28/6/11

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πηγή» trafficking η Αλβανία

Ως πηγή παράνομης εμπορίας ανδρών, γυναικών και παιδιών που δουλεύουν καταναγκαστικά, ζητιανεύουν και εκδίδονται, χαρακτηρίζει την Αλβανία, έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το trafficking.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, υπάρχουν δύο ομάδες θυμάτων. Αυτά που υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία και αυτά πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης είτε εντός αλβανικών συνόρων είτε σε γειτονικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η ΠΓΔΜ, το Κόσοβο και άλλες χώρες της Δύσης. 

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα μισά θύματα ήταν γυναίκες και κορίτσια, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα παιδιά εξαναγκάστηκαν να ζητιανεύουν ή να δουλεύουν, ενώ οι άνδρες – θύματα, υποχρεώθηκαν επίσης σε διάφορες μορφές καταναγκαστικής εργασίας κυρίως στο γεωργικό κλάδο, στην Ελλάδα και την Ιταλία. 
 
Η διαφθορά στο δικαστικό τομέα της Αλβανίας είναι το βασικό εμπόδιο, σύμφωνα με την έκθεση, το οποίο «μπλοκάρει» την εφαρμογή νόμων για την προστασία των θυμάτων και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Όπως εξάλλου αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αλβανική κυβέρνηση, παρά τις προσπάθειες, δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τα διεθνή πρότυπα της εμπορίας ανθρώπων.

1 σχόλιο:

  1. Οι Αμερικανοί έχουν μία περίεργη ειλικρίνεια ώρες-ώρες, εκτός κι αν πρόκειται για έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών τους και μάλιστα εντός του ίδιου υπουργείου: Από την μία λένε αυτά για τους Αλβανούς και από την άλλη τους στηρίζουν σαν πιστούς συμμάχους. Από την μία κατηγορούν τον Θάτσι και τους UCKάδες για εμπορία ναρκωτικών, όπλων και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ και από την άλλη τον χαρακτηρίζουν σύμμαχό τους και τον ανέχονται στην προεδρία του Κοσόβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.