Το διαφημιστικό αυτό το δημοσιεύουμε ώς μια ένδειξη για το πως πρέπει να λειτουργεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν ξέρουμε πως θα πάει η εταιρία, ούτε τους γνωρίζουμε, ούτε έχουμε μαζί τους καμία συνεργασία. Όμως οι

Κλείνουν .... το Δημοτικό Σχολείο Πυλών Καρπάθου. Σε τί αποσκοπούν;

Μυστική εντολή Ομπάμα στην CIA για τη Λιβύη;

Μυστική εξουσιοδότητση στην CIA για παροχή βοήθειας προς τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς φέρεται να είχε δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ενώ δημοσίευμα των New York Times, αναφέρει ότι πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να αποκαταστήσουν επαφή με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.

Βενιζέλος: Εκ των υστέρων έμαθε το ΥΠΕΞ για την Κάσο

Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος εξέθεσε χθες σοβαρά το υπουργείο Εξωτερικών κατά την ενημέρωση στη Βουλή για την ελληνική στάση στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Το ιταλικό πλοίο πόντισης καλωδίων EXPLORA§Ο Ευάγγ. Βενιζέλος

Συνωμοσία «βλέπει» στη Συρία ο Ασαντ

Σε... συνωμοσία απέδωσε τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του χθες ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας.

Θα πεινάσουμε χωρίς τα εμβάσματα της Τουρκίας;

....Ο τουρκικός στρατός. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Από όσα μεταδίδονται και πληροφορούμαστε, το νησί είναι διαμετακομιστικός σταθμός ναρκωτικών. Λέγεται ότι κάποιοι καρπούνται από τη δουλειά αυτή 35 εκατ. δολάρια. Το κονδύλι αυτό δεν το υπολόγισε ούτε ο οικονομολόγος , ούτε εμείς. Επικεντρωθήκαμε μόνο στις νόμιμες πράξεις....
‘Αρθρο του Άλι Οσμάν στην Αφρίκα

Η Γενοκτονία των Κούρδων στο Dersim την περίοδο 1937-1938 απο τον Κεμάλ Αττατούρκ, στο ΕΔΑΔ

Η πιο αιματηρή σφαγή του Μουσταφά Κεμάλ στο Κουρδιστάν έγινε στο Dersim το 1938. Κάτω από τις οδηγίες του Σεγίτ Ρίτσα άρχισε μια μεγάλη εξέγερση. Πραγματοποιήθηκαν δύο καταστροφικές εκστρατείες. Οι Κούρδοι αγωνιστές αντιστάθηκαν γενναία. Ο Τουρκικός στρατός πραγματοποίησε απάνθρωπες δολοφονίες με βαριά όπλα. Πάνω από 150.000 Κούρδοι, περισσότερο παιδιά, γυναίκες και γέροι δολοφονήθηκαν. Νεαρές γυναίκες και κορίτσια έπεσαν στους γκρεμούς του Ντερσίμ για να γλιτώσουν από τη θηριωδία. Ο ποταμός Μουνζούρ γέμισε από πτώματα και το χρώμα του έγινε κόκκινο. Η περιοχή άδειασε. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν κατά την εκτόπιση. Στους Κούρδους απαγορεύτηκε για 10 χρόνια να πατήσουν αυτή τη γη.

«Os Cafres da Europa» - Οι «Κάφροι της Eυρώπης»

Ρήση του Πορτογάλου Ιησουήτη μοναχού Αντόνιο Βιέιρα για τους ομοεθνείς του 


του David Landes
Για να κατανοήσει κανείς την άνοδο και την πτώση των αυτοκρατοριών, πρέπει πάντα να παρατηρεί τις δυνάμεις και τις περιστάσεις στο  εσωτερικό των  χωρών όσο και τις συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχίας τους.  Όταν οι Πορτογάλοι κατέκτησαν τον Νότιο Ατλαντικό, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της τεχνικής της πλοήγησης. Η ετοιμότητα να διδαχθούν από ξένους σοφούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν Εβραίοι είχε οδηγήσει στη γνώση που μεταφράστηκε αμέσως σε πρακτική εφαρμογή - και όταν, το 1492, οι Ισπανοί αποφάσισαν να εξαναγκάσουν τους Εβραίους τους η να ομολογήσουν πίστη στο χριστιανισμό ή να φύγουν, πολλοί Εβραίοι κατέφυγαν ως  πρόσφυγες στην Πορτογαλία, όπου τα αντισημιτικά αισθήματα δεν ήταν τόσο έντονα.

