27/7/11

ΕΥΘΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Εφ. Μπουλτέν-Κομοτηνής    26-7-2011

Για ποιο λόγο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς φέρεται στην εφημερίδα Μπουλτέν ως θετό παιδί ;

Ως εφημερίδα Μπουλτέν εδώ και 11 χρόνια εργαζόμαστε μόνοι μας και με όλες μας τις δυνάμεις για να ενημερώνουμε τον μειονοτικό άνθρωπο και να κρατήσουμε όρθια την εφημερίδα μας.
Για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους συνδρομητές και τους διαφημιζόμενους μας που μας στήριξαν σε αυτό το διάστημα.

Ως εφημερίδα πετύχαμε να παραμείνουμε όρθιοι παρά τα πολλά εμπόδια και τις διακρίσεις. Επανειλλημένα είχαμε δικαστήρια. Όμως δεν λυγίσαμε και παραμένουμε ορθοί. Η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Ελλάδα μας επηρέασε αρνητικά όπως και τις άλλες εφημερίδες. Αυτό όμως που μας ανησυχεί δεν είναι η οικονομική κρίση της Ελλάδας. Αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι το οικονομικό εμπάργκο και οι διακρίσεις που εφαρμόζει στον μειονοτικό τύπο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.


Είναι κρίμα αλλά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πριν τρία χρόνια ακολουθεί μια πολιτική διακρίσεων σε βάρος της εφημερίδας Μπουλτέν, στερώντας από την εφημερίδα μας κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τουρκία σε άλλες μειονοτικές εφημερίδες. Εν ολίγοις ο εκπρόσωπος της μητέρας πατρίδας πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ασκεί διακρίσεις στον μειονοτικό τύπο. Σαν να μην έφταναν αυτά ακόμη και τα 20 φύλλα που παραδίδουμε κάθε εβδομάδα στο προξενείο, παρά το ότι συναντηθήκαμε πολλές φορές, από τον Ιούνιο του 2010 και εντεύθεν δεν μπορέσαμε να τα πληρωθούμε. Είναι κρίμα αλλά οι εφημερίδες που για 10 χρόνια πληρώνονταν τακτικά από το προξενείο, εδώ και ένα χρόνο δεν πληρώνεται. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, φαίνεται ότι ο Μουσταφά Σάρνιτς εμποδίζει την πληρωμή της συνδρομής.

Με έκπληξη είδαμε τον Μουσταφά Σάρνιτς όταν πριν 5 μήνες του θέσαμε το ζήτημα, να μας απειλεί ότι θα κόψει την συνδρομή. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι αν και μας είπε ότι θα συνεχίσει την συνδρομή του, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα.

Για ποιο λόγο ο Μουσταφά Σάρνιτς διχάζει τους ανθρώπους μέσα στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και αποφεύγει να φέρεται σε όλους ισότιμα ;

Για ποιο λόγο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή κάνει μεγάλες διακρίσεις μέσα στον μειονοτικό τύπο ; Γιατί δεν κρατά ίσες αποστάσεις από τις εφημερίδες ;

Τι σκοποί κρύβονται άραγε πίσω από τις διακρίσεις που εφαρμόζει ο πρόξενος ;

Για ποιο λόγο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς φέρεται στην εφημερίδα Μπουλτέν ως θετό παιδί ;

ΣΑΛΙΜ ΑΧΜΕΤ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΠΟΥΛΤΕΝ

Σχόλιο : Πληροφορίες αναφέρουν τον πρόξενο να νοιάζεται μόνο για την Γκιουντέμ και την Μιλλέτ.  http://tourkikanea.gr/2011/07/26/sarnic-4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.