30/10/11

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Λαμπρινίδη-Χριστόφια

Ο Έλληνας υπουργός μετέφερε τη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για «δίκαιη και λειτουργική» λύση του Κυπριακού.
Την παρούσα φάση του Κυπριακού, ενόψει των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν αύριο και τη Δευτέρα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, συζήτησαν στην αποψινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε την στήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργου Παπανδρέου στον Κύπριο πρόεδρο και στις προσπάθειές του για «δίκαιη και λειτουργική λύση», όπως ανέφερε διπλωματική πηγή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας ενημέρωσε τον κ. Χριστόφια για τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, και ο πρόεδρος της Κύπρου τον ενημέρωσε για τα σημερινά δεδομένα και τις προοπτικές που διαγράφονται σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυπριακή διπλωματική πηγή, σε περίπτωση που η τουρκοκυπριακή πλευρά θέσει θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, όσο αφορά τις έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο στη δική της ΑΟΖ, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ξεκαθαρίσει ότι αυτό το ζήτημα δεν αφορά το διάλογο για επίλυση του Κυπριακού.
Απόψε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ με αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού. Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ενημέρωσε το γ.γ. Μπαν Κι Μουν για τις θέσεις των δυο κοινοτήτων και συζήτησαν τους χειρισμούς που θα γίνουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. More than 20 mortars and rockets were fired today from the Gaza Strip at Israeli communities including Ashdod (population of over 200,000), Ashkelon (population of 113,000), Gan Yavne (population of 19,000) and the Eshkol Regional Council, causing light to moderate injuries to at least three people and damaging several buildings, including a school.
    [ New post on Israel Defense Forces]... Kαι η απαντηση που αναγκαστικα ακολουθησε αυτην την νεα επιθεση και δεν γινοτανε και διαφορετικα γιατι οπου υπαρχει δραση θα εμφανιστει και η αντιδραση=6:25am - IAF aircraft targeted six terror activity sites in the Gaza Strip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτο μου το εστειλε ενας καλος φιλος πριν λιγο και πριν αναρτηθει το σχολιο μου και αποδεικνυει το γιατι αντιδρουν οι Ισραηλινοι και αν εχουν αυτο το δικαιωμα.Φαινεται οτι το δικαιωμα αυτο τους το δημιουργουν ΣΥΝΕΧΩΣ οι αλλοι
    ΥΓ
    Βλεπετε οι καλοι φιλοι επικοινωνουν και απο μακρυα στις σκεψεις τους

    το κειμενο=
    Ο πρίγκιπας Χαλέντ μπιν Ταλάλ, αδελφός του γνωστού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, δήλωσε στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Νταλίλ ότι ο αιχμάλωτος στρατιώτης στη συνέχεια θα ανταλλαγεί με Άραβες που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

    Ανάλογη δήλωση είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες και ο εξέχων Σαουδάραβας κληρικός Αουάντ αλ-Κούρνι ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100.000 δολάρια για το κεφάλι κάθε Ισραηλινού στρατιώτη. Η δήλωσή του είχε επικριθεί έντονα και μάλιστα δέχτηκε και απειλές μέσω του διαδικτύου.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τὸ καλὸ κλῖμα τὸ θεωρῶ αὐτονόητο, ὄχι εἴδησι.
    Ποῦ φθάσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.