30/7/11

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΥ Μπάχαλο λόγω Κυπριακών Αερογραμμών!

«Είπαν» να κάνουν γκάφα και την έκαναν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο οι Κυπριακές Αερογραμμές, προκαλώντας ένα -ελαφρύ, απ’ ότι φαίνεται- διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, εξαιτίας ενός διπλωματικού σάκου, ο οποίος αντί να καταλήξει στο Τελ Αβίβ, έφτασε στη Βηρυτό, όπου παραμένει δεσμευμένος μέχρι σήμερα. Ο σάκος έφυγε από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία με παραλήπτη το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στο Τελ Αβίβ, με μεταφορέα, όπως συνηθίζει η πρεσβεία, τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ωστόσο, κατά την παραλαβή του πακέτου, η εταιρεία έγραψε εκ παραδρομής ως τόπο προορισμού τη Βηρυτό και έτσι αυτό κατέληξε στον Λίβανο, με τον οποίο το Ισραήλ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις, μετά τον πόλεμο του 2006. Σύμφωνα με άτομο της ασφάλειας του Λιβάνου, που μίλησε ανώνυμα στην τοπική εφημερίδα Daily Star, το πακέτο δεν περιέχει εκρηκτικά, αλλά μόνο διπλωματικά έγγραφα. Ωστόσο, κατόπιν εντολής του στρατιωτικού εισαγγελέα, το πακέτο κατασχέθηκε στο τελωνείο και ελέγχεται.

Μάλιστα, υπάλληλος της κυπριακής πρεσβείας στον Λίβανο φέρεται να έφτασε στο αεροδρόμιο ζητώντας να το παραλάβει, με το τελωνείο όμως να αρνείται να του το παραδώσει. Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει πάντως ανώνυμες δηλώσεις εκπροσώπου της κυπριακής πρεσβείας, σύμφωνα με τις οποίες η πρεσβεία ουδέποτε επιχείρησε να το παραλάβει, καθώς είναι ένα θέμα που απασχολεί αποκλειστικά τις Κυπριακές Αερογραμμές και τις αρχές του Λιβάνου.

Το συμβάν επιβεβαίωσε στον «Π» ο εκπρόσωπος Τύπου των ΚΑ, Κυριάκος Κυριάκου, αναφέροντας ότι από ανθρώπινο λάθος της εταιρείας, το πακέτο φορτώθηκε προς τον Λίβανο, αντί για το Τελ Αβίβ. Όπως σημείωσε, οι ΚΑ έχουν ζητήσει να τους επιστραφεί το πακέτο και γίνονται διαβήματα ώστε να το φέρουν πίσω. Από την πλευρά του Ισραήλ, διπλωματική πηγή δήλωσε στον «Π» ότι το πακέτο περιείχε απλώς κάποια έγγραφα, όχι ιδιαίτερα σημαντικά και σε καμία περίπτωση «εκρηκτικά, όπως φοβούνται στον Λίβανο». Όπως ανέφερε, η πρεσβεία στέλνει την αλληλογραφία της πάντα με τις ΚΑ και δεν έχει εκδηλώσει δυσαρέσκεια για το συμβάν, αφού η εταιρεία αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος και κινείται για να το διορθώσει.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ
29/07/2011 - 17:52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.