30/11/11

Προς εμπλοκή το θέμα με τα πέντε ελικόπτερα Augusta-Westland


Η Αστυνομία με επιστολή της προς την εταιρεία ζητεί τον έλεγχο και των εξαρτημάτων στα ελικόπτερα.
 Λευκωσία: Σκληραίνει τη στάση της η Δημοκρατία έναντι των Ιταλών προμηθευτών των πέντε ελικοπτέρων Augusta-Westland 139 της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς. Ετοιμάστηκε επιστολή και αποστέλλεται στην κατασκευάστρια εταιρεία με την οποία ζητείται όπως ελεγχθούν όλα τα εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα ελικόπτερα, για να λυθεί το θέμα.

Τις τελευταίες ημέρες ειδικοί της εταιρείας Augusta-Westland ήρθαν στην Κύπρο και έλεγξαν όλα τα εξαρτήματα που βρίσκονταν σε κιβώτια διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχαν άλλα μεταχειρισμένα. Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες αποχώρησαν, ωστόσο δεν ελέγχθησαν τα εξαρτήματα των σκαφών της Εθνικής Φρουράς, ούτε και αυτών επί των ελικοπτέρων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εταιρεία έχει προτείνει όπως εγγυηθεί πως κάθε εξάρτημα που εντοπίζεται να είναι μεταχειρισμένο να αντικαθίσταται αμέσως με καινούργιο και ουσιαστικά να λήξει το ζήτημα.

Ωστόσο, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αυτό φαίνεται κατ’ αρχήν ν’ απορρίπτεται και η Αστυνομία μετά και τη συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα, ετοίμασε επιστολή, σύμφωνα με την οποία να ζητεί τον έλεγχο και των εξαρτημάτων στα ελικόπτερα. Κι αυτό για ν’ αποφευχθεί τυχόν τραγωδία, η οποία να οφείλεται σε μεταχειρισμένο εξάρτημα.

Μετά την εξέλιξη αυτή ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδραση της εταιρείας και πώς θα γίνει ο έλεγχος, αν δηλαδή θα καθηλωθούν τα ελικόπτερα ώστε να ελεγχθούν ή αν θα γίνει με διαφορετικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα διαπιστώθηκε από τον περασμένο Απρίλιο, όταν τεχνικοί των ελικοπτέρων της Αστυνομίας εντόπισαν πως ηλεκτρονικό εξάρτημα του ελικοπτέρου είχε υποστεί επισκευή, ενώ θα έπρεπε να ήταν καινούργιο. Ακολούθησε έλεγχος και εντοπίστηκε και σε δεύτερο ελικόπτερο καθώς και σε εξαρτήματα.

Παράλληλα, στα δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς (το τρίτο βρίσκεται στην Κύπρο αλλά δεν παραλήφθηκε) δεν εντοπίστηκαν μεταχειρισμένα εξαρτήματα, ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι ανταλλακτικά φέρουν ημερομηνία κατασκευής προγενέστερη από αυτήν που προέβλεπε το συμβόλαιο.

Σημειώνεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ζητήσει όπως σταλούν πίσω στην κατασκευαστική εταιρεία τα ελικόπτερα για να «ξηλωθούν», ωστόσο η Αστυνομία αντέδρασε έντονα, θεωρώντας ότι έπρεπε να αναζητηθεί μια άλλη πιο «ήπια» λύση.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.