30/7/11

Αθήνα καλεί Μόσχα:οι "μεσίτες" βλάπτουν τις ελληνορωσικές σχέσεις!

"Οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και μπορούν δεν περνούν ούτε μέσω μεσιτικων γραφείων της λεωφόρου Κηφισίας, τα οποία συστηματικά παραπληροφορούν μέσω συγκκειρμένων “αγωγών” ΜΜΕ”, έλεγε με νόημα αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας με αφορμή αυθαίρετους πανηγυρισμούς περί δήθεν ξεπαγώματος του προγράμματος ΒΜP-3 μετά απο παρέμβαση Πούτιν!
‘Οπως διευκρίνισε αρμόδια πηγή του Πενταγώνου “ καμια παρέμβαση απο κανέναν ξένο ηγέτη δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις εξοπλιστικες προμήθειες της χώρας. Πολυ δε περισσότερο που το Κρεμλίνο είναι ιδιαιτέρως προσεκτικό  και επιδεικνύει μια αξιοζήλευτη κατανόηση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ουδέποτε η Μόσχα πίεσε την Αθήνα να υλοποιήσει εξοπλιστικες αγορές εν μέσω κρίσης. Απεναντίας εγγράφως η Ρωσία κατανοεί τις δυσκολίες της Ελλάδας και δηλώνει σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης".                             

 Έναν σεβασμό και μια κατανόηση που όμως δεν επιδεικνύουν- απ ότι φαίνεται εγχώριοι μεσάζοντες και "παπαγάλοι" που εν όψει διακοπών προκαλούν θόρυβο αναζητώντας τροφή.                

 Πάντως η ηγεσία του ΥΕΘΑ αναμένεται να επισημάνει στον Ρώσο πρέσβη ότι οι παραφωνίες που ακούγονται στην Αθήνα σε ότι αφορά τα ρωσικά οπλικά συστήματα  απο την πλευρα της ρωσικής εταιρίας δεν συμβάλουν  στην εδραίωση κλίματος περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρων. Μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρει ο Ρώσος πρέσβης στο Κρεμλίνο και την αγία Πετρούπολη και όχι να το κάνει γαργάρα.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που ρίσκαρε πάρα πολλά ,αγνόησε κινδύνους κι απειλές από τους “δυτικούς συμμάχους” και αγόρασε πολλά και ακριβά ρωσικά όπλα ,σε μια εποχή που η Μόσχα παρέπαιε στη παγκόσμια σκηνή. Συνεπώς η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο ούτε να πιέσει ,ούτε να γκρινιάξει ,ειδικά αυτή τη περίοδο για την αυτονόητη αδυναμία της Ελλάδας να προχωρήσει σε αγορές όπλων. Θα πρέπει όμως και να προβληματιστεί ,γιατί ποιοι και κυρίως γιατί κάποιοι στην Αθήνα προκαλούν τέτοια σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.