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου

Προκλητικός εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Ισχυρίστηκε ότι «αν δεν γινόταν η εισβολή, σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος» και ότι οι συνομιλίες διεξάγονται από το 1977, αλλά λόγω της «ελληνοκυπριακής αδιαλλαξίας δεν έχουν αποτέλεσμα».

Τελευταία Μέρα στη Χάγη: Οι αγορεύσεις των νομικών της Ελλάδας

Μέρος Α'

Σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, συνεχίσθηκε, για τελευταία μέρα, η ακροαματική διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μετά από την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας.Πρώτη η Μαρία Τελαλιάν έθεσε την κεντρική γραμμή των αγορεύσεων των συνηγόρων τής χώρας μας: ότι, πρώτον, τα Σκόπια, προσπάθησαν να λήξουν τη διαφορά για το όνομα εκτός της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και, δεύτερον, ότι προσπαθούν τώρα να καταδικασθεί η Ελλάδα για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την καταδίκη στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης για το όνομα.

Αρμένιος απορρίπτει πρόταση της κυβέρνησης στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προσέφερε στον κ. Daron Acemoglu τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.).
Ο κ. Acemoglu, Τούρκος αρμενικής καταγωγής, εξέχων οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, απέρριψε την πρόταση, σημειώνοντας ότι η ακαδημαϊκή του καριέρα αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με τις πολιτικές του βλέψεις.

30/3/11

Ο Ιμπραήμ Τατλές γλίτωσε από θαύμα και θα γίνει βουλευτής…


Ο «Ibo» είναι σκληρό καρύδι. 
Και δεν είναι σφαίρες από Καλάσνικοφ που θα τον κάνουν να σιωπήσει. 
Έχοντας αγγίξει το θάνατο πριν από δύο εβδομάδες, ο κρούνερ της Ούρφα είναι σχεδόν εκτός κινδύνου και θα ξεκινήσει φυσικοθεραπεία. 

Ο Τατλές πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε απόπειρα δολοφονίας στις 14 Μαρτίου και έχει υποβληθεί σε θεραπεία που του έσωσε τη ζωή. Η αριστερή πλευρά του είναι μερικώς παράλυτη.

Πρεμιέρα στη Συρία: Πρόταση για Κούρδο υπουργό στη νέα κυβέρνηση


Υποσχέσεις στους Κούρδους για να διαιρέσουν την αντιπολίτευση. Αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει το καθεστώς;

Σύμφωνα με έναν Κούρδο Σύρο υπεύθυνο, σε συνέντευξη στο «Radio Free Ιράκ», ο Σύρος Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, ο Ιμάντ Μουσταφά, ήλθε σε επαφή με έναν εκπρόσωπο του «Συριακο-κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου» στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις τελευταίες ημέρες, για να διαιρέσει την αντιπολίτευση και να πείσει τους Κούρδους να μην ενταχθούν στο κίνημα διαμαρτυρίας.

ΥΠΕΞ: Στέρεες απαντήσεις στις προκλήσεις της Αγκυρας

«Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο»
Δεν δεχόμαστε καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο, διεμήνυσε από το ακριτικό νησί ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αποστολή στην Ίμβρο, αλά μπρατσέτα με Νταβούτογλου, θέλει ο Δημ. Δρούτσας!

