27/6/11

Νετανιάχου: Υπαναχωρεί από την απολογία για την περσινή έφοδο στo Μαβί Μαρμαρά

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπαναχώρησε λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της απολογίας του Ισραήλ και περιορίστηκε στην έκφραση της λύπης προκειμένου να αποτρέψει ίσως και την πτώση της εύθραυστης κυβέρνησης συνεργασίας. Διπλωματικές πήγες λένε ότι το Ισραήλ συμφωνεί στο θέμα των αποζημιώσεων.

Η Τουρκία επιμένει στην επίσημη απολογία και παροχή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων από την περυσινή επίθεση των ισραηλινών αρχών ασφαλείας στο σκάφος «Μαβί Μαρμαρά», που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, και μελετά προσεκτικά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση του θέματος.

Διπλωματικές πήγες λένε ότι το Ισραήλ συμφωνεί στο θέμα των αποζημιώσεων, περιορίζεται όμως στην έκφραση της λύπης του για τα γεγονότα, αντί της επίσημης απολογίας.

Διακριτικός διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε πυροσβεστικά αεροσκάφη για να συνδράμουν στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο Ισραήλ.

Έκτοτε, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και το Ισραήλ είχε αποδεχθεί τα τουρκικά αιτήματα για απολογία για την έφοδο στο «Mαβί Μαρμαρά» και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπαναχώρησε λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της απολογίας του Ισραήλ και περιορίστηκε στην έκφραση της λύπης προκειμένου να αποτρέψει ίσως και την πτώση της εύθραυστης κυβέρνησης συνεργασίας. Τρεις ακόμα φορές το Ισραήλ υπαναχώρησε από την συμπεφωνημένη έκφραση της απολογίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Μετά το κατατοπιστικό άρθρο από την ιστοσελίδα του Ζακ Κοέν, με το οποίο καταδεικνύεται το ποιον των «ανθρωπιστάδων» της Γάζας, για τους οποίους έχω πολλές φορές ρωτήσει γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο ή/και την πολιτισμική γενοκτονία του Ελληνισμού στην Β. Ήπειρο, διαβάζω άλλο ένα, με εύλογα ερωτηματικά.

    Είχα πιστέψει πέρυσι, εντελώς αφελώς, ομολογώ, ότι οι δικοί μας απλώς παρασύρθηκαν, χωρίς να γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τις αποστολές αυτές και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν πραγματικά. Δεν είναι, όμως, ως φαίνεται, καθόλου έτσι. Γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και για ποιον δουλεύουν. Η Κύπρος απαγόρευσε τον απόπλου από τα λιμάνια της τέτοιων «ανθρωπιστών» και πολύ καλά έκανε. Η Αθήνα, άβουλη όπως πάντα, αρκέστηκε σε απλές συστάσεις και προειδοποιήσεις ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την ασφάλεια των ακτιβιστών.

    Εμάς, ως Έλληνες, ένα μας αφορά. Οι δραστηριότητες αυτές δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας, εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας και προς όφελος των Τούρκων, οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι με την συνεργασία αυτή. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί, σωστά. Αλλά εμείς πάντα το χατίρι των Τούρκων κάνουμε, αποκτώντας δίχως κέρδος κέρατα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι και είναι πολύ λυπηρό. Η Κύπρος δέχτηκε αφόρητες πιέσεις για την Πλεκτάνη Ανάν, αλλά δεν υποχώρησε και αυτό της βγήκε σε καλό, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες με το Ισραήλ. Ουσιαστικά, θα είχε χαντακωθεί εντελώς.

    Τώρα δέχεται πιέσεις από την Τουρκία, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της και η Τουρκία ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε απολύτως, όταν έχει απέναντί της το Ισραήλ.

    Εμείς μια ζωή σκυφτοί ραγιάδες. Κρίμα! Ο μόνος σωστός "Έλληνας" φαίνεται ότι ήταν ο ... Σκυφτούλης ! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.