29/11/11

Πακιστάν:Ρωσική, επίσημη, διαμαρτυρία για την απώλεια 24 πακιστανών στρατιωτικών απο πλήγματα του ΝΑΤΟ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ζήτησε χθες Δευτέρα να γίνει μια "λεπτομερής έρευνα" για τα "απαράδεκτα", όπως τα χαρακτήρισε, "πλήγματα απο το ΝΑΤΟ", που σκότωσαν 24 πακιστανούς στρατιώτες στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν (σ.σ.:απο τα τέλη του 2001 δεν έχει υπάρξει τόσο βαρύς απολογισμός --στο στρατιωτικό πεδίο-- απο μια άστοχη στρατιωτική ενέργεια του ΝΑΤΟ σε όλη την αφγανική επικράτεια).

Για τις απώλειες πακιστανών στρατιωτικών, "ο κ. Λαβρόφ είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του τού Πακιστάν, Χίνα Ραμπανί Χαρ, εκφράζοντας (επίσημα ρωσικά) συλλυπητήρια" για τις απώλειες αυτές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Στη διάρκεια της ίδιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κ. Λαβρόφ επισήμανε, επίσης, ότι "είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κρατικής κυριαρχίας, έστω και στο πλαίσιο σχεδιασμένων αντι-τρομοκρατικών ενεργειών".

Το ΝΑΤΟ στο ανακοινωθέν του αναφέρθηκε σε ενα "τραγικό, μη ηθελημένο, συμβάν". "Τραγωδία" χαρακτήρισε ήδη, το ίδιο συμβάν στη μεθόριο των δύο ασιατικών κρατών, εκπρόσωπος του προέδρου των Ην.Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

--Τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου φέτος επίλεκτοι κομμάντος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν, στο βόρειο Πακιστάν, προκαλώντας και τότε τριβές στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την κυβέρνηση του Πακιστάν.
Μ.Ι.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.