28/11/11

Αισιοδοξία στη Λευκωσία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με Λίβανο

Αισιόδοξη ότι θα ξεπεραστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο θέμα της οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Κύπρου και Λιβάνου, εμφανίστηκε η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Όπως είπε η Κύπρια ΥΠΕΞ, σύντομα θα μεταβεί στο Λίβανο αντιπροσωπεία τεχνοκρατών από την Κύπρο για συνέχιση της συζήτησης που άρχισε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία. Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ανέφερε, καταγράφηκαν οι θέσεις των δύο πλευρών, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό.
Σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε μια ή δύο συναντήσεις, η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου δήλωσε ότι οι επαφές θα συνεχισθούν, εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να βρεθούν λύσεις.
Τέλος, όπως υποστήριξε, η εκκρεμότητα αυτή δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών.
Κληθείσα εξάλλου, να σχολιάσει τις πληροφορίες για χερσαίες έρευνες της Τουρκίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο [Βλέπε άρθρο] , η κ. Μαρκουλή ανέφερε ότι το υπουργείο προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία και ακολούθως θα πάρει τα δέοντα μέτρα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.