30/9/11

Διαψεύδει το Τουρκικό ΓΕΕΔ παρενόχληση του Πίρι Ρέις

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Εξωπραγματικές” χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων τις ειδήσεις που δημοσιεύει την Παρασκευή ο τουρκικός Τύπος που επικαλούμενος τον κυπριακό Τύπο, έγραψε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη “παρενόχλησαν” το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πιρί Ρεΐς”, ότι πλησίασαν σε απόσταση 15 μιλίων τις ακτές της Μερσίνας και ότι απομακρύνθηκαν μετά από την απογείωση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Προκλήσεις καταγγέλει ο τουρκικός Τύπος
H τουρκική εφημερίδα ''Βατάν'' σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ κατέφυγε σε προκλήσεις κατά της Τουρκίας στέλνοντας F-16 που πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις στην περιοχή της Μερσίνας, σε απάντηση της απόφασης της Τουρκίας να στείλει πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Ισραήλ παρακολουθεί την περιοχή των γεωτρήσεων των Ελληνοκυπρίων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron και χθες προχώρησε σε πρόκληση κατά της Τουρκίας.

''Δύο ισραηλινά F-16 απογειώθηκαν από το Τελ Αβίβ και χρησιμοποίησαν τον ελληνοκυπριακό εναέριο χώρο για να προσεγγίσουν την περιοχή της Μερσίνας, όπου έκαναν δύο διελεύσεις πετώντας σε χαμηλό ύψος πριν απομακρυνθούν όταν τουρκικά F-16 απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν'', είπε.


www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.