Στο νησί με τις ελάχιστες ψυχές γερόντων δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του Έλληνας υπουργός κι αν αυτό  συμβεί …θέλουν και πολιτική επιστασία των Τούρκων.Σε αντίθεση ο Νταβούτογλου και μια κουστωδία πολιτικών της Τουρκίας όποτε θυμηθούν αλωνίζουν τη Θράκη και μάλιστα, ως ιδιώτες

ΗΠΑ: Εξετάζουν το κλείσιμο αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κόσοβο

H αμερικανική στρατιωτική βάση «Μπόντστιλ», στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου, σύντομα θα κλείσει εξαιτίας του υψηλού κόστους, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Κρίστοφερ Ντελ σε συνέντευξη στην έκδοση «Balkan insight» του βαλκανικού ερευνητικού δικτύου (BIRN).

Μετά το φιάσκο... δενδροφύτευση Στο Καστελόριζο

Σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα βρίσκεται στο Καστελόριζο όπου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που διοργανώνει η «Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης και το ελληνο-αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».

Η σφαγή της Χίου

30-03-1822 Ο Καρά Αλής αποβιβάζει στη Χίο δύναμη 7.000 ανδρών, που καταστέλλει την επανάσταση στο νησί. Πυρπολεί την πρωτεύουσα και τα περίχωρα. Επιδίδεται σε ανήκουστες σφαγές. Από τους 117.000 κατοίκους του νησιού 42.000 σφαγιάζονται, 50.000 αιχμαλωτίζονται και 23.000 διαφεύγουν στις ελεύθερες περιοχές της Ελλάδας και στην Ευρώπη.

Το “Φόρουμ των Βρυξελλών”, ο Μπαγίς και ο Ρόντος!

Με παρουσία περιφερειακών ηγετών και τα γεγονότα να τρεχουν στον αραβικό κόσμο, το Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποιήθηκε στην βελγική πρωτεύουσα το «Φόρουμ των Βρυξελλών» που έδωσε την ευκαιρία (για μια ακόμη φορά) στην τουρκική πολιτική ηγεσία να υπογραμμίσει το ρόλο της Τουρκίας αυτόν που μπορεί να διαδραματίσει εν μέσω της αναταραχής που σαρώνει τις αραβικές χώρες. Ταυτοχρόνως όμως δεν έλειψαν και οι επικρίσεις για όλα όσα κατηγορείται η Άγκυρα, όπως το Κυπριακό, τα Ελληνο-Τουρκικά αλλά και η μη συμμετοχή της στη δράση κατά του Καντάφι. .

Στα όπλα πάλι οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΑΣ

Σε διαδήλωση κατέβηκαν οι Αλβανοί του Μοναστηρίου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν τηρεί την γνωστή ως Συμφωνία της Αχρίδας και επιμένει σε διακρίσεις εις βάρος τους.

Πώς ο Ερντογάν «οικοδομούσε» την τουρκική ατζέντα

Της Δωρας Aντωνιου
Μετά τις οδηγίες της Ουάσιγκτον για διάβημα προς την Αγκυρα για τις υπερπτήσεις πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι και παρέμβαση προς την Αθήνα για ενέργειες που θα μειώσουν την ένταση στο Αιγαίο, οι αμερικανικές πρεσβείες στις δύο πρωτεύουσες κινητοποιούνται. Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος, η «Κ» παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων των Wikileaks που αφορούν τις αντιδράσεις που εισέπραξαν οι Αμερικανοί από Αθήνα και Αγκυρα.

Ο Δ. Δρούτσας δεν καταλαβαίνει τον τουρκικό επεκτατισμό;

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν θέτει ερωτήματα. Τα απαντά. Δεν καταθέτει απορίες. Δίνει λύσεις σε αυτές. Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει. Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει. Ο Δ. Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ». Ως άβγαλτο παιδαρέλι, που ποσώς γνωρίζει τον αντίπαλό του (δεν άκουσε ποτέ, προφανώς, περί Θουκυδίδη και Σουν Τζου), υποβάλλει διάφορά κωμικά ερωτήματα για την εδώ και δεκαετίες ασίγαστη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τραγικοί χειρισμοί στο Καστελόριζο. Ανίκανοι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι-κομματόσκυλα οι υπεύθυνοι. Δεν θα πληρώσει κανείς;

