31/10/11

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ


-Αύγουστος 1987.Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό εξωτερικών τον Κάρολο Παπούλια, άρει το εμπόλεμο με την Αλβανία, δηλαδή την απεμπόληση των δικαιωμάτων μας επί της Βορείου Ηπείρου, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς καν να το ζητήση η Αλβανία.


Ο Αντώνης Σαμαράς στη δευτερολογία του στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων (08/02/2010):
-Υπάρχει μία απρέπεια η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της αλήθειας. Το γνωστό «παραμύθι», ότι ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Αθήνα, στην Ελλάδα.Είναι ένα ψέμα πέρα για πέρα. Δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να βρει έστω και μισή δήλωσή μου, μία υπογραφή μου, κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Κυβέρνηση είστε. Ψάξτε.Επιπλέον, ξεχνάνε εκείνοι που το υποστηρίζουν, ότι ως Υπουργός των Εξωτερικών δικαιοδοσία για τα σύνορα δεν είχα εγώ. Ο Υπουργός των Εξωτερικών τέτοια αρμοδιότητα δεν έχει.

Αλλά ξεχνάτε ακόμα ότι δεν υπήρχαν τότε κλειστά σύνορα από την πλευρά της Ελλάδας για να μπορέσει κάποιος να τα ανοίξει. Υπήρχαν αυστηρά φυλασσόμενα με ηλεκτροφόρα σύρματα σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, που έπαψαν να φυλάσσονται όταν κατέρρευσε το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία.

Μήπως εγώ φταίω που κατέρρευσε εκείνο το καθεστώς; Μήπως εγώ φταίω για εκείνες τις εικόνες τις εκπληκτικές, που ήταν πάνω σε καράβια κόσμος μαζεμένος σαν τσαμπιά και πηγαίνανε να βρούνε οπουδήποτε ένα μεροκάματο, ένα κομμάτι ψωμί να φάνε αυτοί και οι οικογένειές τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Όπου βρέθηκαν την άλλη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί παντού;

Ξεχνάτε ακόμα ότι βάσει των επισήμων στοιχείων της αστυνομίας, Κυβέρνηση είστε ψάξτε, επί των ημερών μου ήταν κάτω από 20.000, όσο ήμουν εγώ Υπουργός των Εξωτερικών, εκείνοι οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία και ήταν κυρίως άγρια κυνηγημένοι Βορειοηπειρώτες. Οι μεγάλες μάζες ήρθαν αργότερα, Αλβανών, και μάλιστα επί δικών σας κυβερνήσεων.

Αλλά και ποτέ, ποτέ δεν απάντησαν, όσοι με κατηγορούν εκ των υστέρων, ακόμα και αν εγώ μπορούσα να τα ανοίξω τα σύνορα, εσείς γιατί δεν τα κλείσατε μετά;

Πρόκειται για απρέπεια, πρόκειται για κακοήθεια, και πολλές φορές παραπέμπουν σε μία δήλωσή μου, πολύ προγενέστερη, του Δεκεμβρίου του ’89, όταν στο αεροδρόμιο που είχα πάει για να υποδεχθώ τους Έλληνες φοιτητές από την Τιμισοάρα, που είχαμε βάλει ειδική πτήση για να πάει να τους πάρει, λόγω των εξελίξεων με τον Τσαουσέσκου, είχα ευχηθεί τότε στους Βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα εκεί στις εστίες τους, όχι στην Ελλάδα.

Επρόκειτο για μία αυτονόητη ευχή για την αποκατάσταση της ελευθερίας και των υπολοίπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία. Και αυτό, σήμερα, θέλουν να το μετατρέπουν ορισμένοι σε άνοιγμα, δήθεν, συνόρων για εκατομμύρια Αλβανούς. Είναι απρέπεια και είναι ντροπή.

4 σχόλια:

  1. Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανεκλέχθηκε ο Κ.Παπούλιας

    «Ναι» στην ανανέωση της θητείας του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, είπε την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, η Βουλή των Ελλήνων. Υπέρ της επανεκλογής του κ. Παπούλια ψήφισαν οι 266 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ενώ «παρόντες» ψήφισαν οι 32 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Απουσίαζαν οι βουλευτές Σοφία Καλαντίδου και Γιώργος Μαρίνος από το ΚΚΕ.

    Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη στην αίθουσα της Ολομέλεια της Βουλής και η τελετή ορκωμοσίας έγινε την Παρασκευή, 12 Μαρτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογή Παπούλια με πλειοψηφία- ρεκόρ

    Η βουλή εξέλεξε τον κ. Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση, το βράδυ της Τρίτης.

    Ο κ. Παπούλιας, που υπηρέτησε επί σειρά ετών ως υπουργός των Εξωτερικών, επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, εξελέγη με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως και δύο εκ των τριών ανεξαρτήτων βουλευτών.

    Συγκεκριμένα, 279 βουλευτές επί συνόλου 296 παρόντων ψήφισαν, σε ονομαστική ψηφοφορία, τον κ. Παπούλια.

    Εκ των τριών ανεξαρτήτων, υπερψήφισαν οι Στέλιος Παπαθεμελής και Στέφανος Μάνος ενώ ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την επιλογή Παπούλια, δεν παρέστη στην πανηγυρική συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδριανόπουλος είχε δηλώσει ότι θα υπερψήφιζε τον κ. Παπούλια μόνο εάν του το ζητούσε προσωπικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Οι δεκαεπτά παρόντες βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης, 11 του ΚΚΕ και 6 του ΣΥΝ, δήλωσαν «παρών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα, εγώ θυμάμαι και κάτι άλλο σχετικό. Όταν γίνονταν οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, είχε τότε κάποια εκπομπή ο Τράγκας (νομίζω στο NEW CHANNEL). Και είχε διάφορους καλεσμένους, μεταξύ τών οποίων και έναν Αναγνωστόπουλο (Θεόδωρο νομίζω) που επί Μητσοτάκη ήταν Υπ.Εσ. Και επειδή συζητούσαν για Κοσοβάρους, Αλβανούς κλπ, ρώτησε σε κάποια φάση ο Τράγκας τον Αναγνωστόπουλο για το άνοιγμα τών συνόρων. Και τού απάντησε ο Αναγνωστόπουλος επί λέξει (θυμάμαι επακριβώς την έκφραση γιατί τα είχα πάρει πολύ στο κρανίο):
    "Δεχθήκαμε ισχυρή παρότρυνση από τούς Αμερικανούς",
    για να τού ανταπαντήσει ο Τράγκας:
    "Κομψά το θέσατε..."
    Είδες τι όμορφα που γίνονται οι δουλίτσες με "παραινέσεις" και "παροτρύνσεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λευτερία στή Βόρειο Ήπειρο.



    Εχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρεια Ηπειρο, την αγαπώ πολύ.


    Aυτό τραγούδι τό τραγούδαγε η μάνα μου στά χρόνια πρίν τήν αριστεροκρατία καί τήν πασοκοκρατία. Τώρα γεμίσαμε προδότες. Νά τούς χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.