30/11/11

Μέτρα της Τουρκίας κατά του καθεστώτος Άσαντ

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Mέτρα θα λάβει η Τουρκία για να ασκήσει πίεση στο καθεστώς Ασαντ στη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ.Τα μέτρα, που παράλληλα στόχο έχουν να μην πληγεί ο λαός της Συρίας, όπως σημειώνεται, αφορούν πάγωμα των λογαριασμών της Κυβέρνησης της Συρίας στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, μη διακοπή των πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών προς και από Δαμασκό, αναστολή της επίσημης εμπορικής δραστηριότητας με το καθεστώς της Συρίας, εφαρμογή ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τον Σύρο Πρόεδρο και τα μέλη της οικογενείας του.


Επίσης, δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στις γενικές μεταφορές και τα τουρκικά φορτηγά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν το εμπόριο με την Συρία, δεν θα διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση της Συρίας ώστε να μην πληγεί ο συριακός λαός.

Σύμφωνα με την Σαμπάχ, το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των κυρώσεων της Τουρκίας κατά της Συρίας μπορεί να διαφέρει από τις κυρώσεις που αποφάσισε ο Αραβικός Σύνδεσμος. Τα μέτρα κατά της Συρίας συζητήθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή στην οποία έλαβαν μέρος ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζιάν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν, ο ΥΠΕΣ, Ναϊμ Σαχίν , ο Υπουργός Μεταφορών, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Υπουργός Οικονομικών, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και ο επικεφαλής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν. Θα εφαρμοστούν αμέσως μετά από την έγκρισή τους από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γαλλίας, η Τουρκία θα συμμετάσχει την Πέμπτη στην συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών μελών της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Συρία.

Ωστόσο η Μιλλιέτ αναφέρει ότι σύμφωνα με ανώνυμη διπλωματική πηγή της ΕΕ, η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Κάθριν Αστον τάσσεται κατά της συμμετοχής του Τούρκου ΥΠΕΞ στην σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.