Φάλτσο στο Καστελόριζο
Ανοικτό το πεδίο στην Αγκυρα να επιβάλει καθεστώς συνδιοίκησης στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου άφησε η Αθήνα, όταν το σκάφος έπειτα από παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στράφηκε στην Τουρκία για να πάρει άδεια ερευνών
Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο OGS EXPLORA. Ελαβε άδεια από την Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο OGS EXPLORA. Ελαβε άδεια από την Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Σε φιάσκο εξελίχθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS EXPLORA από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το πλοίο μετά την παρενόχληση που είχε δεχθεί από τουρκική κορβέτα στράφηκε στην Τουρκία για να πάρει άδεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου.

Το “δίδυμο εξουσίας” ενόψει προεδρικών εκλογών

ΜΟΣΧΑ
Των Γιώργου Σινανίδη, Θανάση Αυγερινού
Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον στη Ρωσία ότι η κρίση και η εξ αυτής δυτική επιδρομή στη Λιβύη λειτουργεί ως καταλύτης όχι μόνο για τις επικείμενες ανακατατάξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, που για πρώτη φορά επέλεξε την “κινεζικού τύπου” αντίδραση απέχοντας από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ανοίγοντας τον δρόμο στο ψήφισμα 1973, άρα και στην έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του συνταγματάρχη Καντάφι.

Η Τουρκία διεκδικεί ρόλο στις εξελίξεις στην Συρία

Τις επαφές της με τη Συρία έχει εντείνει η Τουρκία εν μέσω των αναταραχών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Τη Συρία επισκέφθηκε την Κυριακή ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της περιβόητης ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ενώ η ’γκυρα πιέζει για μεταρρυθμίσεις.

Από το ντόμινο στο τσουνάμι; Τεκτονικό σεισμό θα προκαλέσει η ανατροπή στη Συρία

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος
Κapopoulos@pegasus.gr

Την ώρα που στο Λονδίνο αναζητούνταν κοινή γραμμή των Συμμάχων για την πολιτικοδιπλωματική μάχη κατά του Καντάφι, και την ώρα που Αγορές και αναλυτές προβληματίζονταν για το έλλειμμα ηγεσίας που προκύπτει από τοπικές εκλογές και δημοσκοπήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, πλήρης αβεβαιότητα υπάρχει για την τροπή που θα πάρουν οι αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες στη Συρία.

Λιβύη: Συνέχιση της επιχείρησης έως την εφαρμογή του ψήφισματος του ΟΗΕ

Στη συγκρότηση ομάδας Επαφής, που θα παρέχει πολιτική καθοδήγηση για τη διεθνή αντιμετώπιση της κρίσης και το συντονισμό της βοήθειας προς τους Λίβυους συμφώνησαν οι μετέχοντες στη σύνοδο του Λονδίνου για την κατάσταση στη χώρα της βορείου Αφρικής.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, συμφωνήθηκε ακόμη η συνέχιση της στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη έως ότου ο Μουαμάρ Καντάφι συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προσταστία των Λίβυων πολιτών.

"ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ"

Ο αρθρογράφος Αμίρ Ορέν της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ (http://www.haaretz.com) σχολιάζοντας την επιχείρηση που έγινε επειδή ο Καντάφι χτύπησε αμάχους, έγραψε πως και ο τουρκικός στρατός έχει δολοφονήσει αμάχους.

Πικρές αλήθειες για το 1821

Του Α. Φρυδά*
Σαν εισαγωγή στο θέμα για την Επανάσταση του 1821:
Την Επανάσταση είχαν προετοιμάσει, ιδεολογικά και οργανωτικά, άνθρωποι που εκπροσωπούσαν την αστική τάξη των Βιοτεχνικών Κέντρων στα Γιάννενα, τη Σιάτιστα, τις Σέρρρες, τις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες κτλ, διά της οποίας και είχε αναπτυχθεί μια ελληνική συνείδηση.

