31/8/11

Ρωσία: Εφοδος δικαστικών στα γραφεία της BP στη Μόσχα

Ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της BP στη Ρωσία Τζέρεμι Χακ δήλωσε ότι η έρευνα που διεξήγαγαν εντεταλμένοι δικαστικοί υπάλληλοι εντάσσεται σε μια απόπειρα να ασκηθεί «πίεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της BP στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι παρέλυσε κάθε δραστηριότητα στα γραφεία της στη Μόσχα και ότι οι δικαστικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να συνεχίσουν τις κατασχέσεις εγγράφων ως τα τέλη της εβδομάδας.
Έφοδο στα γραφεία της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP πραγματοποίησαν σήμερα Ρώσοι δικαστικοί κλητήρες και, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, δόθηκε εντολή στο προσωπικό να εγκαταλείψει τα γραφεία του και να εργασθεί από το σπίτι.

Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν την έρευνα, αλλά δεν εξήγησαν τους λόγους της εφόδου, η οποία πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην κρατική ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και την αμερικανική ExxonMobil για την ανάπτυξη προγράμματος υποθαλάσσιας εξόρυξης πετρελαίου στην Αρκτική.
Προηγήθηκε η κατάρρευση συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η BP θα ήταν ο ξένος εταίρος της Rosneft στο σχέδιο εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Αρκτικής.
Δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό της μειοψηφίας των μετόχων της ρωσικής κοινοπραξίας TNK-BP δήλωσαν ότι η έρευνα συνδέεται με αγωγή που κατέθεσαν οι εντολείς τους σχετικά την κατάρρευση της συμφωνίας Rosneft -BP ζητώντας αποζημιώσεις.
Η BP υποστήριξε ότι η έφοδος αποτελεί μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στη Ρωσία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της BP στη Ρωσία Τζέρεμι Χακ δήλωσε, σύμφωνα με το πράκτορειο Ίντερφαξ, ότι η έρευνα που διεξήγαγαν εντεταλμένοι δικαστικοί υπάλληλοι εντάσσεται σε μια απόπειρα να ασκηθεί «πίεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της BP στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι παρέλυσε κάθε δραστηριότητα στα γραφεία της στη Μόσχα και ότι οι δικαστικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να συνεχίσουν τις κατασχέσεις εγγράφων ως τα τέλη της εβδομάδας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Μιας και το έφερε η κουβέντα, τί θα γίνει κύριε Μανιάτη;

    Από τις τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου φάνηκε ότι δεν αγνοείτε σοβαρές φωνές που προστατεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας.

    Αλλά τί γίνεται με αυτή την έρμη την εταιρία διαχείρισης υδρογονανθράκων;

    Δεν πιστεύω να υποκύψετε και να επιτρέψετε στους γνωστούς-αγνώστους να την καταντήσουν όπως όλα τα υπόλοιπα - ξέρετε, τα γνωστά, φίλοι και συγγενείς, τυπικά ικανοί αλλά στην πράξη ανίκανοι και λειτουργούντες εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.