29/11/11

Γιόζεφ Παπανδρέουκεν Πράσινα άλογα και πράσινα παπάκια

Πράσινα άλογα και πράσινα παπάκια
Πολύ συγκινητικά είναι τα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου για τον Γ. Παπανδρέου και την παρουσία του την Παρασκευή στο συνέδριο των Γερμανών Πρασίνων.
Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός -όπως περιγράφεται- των Γερμανών από την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, που μόνο τα κλάματα δεν έβαλαν, μόνο να μας τον ζητήσουν και να τους τον δώσουμε δεν είπαν.
Αφού επισκίασε με την παρουσία του όλους τους παρευρισκόμενους, χειροκροτήθηκε ένθερμα πολλές φορές ενώ τα ξένα μέσα ενημέρωσης τον αποθέωσαν.
«Οι Πράσινοι θέλουν περισσότερη Ευρώπη – Ο Παπανδρέου υπέρ της πράσινης επανάστασης» είναι ο τίτλος στους Financial Times Deutschland: «… Ο Παπανδρέου, όπως και οι Πράσινοι, ζήτησε κολλεκτιβοποίηση του χρέους μέσω ευρωομολόγων. Τόνισε ότι για την έξοδο από την κρίση χρέους και την κλιματική αλλαγή είναι απαραίτητη μια πράσινη αναπτυξιακή επανάσταση»…
Το Spiegel-Oline έχει τίτλο: «Ο Παπανδρέου προειδοποίησε για την αποδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης»
Το STERN γράφει: «… Την πιο συγκινητική ομιλία εκφώνησε χθες βράδυ κάποιος, που ακριβώς λόγω των αυστηρών μέτρων (λιτότητας) έχασε ήδη σχεδόν τα πάντα: ο έλληνας πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με πάθος υποστήριξε μια νέα, ισχυρότερη Ευρώπη, πάνω στα θεμέλια που έθεσαν στο βασικό τους ψήφισμα και οι Πράσινοι.

Στο μεταξύ μέσα στο συνέδριο, οι Πράσινοι έγιναν… κόκκινοι από τη συγκίνηση που είχαν μαζί τους ένα τόσο μεγάλο πολιτικό ηγέτη, που το κύρος του και το βεληνεκές του ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας του. Όπως γράφει το Βήμα περιγράφοντας το κλίμα στο συνέδριο:
Ο Παπανδρέου, με σκούρο μπλε κοστούμι, άσπρο πουκάμισο, μωβ γραβάτα, μιλά άπταιστα Αγγλικά με αμερικανικό ιδίωμα, αφού γεννήθηκε και σπούδασε στην Αμερική. Γι’ αυτό η εμφάνισή του θυμίζει ίσως λίγο τον αμερικανό πρόεδρο. Δεν έχει τις ρητορικές ικανότητες του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά έχει τον ‘τόνο’ του, το ίδιο βασικό λεξιλόγιο. Φράσεις, όπως “περισσότερη δημοκρατία“, “ενότητα“, “σεβασμός“.
Στο τελευταίο μάλλον θα έπεσε πολύ γέλιο. Εν πάση περιπτώσει, γράφτηκαν πολλά για τον μεγάλο… Τιμονιέρη της Ελλάδας, ούτε ο Μάο να ήταν δηλαδή.
Μα καλά στραβοί ήταν τόσο καιρό οι Έλληνες που δεν το βλέπανε και τον αφήσανε να φύγει; Μήπως είναι τόσο βλάκες που θέλουν τον Παπαδήμο ενώ έχουμε τον τεράστιο, τον μέγιστο, Παπανδρέου μπροστά τους και έτοιμο ξανά;
Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι δεν έφυγε. Απλώς άφησε τον Λουκά στο πόδι του μέχρι να συνέλθει λιγάκι και να επανέλθει. Έτσι μιλώντας στο Spiegel δήλωσε για την …”μεταβατική κυβέρνηση”: “Το έργο μας είναι κοινό, κι αυτό είναι σημαντικό“.
Πηγή

4 σχόλια:

  1. Σήμερα 28-11-2011, έγινε πραγματικότητα το 666 !

    σιξ, σιξ, σιξ. Δεν είναι μύθος, δεν είναι συνομωσιολογία, δεν είναι θρησκοληψία, δεν είναι δεισιδαιμονία. Είναι πραγματικότητα. Σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 666. Θα έπρεπε ήδη να μαντέψετε πού, αλλά αν δεν το μαντέψατε δείτε:

    ναι, το Χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα στις 666 μονάδες.

    http://taxalia.blogspot.com/2011/11/28-11-2011-666.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομα γελανε με την ηλιθιοτητα μας!

    Αντι να βρισκεται πισω απο τα καγκελα, ο εγκληματικος τσαρλατανος μας ΓΑΠ χωρευει τσιφτετελια με τους πρασινο-βαμμενους κομμουνιστες.

    "Who ever designed that should be shot - and who ever approved it should shoot him - and we should just bury them both!"
    (13:45)

    Peter Economides, "Rebranding Greece", 11.11.2011,
    http://www.youtube.com/watch?v=Chhn5oEmITs&feature=player_embedded#!h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sterg (8:38πμ): "Σήμερα 28-11-2011, έγινε πραγματικότητα το 666 !"

    Ωχ, ωχ, ωχ. Βλέπω τη Λουκά το βράδυ σε διακαναλική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.