Και 4ος ευρωβουλευτής στο κόλπο με τις μίζες; Αρχίζει έρευνα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης

ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΑΛΛΟΣένας ευρωβουλευτής, ο τέταρτος στη σειρά, βρίσκεται υπό κατηγορία για τη γνωστή υπόθεση χρηματισμού, η οποία συγκλονίζει τις Βρυξέλλες, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον Ισπανό ευρωβουλευτή του Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Πάμπλο Θάλμπα Μπιντεγκέν, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα SundayΤimes φέρεται να έχει αποδεχθεί την υποβολή τροπολογιών για αλλαγή ευρωπαϊκών νομοθετημάτων «κατά παραγγελία», με «αμοιβή» 100 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Άγρια κόντρα Βενιζέλου-Καμμένου στη Βουλή


Άγρια κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου, ξέσπασε σήμερα στη Βουλή μετά από ερώτηση του τελευταίου για πληροφορίες που ήθελαν το Λήμνος να δέχεται λιβυκά πυρά.

Φτώχυνε η Γής Πλούτισε ο Παράδεισος-Έφυγε για τη «Γειτονιά των Αγγέλων» ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ‎


Ανοιγμα Ερντογάν προς τους Κούρδους μέσω του βορείου Ιράκ

Οι εξεγέρσεις στη Μ.Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική δεν άφησαν ανεπηρέαστους του Κούρδους. Στη φωτ. από διαδήλωση Κούρδων στη Σουλεϊμανίγια του Β.Ιράκ. Η επίσκεψη Ερντογάν πραγματοποιήθηκε σε ένα βεβαρημένο για την περιοχή κλίμα.
Ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση του βορείου Ιράκ έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία κρίσιμη για τη χώρα του συγκυρία κατά την οποία ο ρόλος του κουρδικού παράγοντα αποκτά και πάλι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

29/3/11

ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

Παπαθανασίου Αντώνιος Α.
Διεθνολόγος – Πολιτικός Επιστήμων
Όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι έφτασαν έξω από την Βιέννη, η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρισκόταν πλέον στο ζενίθ της. Αυτή όμως ήταν, κατά πολλούς, και η αρχή του τέλους μια δύναμης η οποία έκτοτε χάνει συνεχώς εδάφη αδυνατώντας να ελέγξει τις – πολλές – μειονότητες οι οποίες ανέκαθεν αποτελούσαν ένα σημαντικό μέρος της. Λίγο πριν την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου, η Οθωμανική Αυτοκρατορία χαρακτηριζόταν ως ο «μεγάλος ασθενής» και στο τέλος του Πολέμου η Αυτοκρατορία είχε πλέον αντικατασταθεί από το Τουρκικό κράτος, σαφώς μικρότερο σε μέγεθος και δύναμη, όμως εξίσου πολύμορφο και πολύπλοκο.

Οι Ρώσοι πατούν πόδι στον αγωγό Κιρκούκ - Μπάνιας

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Βγαίνει από την κατάψυξη ύστερα από σχεδόν 60 χρόνια, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ιράκ και κάτω από τη «διακριτική» υποστήριξη του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, της Gazprom, η επαναλειτουργία του αγωγού Κιρκούκ - Μπάνιας, ο οποίος θα μεταφέρει αργό πετρέλαιο μέσω της Συρίας από τα κουρδικά εδάφη του Ιράκ στη Μεσόγειο.

Ανακλήθηκε η άδεια προς το ιταλικό πλοίο Explora που πόντιζε καλώδια εντός της ΑΟΖ

Οι ελληνικές Αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει στο πλοίο Explora για την πόντιση καλωδίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε ανάλογη άδεια και από την τουρκική πλευρά.

