29/10/11

Ο καθένας μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία της παρακμής. Δεν φθάσαμε τυχαία εδώ που φθάσαμε!


19 σχόλια:

  1. Ξέρει κανείς ποιοί είναι στη φωτογραφία, εκτός από τη Δήμητρα και το Γιώργο Λιάνη;
    Αυτός δεξιά είναι ο Κάρολος Παπούλιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός είναι Σάββα...αυτός είναι....γοργόνες καί τσάμπα μάγκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λιβανός καί η Στάη επίσης..τόν άλλο δέν τόν ξέρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφία είναι παλιά. Την είχε βγάλει στη φόρα η εφημερίδα «Star», του συγκροτήματος ΚΟΥΡΗ, το 1995. Είναι από καλοκαιρινές διακοπές του τότε βαθέως ΠΑΣΟΚ. Διακρίνουμε την Έλλη Στάη, τον Κάρολο Παπούλια, τον Γιώργο Λιάνη, τη Δήμητρα Παπανδρέου και τον Διονύσιο Λιβανό, πρώην σύζυγο της Έλλης Στάη.




    http://www.tsantiri.gr/politiki/i-elli-stai-sta-richa-me-to-vathi-pasok.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χάλι τους το μαύρο είχαν από τότε, αλλά δεν φταίμε εμείς, για όλα φταίει ο Ρούλης ο Καρχαρούλης που τους άφησε όλους τους να κυκλοφορούν ελεύθερους στην χώρα του χωρίς να πάρει ένα μεζεδάκι. Που του έχει ξεφύγει, χρόνια τώρα, και το κανό του άθλιου, χωρίς να πάρει ούτε μια δαγκωματίτσα. Ούτε για γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά είμαι και εγώ στην παρέα αυτή το θυμάμαι καλά, δίπλα στον Κάρολο, αλλά για ανεξήγητους λόγους δεν φαίνομαι, μάλλον απο τότε με είχαν για μαλάκα και δεν το είχα καταλάβει!!!!
    Ε ρε πουτάνα εξουσία πως καταντάς τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άκουσα ένα ωραίο ανέκδοτο, προφανώς θα το έχετε ακούσει οι περισσότεροι αλλά δεν αντέχω, θα το γράψω. Του Αγίου Δημητρίου κατακλύστηκε, λέει, η Δήμητρα από εκατομμύρια e-mails και sms με ευχές και κυρίως από συγχαρητήρια που δεν... έκανε (και δεν μας φόρτωσε) παιδί με τον Ανδρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πορνιδιοδημοκρατία...
    Τί περιμέναμε, να έχουμε διαφορετική κατάληξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λετε να πιασανε το .... των κοριτσιων?? Παντως ο κυριος (μετεπειτα προεδρος) μπορει να μη βυθιστηκε μαζι με το ΕΛΛΗ (μειρακιον την εποχήν εκεινη), αλλά μπορει και να βυθιστηκε στην Ελλη.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ………Και για να θυμηθούμε και τους «ανώνυμους»
    «Ήμουν στο Ναυτικό το 1952, και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα.
    (Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν όταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε).
    Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστολή της σημαίας.
    Τότε, το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί, και η Σημαία κυμάτιζε στο κτήριο.
    Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού.
    Τότε, πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σημαίας και σταματούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου που γινόταν η υποστολή.
    Ήταν στιγμές ωραίες, απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι.
    Το άγημα αποδόσεως τιμών στο χώρο του, και ακούμε το σαλπιγκτή να δίνει το σύνθημα για την υποστολή της σημαίας. Το άγημα παρουσιάζει όπλα. Ο αξιωματικός χαιρετά και παίζεται ο Θούριος.
    Όλοι οι παριστάμενοι εκεί και οι περαστικοί, όπως και εγώ σταθήκαμε σε στάση προσοχής.
    Αποδίδεις με αυτό τον τρόπο την τιμή στο ιερό μας σύμβολο, στη γαλανόλευκη Σημαία.
    Εκείνη τη στιγμή που ο αρμόδιος αξιωματικός χαιρετά, η ματιά του πέφτει λοξά και βλέπει κάτι παράξενο, και η ψυχή του ταράζεται, για αυτό που θα σας πω παρακάτω. Τελειώνοντας η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι διαβάτες συνεχίζουν το δρόμο τους, ενώ εγώ παρέμεινα από συνήθεια λίγο ακόμα.
    Τότε, βλέπω το νεαρό αξιωματικό να κατευθύνεται θυμωμένος προς ένα γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε, τότε, η πλατεία ήταν κενή και στις γωνίες ήταν πάντα στιλβωτές (λούστροι) και καστανάδες, που μας λείπουν τώρα.
    Και του είπε : << γιατί δεν σηκώθηκες όρθιος για να τιμήσεις τη σημαία μας. Δεν έχεις φιλότιμο, κλπ >>.
    Ο άνθρωπος έμεινε βουβός, εγώ παρακολούθησα έντρομος και φοβερά συγκλονισμένος το τι έγινε.
    Μετά βλέπω τον καστανά που έγινε κατακόκκινος και άρχισε να τρέμει. Ήθελε να φωνάξει, αλλά βλέπω με έκπληξη ότι συγκρατείται, σκύβοντας το κεφάλι του άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Όμως συνέρχεται γρήγορα, σκουπίζει τα δάκρυα του και με πολλή δύναμη των χεριών του (αυτά ήταν γερά), στυλώνει το σώμα του δυνατά, σπρώχνει τον πάγκο του με τα κάστανα μπροστά και φωνάζει με όλη τη ψυχή του, στο νεαρό αξιωματικό δυνατά <> και σηκώνει τα μπατζάκια του παντελονιού οπού φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω από τα γόνατα.
    Και ξαναρχίζει να κλαίει.
    Ο κόσμος όπως και εγώ γύρω του κλαίει και χειροκροτεί, όμως περισσότερο από όλους κλαίει ο νεαρός αξιωματικός.
    (Έχουν περάσει περίπου 60 χρόνια. Ποιος ξέρει τι γίνεται). Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι το αλησμόνητο, φοβερή σκηνή, για Όσκαρ.
    Ο αξιωματικός, σκύβει και αγκαλιάζει και φιλά τον καστανά, και στη συνέχεια στέκεται ευθυτενής μπροστά στον ήρωα και φέρνει το δεξί του χέρι στην άκρη του γείσου του πηλικίου του και τον χαιρετά στρατιωτικά.
    Του απονέμει <>, που δεν μπόρεσε εκείνος τυπικά να αποδώσει στη Σημαία μας, γιατί της χάρισε και τα δύο πόδια στα βορειοηπειρώτικα βουνά μας, για να μπορεί να κυματίζει σήμερα ψηλά η κυανόλευκη Σημαία σε λεύτερη Πατρίδα.
    Και οι άλλοι, οι πολλοί να μπορούν να πηγαίνουν με γρήγορο βήμα στις ειρηνικές απασχολήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι περνούν μπροστά από έναν ήρωα του αλβανικού μετώπου, τον Έλληνα ήρωα πολεμιστή, όποιο επάγγελμα και να 'χει.
    Άλλοι δεν μιλούν, άλλοι όμως ειρωνεύονται.
    Γι αυτό οι νέες γενιές πρέπει να μάθουν, να διδαχτούν από την οικογένεια και το Σχολείο για το Έπος του 1940.
    Για το καλό της Πατρίδας μας.
    ΔΗΜΗΤΡΙΣ ΝΤΟΥΛΙΑΣ
    ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Π.Ν. εα»
    (δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Οκτωβρίου της Ναυτικής Ελλάδος).
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως είναι της εποχής που ο Κάρολος έδωσε δάνειο στον Ανδρέα τον Ολέθριο για να αγοράσει το γνωστό "κωλόσπιτο" της Εκάλης για να στεγάσει τη Μιμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Φωτιου
    Πρεπει να ειστε 80 ετων .Σας συγχαιρω απο την ψυχη μου για αυτα που εκφραζετε.Ο Θεος να σας δινει χρονια να συνεχιζετε αυτο που κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μπορούσε να βρεθεί κανάς Jason, κανάς Freddy Krueger, κανάς Scream τέσπα να ρίξει το λαμπατέρ στην πισίνα;

