29/11/11

Γιατί οι Financial Times προσφέρουν "προστασία" στον ύποπτο για εθνική απάτη κ. Γεωργίου; Να προφυλακιστεί αμέσως!

Αποκάλυψη: Πως και γιατί κλήθηκε ως ύποπτος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Η Δικαιοσύνη άρχισε επιτέλους να κινείται.
Διαβάστε πως και γιατί κλήθηκε ως ύποπτος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Απόσπασμα Υπομνήματος προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ.ο Αρ. Κορέα, που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο 2011.
Λόγω του απορρήτου της δικογραφίας, δημοσιεύεται αποσπασματικά μόνο το κεφάλαιο του ανωτέρω Υπομνήματος υπ’ αριθ. 2, που αφορά το ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την αλλοίωση των στοιχείων του ελλείματος του 2009.

Για λόγους δεοντολογίας και σεβόμενοι τους Νόμους και το θεσμό της Δικαιοσύνης, τα υπόλοιπα κεφάλαια του συγκεκριμένου υπομνήματος θα τα αναρτήσουμε μόνο μετά τη δημοσίευση στον τύπο των ονομάτων των προσώπων που θα κληθούν ως ύποπτοι και αυτών που θα συνταχθούν εις βάρος τους συγκεκριμένα κατηγορητήρια.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Αξ. Κ.ου ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
κ.κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΠΡΑ & ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΟΥΛΑ
ΣΤΗΝ Α.Π. 2744/09-04-2010 ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ
************************************
Αξιότιμε Κ.ε Εισαγγελέα,
Στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγετε σχετικά με την από 09/04/2010 Μηνυτήρια Αναφορά μας, δια του παρόντος υπομνήματος θέτουμε στη διάθεσή σας νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν, τα οποία πρέπει κατά τη γνώμη μας να αξιολογήσετε και να διερευνήσετε.
……………………………………………………………………….
……………………………………………………………………….
……………………………………………………………………….
2. Καταγγελίες κατά ΕΛΣΤΑΤ & EUROSTAT κ.ας Ζωής Γεωργαντά
Η Ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά ήδη (Εισαγγελέας κ.ος Πεπόνης) τις σοβαρές καταγγελίες ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το έτος 2009, στο οποίο στηρίχθηκαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ίδια η υπαγωγή της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης και την εποπτεία του ΔΝΤ, δεν είναι πραγματικά, που έκανε πρόσφατα η κυρία Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι οι εθνικοί λογαριασμοί, δηλαδή τα ελλείμματα, τα έσοδα, οι δαπάνες και το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους εθνικούς λογαριασμούς, δεν οριστικοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά έρχονται στην Αθήνα απευθείας από την Eurostat.
«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ» αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της η κ.α Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, η οποία επίσης περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις μεθοδεύσεις και τα μαγειρέματα με σκοπό να διογκωθεί το ελληνικό έλλειμμα.
Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ’ όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ” υποστήριξε η κυρία Γεωργαντά σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.
Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα” τόνισε η κυρία Ζωή Γεωργαντά, η οποία καταγγέλλει ότι η αναθεώρηση των στοιχείων έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης μελέτης.
Κυρίως όμως η κ.α Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε ότι στο έλλειμμα προστέθηκαν εσκεμμένα μόνο οι δαπάνες και όχι τα έσοδα των ΔΕΚΟ.
Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα” πρόσθεσε η καθηγήτρια Οικονομετρίας κ.α Ζωή Γεργαντά και αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη συνομιλία της με τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε…” αποκάλυψε η κυρία Ζωή Γεωργαντά ότι της είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν επιχείρησε να του εκφράσει τις ενστάσεις της.
Η κ.α Ζωή Γεωργαντά επίσης κατήγγειλε ότι την αμφίβολη αναθεώρηση του ελλείμματος, στην οποία εδράστηκαν όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η δήθεν χρεοκοπία, τις παραλείψεις στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Γερμανού προέδρου της Eurostat και το γεγονός ότι στο έλλειμμα του 2009 προστέθηκαν με προφανή σκοπιμότητα μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ και όχι τα έσοδα, είναι στοιχεία τα οποία έχει μεταφέρει στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, στα πολιτικά κόμματα και στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να λειτουργούμε σαν σφραγίδα, δεν ήθελε να είμαστε ανεξάρτητοι, μας παραπλάνησε”, καταγγέλλει η κ.α Ζωή Γεωργαντά.
Δεν θα διαφύγει της προσοχής σας ότι ερωτώμενη αν πράγματι η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή απάντησε ότι το ΔΣ δεν έχει συγκληθεί εδώ και ένα χρόνο και ότι τα 11 μέλη του δεν έχουν υπογράψει καμία από τις αποφάσεις, που ήλεγχε αποκλειστικά ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνεργασία με τη Eurostat.
Συνεχίζοντας, η κ.α Ζωή Γεωργαντά καταγγέλει ότι “ο κ. Ραντερμάχερ δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, μας έχουν για μπανανία”, ενώ υποστήριξε ότι ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πραγματικό έλλειμμα του 2009.
Μετά τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά, τα οποία ενισχύουν τις αιτιάσεις της από 09/04/2010 Μηνυτήριου Αναφοράς μας περί οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου κατάρρευσης της Ελληνικής Οικονομίας, δια της χειραγώγησης του Δημοσίου Χρέους αυτής και της προγραμματισμένης υπαγωγής της Ελλάδος στο Μηχανισμό Στήριξης και την Εποπτεία του ΔΝΤ, που συντελέστηκε με την παραπλάνηση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, των ΜΜΕ, των τραπεζικών ιδρυμάτων και των θεσμικών επενδυτών των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών, με προμελετημένες ψευδείς παραστάσεις ως προς την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε ως προς τα πραγματικά στοιχεία του Δημοσίου Χρέους και του Δημοσιονομικού Ελλείμματος του έτους 2009 (Σελ. 1-6 Μην. Αναφορά), πρέπει κατά τη γνώμη μας να διερευνήσετε τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Οικονομικών, η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT, δια των αρμοδίων εκπροσώπων και στελεχών τους, αύξησαν τεχνηέντως τα στοιχεία του ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας για το έτος 2009, εμφανίζοντας αυτό ως δήθεν το μεγαλύτερο της Ευροζώνης και, ειδικότερα, εμφανίζοντας αυτό ως δήθεν μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό το τέχνασμα να συμπεριλάβουν στη διαμόρφωση του ανωτέρω πλασματικού ελλείμματος τα έξοδα και τις δαπάνες συγκεκριμένων μόνο ΔΕΚΟ, οι οποίες επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των ανωτέρω στοιχείων χωρίς συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια και με τις καταγγελλόμενες από την κ.α Ζωή Γεωργαντά μεθοδεύσεις, χωρίς να συμπεριλάβουν, ως όφειλαν, τα έσοδα αυτών και να διερευνήσετε τις τυχόν ποινικές ευθύνες από τις πράξεις και τις παραλήψεις των ανωτέρω φυσικών προσώπων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.