Η τραγική κατάληξη του ζητήματος της περιουσίας των προσφύγων της Ανατολής και ο άθλιος χειρισμός της Αθήνας

Σαμαράς: "Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό". Άραγε τα λόγια θα γίνουν πράξεις;

«Όχι» Αντώνη Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης 
«Όχι» στα σενάρια συγκυβέρνησης και τις «θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισε: «Δεν θα δεχθώ συγκυβέρνηση με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του, ούτε συμπράξεις με όσους στήριξαν το μνημόνιο, ούτε θα προσφέρω συναίνεση σε θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις». «Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Η διαφθορά - της διαφθοράς - τη διαφθορά - την διαφθορά - ώ διαφθορά!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Θέμα: Αποτελέσματα Έρευνας για τη διαφθορά στην Ελλάδα σήμερα
Η δειγματοληπτική ερευνά για τη Διαφθορά στην Ελλάδα αποτελεί εφαρμοσμένη έρευνα για το υπ΄ αριθμό ένα πρόβλημα της χώρας.
Η έρευνα καλύπτει τις δυο μεγαλύτερες πληθυσμιακές περιφέρειες της χώρας την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.
Το πρώτο βασικό ερώτημα στο οποίο επικεντρώθηκε η έρευνα ήταν :
Τι μπορούμε να μάθουμε ρωτώντας τους πολίτες για τη διαφθορά;

Επιτέλους, κάποιοι φαίνεται ότι ξυπνάνε!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης σχολής εμπορικού ναυτικού στο Κατάκολο
Τη δυνατότητα ίδρυσης νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο λιμένα Κατακόλου, θα εξετάσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Απειλή για τη Ρωσία η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ

Η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ντάνα” του Βελιγραδίου ο Ρώσος πρέσβης Αλεξάνταρ Κονιούζιν, σημειώνοντας ότι τη θέση αυτή εξέφρασε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των σερβικών κομμάτων ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σερβία.

Βέλγιο: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 289 ημερών χωρίς κυβέρνηση


Χωρίς κυβέρνηση 289 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, το Βέλγιο ισοφαρίζει σήμερα Τρίτη το ρεκόρ της μεγαλύτερης  πολιτικής κρίσης που κατείχε το  Ιράκ, σε μια ζοφερή ατμόσφαιρα που προσπαθήσει να χαροποιήσει η δωρεάν διανομή πατατών τηγανητών (frites) στις πανεπιστημιακές πόλεις.


Το 2010, οι Ιρακινοί έκαναν 249 ημέρες για να συνάψουν μια συμφωνία για την αντιπροσώπευση των κομμάτων στη εξουσία, και 40 ημέρες επιπλέον για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Η Διαθήκη Στίχοι:Μάνου Ελευθερίου


Γιατί η Τουρκία δεν επιδιώκει διχοτόμηση της Κύπρου

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΙΝΑΙ ο μόνιμος μπαμπούλας και εκβιασμός που μηρυκάζουν τα περισσότερα κόμματα: Αν δεν λύσουμε το Κυπριακό, τότε η διχοτόμηση θα είναι γεγονός. Γι’ αυτό, επισείουν αυτόν τον εκβιασμό προς τους πολίτες για να δεχθούν τη λύση, που η πολιτική ηγεσία, από την εποχή Μακαρίου μέχρι σήμερα, έχει προαποφασίσει, ερήμην του κυρίαρχου λαού. Λένε ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι ο οδυνηρός ιστορικός συμβιβασμός, που ο Μακάριος απεδέχθη το 1977 και, έκτοτε, όλοι οι Πρόεδροι ακολουθούν τα χνάρια του. Κανείς, όμως, μέχρι σήμερα, όπως και το πάνσοφο Εθνικό Συμβούλιο, ουδέποτε μελέτησε, ανέλυσε και εξέτασε αν αυτή η λύση είναι εκείνη που θα διασφαλίσει το μέλλον και την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Ούτε αν απαιτείται αλλαγή τακτικής, στρατηγικής και στοχοθεσίας. Αυτά προϋποθέτουν βαθιά μελέτη, ανάλυση και, κυρίως, αποφάσεις σε βάθος χρόνου και κόστος.

Ενώνει Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας ο Πάπας

Ο Ποντίφικας είναι ενήμερος για τη βεβήλωση των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα. Διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα μεσολαβήσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία.