    Υ.Γ. sterg, το περιστατικό με τον καστανά το δημοσίευσε ο:
    "ΔΗΜΗΤΡΙΣ ΝΤΟΥΛΙΑΣ
    ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Π.Ν. εα"
    Ο κ. Φωτίου απλά το παραθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν πειραζει,εγω μετρησα την ευαισθησια ενος 80χρονου ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπαρχουν και καλα νεα για τους Ελληνες=

    >>>Νέες κινήσεις στο γεωπολιτικό και οικονομικό «μπρα ντε φερ» στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των αραβικών χωρών σχεδιάζει το υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο όχι μόνο να θέσει αντίβαρα στην επιχείρηση άσκησης επιρροής από την Αγκυρα, αλλά και να δημιουργήσει νέες διεξόδους για την ελληνική οικονομία.

    Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης αναμένεται να ξεκινήσει νέο κύκλο επισκέψεων, με πρώτες χώρες την Τυνησία και τη Λιβύη, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί πολιτικά η κατάσταση, και στη συνέχεια τον Περσικό Κόλπο. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη τα τελευταία χρόνια έλληνα αξιωματούχου στη Βαγδάτη, προκειμένου να προετοιμάσει τη μεικτή οικονομική επιτροπή των δύο χωρών. Η συγκυρία χαρακτηρίζεται ευνοϊκή, καθώς το Ιράκ μπαίνει σε μια νέα περίοδο ανοικοδόμησης, η οποία συμπίπτει με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.


