29/11/11

Στήριξη της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ ζητεί από την Ελλάδα ο Γκρούεφσκι

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι Πρωτοβουλίες ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου «να συμβάλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών για την ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της περιοχής».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι Σε επιστολή του αναφέρει ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ε.Ε. θα λειτουργήσει θετικά για την υπέρβαση των «διμερών διαφορών» με την Ελλάδα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο χώρες μας μπορούν να εφαρμόσουν το θετικό αυτό μοντέλο [...] θα συμβάλει αποφασιστικά για την οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης", σημειώνει και καταλήγει στην επιστολή του:

«Απευθύνω γι΄ ακόμη μία φορά έκκληση προς την κυβέρνησή σας η οποία απολαμβάνει ευρείας στήριξης, να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία και να στηρίξει την απόφαση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, καθώς και να αυξήσει τα οφέλη από τη διαδικασία διεύρυνσης στην περιοχή μας».
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ευχαρίστως, αλλά με την προϋπόθεση ότι και τα Σκόπια θα στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδος για κατοχύρωση του ονόματος της Μακεδονίας αποκλειστικά από την Ελλάδα μέσα στον ελληνικό χώρο, προς υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, και καταδίκαση του οποιουδήποτε κρατιδίου που επιτελεί καπήλευση κ.ο.κ.


    ...τι, μόνο αυτός μπορεί να λέει ανέκδοτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.