Επέκταση των επιχειρήσεων της Frontex στην Κρήτη

Του Θαναση Tσιγγανα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ανήσυχη για τις μεταναστευτικές ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα της Μεσογείου, λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη, εμφανίζεται η Frontex, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την ασφάλεια των συνόρων. Τα αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών οδήγησαν τους αξιωματούχους της Frontex στην απόφαση να επεκτείνουν τον χρόνο και τον χώρο δράσης των δύο κοινών επιχειρήσεων «Ποσειδώνας» και «Ερμής», που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εφαρμογή σε Ελλάδα και Ιταλία, αντίστοιχα.

Αμερικανικό διάβημα στην Αγκυρα για τις υπερπτήσεις

Της Δωρας Aντωνιου
Ο αυξημένος αριθμός υπερπτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι το 2009 προκάλεσε την κινητοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο, όπως αποκαλύπτεται από τα απόρρητα τηλεγραφήματα των WikiLeaks, που εξασφάλισε και παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα η «Κ», ζήτησε από τις αμερικανικές πρεσβείες σε Αθήνα και Αγκυρα να ενεργήσουν. Στα τηλεγραφήματα διατυπώνεται η ευθεία αντίθεση της Ουάσιγκτον στις υπερπτήσεις, καθώς αναγνωρίζεται ότι τα δύο νησιά αποτελούν τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Lieberman Suggests No-Fly Zone an Option in Syria if Violence Escalates

Sen. Joe Lieberman suggested Sunday he would support military intervention in Syria if its president resorts to the kind of violent tactics used by Libya's Muammar al-Qaddafi.Dozens reportedly have been killed in protests against Syrian President Bashar al-Assad's government, raising questions about whether the international community would get involved.

Δρούτσας: «Ωριμες οι συνθήκες» για τα 12 μίλια στο Αιγαίο

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα πρέπει είτε να λυθεί είτε να προωθηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είπε στη Hurriett ο Ελληνας ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του που δημοσιεύει την Δευτέρα η τουρκική Χουριέτ στέλνει μήνυμα στην Αγκυρα για επίλυση των χρόνιων ελληνοτουρκικών διαφορών μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Δρούτσας: «Ωριμες οι συνθήκες» για τα 12 μίλια στο Αιγαίο
Οπως τόνιζει ο Δημήτρης Δρούτσας, με την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες θα πρέπει είτε να προκύψει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία είτε οι δύο χώρες να απευθυνθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας.

Σάλος στην Τουρκία από την κατάσχεση υπό έκδοση βιβλίου

Η κατάσχεση βιβλίου υπό έκδοση -δηλαδή κειμένου που δεν έχει πάρει ακόμα το δρόμο για το τυπογραφείο- από την αστυνομία είναι η νέα αφορμή που ξεσηκώνει σάλο στην Τουρκία.
Πρόκειται για το βιβλίο «Ο στρατός του ιμάμη», που έχει γράψει ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί πριν από μέρες στο πλαίσιο της δίκης «Εργκενεκόν».

Η διείσδυση στη Μέση Ανατολή βασικός στόχος των τουρκικών τραπεζών


Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Νταρμούς Γιλμάζ, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με ουσιαστικό αντικείμενο τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα στην Τουρκία, στη Συρία, στο Λίβανο, αλλά και στην Ιορδανία, βασικός στόχος του τραπεζικού τομέα της χώρας του είναι η μεγαλύτερη και αποτελεσματική διείσδυση στις τραπεζικές αγορές της Μέσης Ανατολής.

Δώσε θάρρος στον (βάρβαρο γενοκτόνο) χωριάτη, να σου αμφισβητήσει και τη Ζουράφα

Νά γιατί μιλάμε για βάρβαρους μογγόλους
Ακολουθεί δημοσίευμα του Έθνους

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο κατήγγειλε... παρενόχληση τουρκικών αλιευτικών ανατολικά της βραχονησίδας που βρίσκεται κοντά στη Σαμοθράκη αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία
Μετά το Καστελόριζο η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη του «τόξου» των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.
Μετά το Καστελόριζο η Ζουράφα 
Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε... παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη.