    Σύντομα θα επισκεφθεί την Αίγυπτο, η οποία θεωρείται ο σημαντικότερος «παίκτης» στην περιοχή, ευρεία επιχειρηματική αποστολή, αφού το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί από την πρόσφατη επίσκεψη Λαμπρινίδη στο Κάιρο. Ο υπουργός Εξωτερικών έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα τηρήσει όλα τα επιχειρηματικά συμβόλαια που είχαν συναφθεί επί Μουμπάρακ, ενώ ουσιαστικές επαφές έγιναν μεταξύ αιγύπτιων επιχειρηματιών και εκπροσώπων του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, του ΟΠΕ και εταιρειών στο χώρο της ενέργειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, ήδη στην Αίγυπτο, μετά την ανατροπή του καθεστώτος, έχουν γίνει τουλάχιστον είκοσι νέες ελληνικές επενδύσεις, ενώ το συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο ξεπερνά τα 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.

    Τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Ιορδανία, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια, ενώ εκφράζεται έντονο ενδιαφέρον για τη διασύνδεση των ενεργειακών τους δικτύων με την Ευρώπη, με την Ελλάδα στο ρόλο της «γέφυρας». Το καθεστώς του Αμάν χρησιμοποιεί ως κίνητρο για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και τις ειδικές οικονομικές ζώνες και παράλληλα υπάρχει ζήτηση στον κατασκευαστικό τομέα για τη δημιουργία υποδομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο μεγάλο αεροδρόμιο της ιορδανικής πρωτεύουσας κατασκευάζεται από εταιρεία ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.

    Καρποφόρα ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Λίβανο, καθώς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ναζίμπ Μικάτι, ανακοινώθηκε η επανενεργοποίηση ύστερα από επτά χρόνια της μεικτής οικονομικής επιτροπής, με πρώτο στόχο τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου συνεργασίας. Στη χώρα αυτή το βασικότερο ενδιαφέρον στρέφεται στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, από την εύπορη λιβανέζικη διασπορά.

    Στην Αθήνα, τέλος, 11 και 12 Νοεμβρίου, το ΥΠΕΞ διοργανώνει πρώτη φορά συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Βαλκάνια με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών (ΕΙΒ, EBRD, BSTDB) και της Κομισιόν, για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περισσότερες από 200 εταιρείες, κυρίως από τους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των επικοινωνιών, του φαρμάκου και των χρηματοοικονομικών, έχουν δηλώσει συμμετοχή. «Εν μέσω κρίσης και ύφεσης προσφέρεται η ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις να βρουν διέξοδο με επενδύσεις στη γειτονιά μας, όπου η παρουσία μας είναι αισθητή» τονίζει ο Στ. Λαμπρινίδης.

    ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ – http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=321893<<<<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως τζιτζί η Στάη (τότε) εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί φίλοι μας έχουν πρήξει εδώ και τόσα χρόνια για την υπερκομματικότητα του προέδρου.
    Ο μόνος υπερκομματικός ήταν ο Σαρτζετάκης. Όλοι οι άλλοι, του νυν συμπεριλαμβανομένου, είχαν θητεύσει με το έναν ή τον άλλον τρόπο σε κόμματα.
    Ο νυν, με τις πρόσφατες δηλώσεις του έδειξε ξεκάθαρα πού πραγματικά ανήκει και με ποιούς ταυτίζεται.
    Είναι αυτός που είχε επεξεργασθεί και υλοποιήσει την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, έτσι ώστε οι Αλβανοί να χαρακτηρίζονται λαθρομετανάστες και όχι φυγάδες, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες, που υφίσταται η ελληνική κοινωνία, με την αθρόα εισβολή εγχρώμων αγνώστων στοιχείων.
    Είναι αυτός που δήλωσε ότι δάνεισε τα κεφάλαια στον προσωπικό του φίλο Andrew ή Αντρέα για να κτίσει την πασίγνωστη βίλα της Μιμής.
    Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά.
    Εκείνο στο οποίο ουδείς έχει σταθεί είναι το μικρό του όνομα.
    Αλήθεια ένα χωριατόπαιδο από το Μολυβδοσκέπαστο και μάλιστα γιος στρατηγού πώς είναι δυνατόν να βαπτίστηκε Κάρολος; Έτσι έλεγαν άραγε τον παππού του; Πόσους Κάρολους είχε το χωριό του; Μήπως ήταν τοπικό όνομα της περιοχής όπως πχ το Τσαμπίκος για τους Ρόδιους;
    Πόσους Κάρολους έχετε συναντήσει στη γειτονιά, στο δημοτικό σας, στο γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, στο χώρο εργασίας σας, στη στρατιωτική σας θητεία...πόσους; ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ....
    Το όνομά του Κάρολος το οφείλει στον αυστριακό σοσιαλιστή Καρλ Κάουτσκι. Ο νονός του, στρατηγός Βλάχος, επιστήθιος φίλος του πατέρα του, ήταν οπαδός του Κάουτσκι και αποφάσισε να δώσει το μικρό όνομά του στον βαφτισιμιό του.

    Αλλού είναι η ουσία στις "αλβανοφιλίες" του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.