28/11/11

Μας «διέγραψε» το τουρκικό ΥΠΕΞ

"Διέγραψαν" την Κυπριακή Δημοκρατία στην  νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ»,  υπό τις οδηγίες του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ οι αρχές και προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το νέο χαρακτηριστικό της νέας ιστοσελίδας είναι η ολιστική προσέγγιση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και εφεξής η τουρκική διπλωματία δεν θα επικεντρώνεται μόνον στις εξελίξεις σε ορισμένες περιοχές, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών, ενώ υπάρχει μόνο το ψευδοκράτος.
Αναφέρει επίσης ότι χαρακτηριστικό της ολιστικής προσέγγισης στη νέα ιστοσελίδα είναι το ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ χωρών-μελών και μη της ΕΕ.

Στην ενότητα «Ευρώπη», εκτός από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ συμπεριλαμβάνονται χώρες όπως η Ρωσία, το Μαυροβούνιο και το ψευδοκράτος.

Επίσης η νέα ιστοσελίδα δεν αναφέρεται σε επεισόδια όπως το “One minute” του Νταβός και τη μειωτική μεταχείριση του Τούρκου Πρέσβη στο Ισραήλ, ωστόσο προβάλλεται το επεισόδιο της ισραηλινής επέμβασης στο Mavi Marmara και αναφέρεται ότι η Τουρκία απαιτεί την απολογία του Ισραήλ και τις σχετικές αποζημιώσεις ώστε να εξομαλύνει της σχέσεις με το Τελ Αβίβ.
 http://www.sigmalive.com/news/local/442146

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.