Αλβανία: Ο Αλή Πασάς και ο Άγιος Κοσμάς


«Η ιστορία  έχει καταγράψει μια τεκμηριωμένη και ασυνήθιστη  φιλία, η οποία προκαλεί έκπληξη, μεταξύ των Αλβανών και ενός πολύ γνωστού Έλληνα μοναχού: του Κοσμά του Αιτωλού»
Τα παραπάνω σημειώνει το αλβανικό δίκτυο  Abc news, που προσπαθεί να κάνει μια προσέγγιση των Ελλήνων και των Αλβανών μέσα από μια ιστορική διαδρομή των σχέσεων του Αλή Πασά και του Άγιου Κοσμά.



 «Στην εποχή μας», λέει, « έχουμε συνηθίσει να ακούμε ή ακόμη και να φανταζόμαστε τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνουν οι Έλληνες γείτονές μας, πίσω από την πλάτη μας»…

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !

Εφ. Ζαμάν 27-3-2011
Εφημερίδα Χααρέτζ : Σύντομα η ίδρυση του Κουρδιστάν
Ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής του London School of Economics Ρόμπερτ Λόου και αρθρογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ έγραψαν πως οι εξεγέρσεις στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική θα αλλάξουν τον παγκόσμιο χάρτη.

Μαχητές της αλ Κάιντα στο πλευρό των επαναστατών της Λιβύης

Ο αρχηγός των επαναστατών της Λιβύης, Αμπντελ Χακίμ αλ Χασίντι παραδέχεται ότι οι οπαδοί της Τζιχάντ που πολέμησαν ενάντια στις συμμαχικές δυνάμεις στο Ιράκ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Μπάχαλο και στην Τουρκία με τα υποβρύχια... πριν τα παραλάβουν!

Άρχισαν τα... τουρκικά όργανα για την ανατεθείσα σύμβαση στη γερμανική HDW για την προμήθεια έξι υποβρυχίων Type 214……

Άρθρο της εφημερίδας «Today’s Zaman» θέτει το θέμα με αφορμή δημοσίευμα της επίσης τουρκικής ημερήσιας εφημερίδας «Bugün», με σαφείς αναφορές ότι τα τουρκικά υποβρύχια θα αποδειχθούν πολύ ακριβότερα από τα ελληνικά, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι όροι της σύμβασης που έχει υπογράψει το τουρκικό κράτος είναι τουλάχιστον..., επαχθείς!

Αντί να αυτοκτονήσουν πολιτικά, επιλέγουν το στραγγαλισμό της χώρας...



του Κ. Στούπα


Η κυβέρνηση μετά τον «θρίαμβο» της συνόδου κορυφής εστιάζει το ενδιαφέρον στις μεταρρυθμίσεις. Την επόμενη εβδομάδα έρχεται η τρόικα και πρέπει να παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα, που δεν είναι και ενθαρρυντικά...

Τα έσοδα έχουν εκτροχιαστεί εκτός στόχων, οι αποκρατικοποιήσεις κινούνται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης(μεταξύ υπουργών και συνδικαλιστών, καταπατητών δημόσιας περιουσίας αμφοτέρων) που διαμηνύουν πως πάνω από τα πτώματά τους θα πουληθούν ΔΕΚΟ και της σκανδαλολογίας που έχει ξεκινήσει πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις
ενδιαφέροντος...


Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται... βομβαρδισμό στην Κερατέα

Αθήνα Νέο ειδικό σχέδιο που προβλέπει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους έχει εκπονήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ.! Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για επίθεση με τηλεχειριζόμενη βόμβα ή με Καλάσνικοφ εναντίον λεωφορείων των ΜΑΤ που κινούνται ή σταθμεύουν στην περιοχή. Ακόμη, ανώτεροι αξιωματικοί σε απόρρητη έκθεσή τους αποδίδουν τα επεισόδια σε κυνηγούς, απόστρατους αστυνομικούς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Κερατέας!