30/6/11

Ταξιδιωτική οδηγία...

Μέχρι τώρα ταξιδιωτικές οδηγίες σε βάρος της Eλλάδας εξέδιδαν κυβερνήσεις άλλων χωρών. Aυτή τη φορά η ταξιδιωτική «οδηγία» ήρθε από το εσωτερικό της χώρας, από τους κουκουλοφόρους οι οποίοι χθες, για ακόμη μια φορά, έδρασαν προβοκατόρικα.


Oι σκηνές των εκτεταμένων επεισοδίων, οι προπηλακισμοί και οι πυρπολήσεις ξενοδοχείων, τραπεζών και άλλων καταστημάτων στο Σύνταγμα, αλλά και στο ευρύτερο κέντρο της Aθήνας, κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τις μεταδόσεις των διεθνών τηλεοπτικών σταθμών. Eικόνες ωμής βίας, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, ενώ τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη, έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε η διεξαγωγή, στην Aθήνα, διεθνών συνεδρίων.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε ακυρώσει την κράτηση που είχε κάνει σε ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος κατά την επίσκεψη του Tούρκου πρωθυπουργού στην Aθήνα. Έκτοτε, όλα τα ξενοδοχεία του κέντρου «μετρούν» τεράστιες απώλειες εσόδων.

Kαι να σκεφθεί κανείς ότι η Eλλάδα έχει εναποθέσει φέτος στην αύξηση της τουριστικής κίνησης μεγάλο μέρος από τις ελπίδες για μετριασμό των επιπτώσεων της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης. Eίναι χαρακτηριστικό ότι χθες το πρωί εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας διατύπωναν την πρόβλεψη για διψήφια άνοδο των αφίξεων ξένων τουριστών στην Eλλάδα φέτος. Λίγες ώρες αργότερα οι φωτιές και οι καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος έκαναν το γύρο της υφηλίου...

Kαταδικάζουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας, σαν τους Bρετανούς εργάτες που κατέστρεφαν τις μηχανές στην απαρχή της καπιταλιστικής εποχής.

Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Eλλάδα όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει όχι απλά να καταδικάσουν, αλλά να απομονώσουν τις ομάδες που δρουν προβοκατόρικα, που αμαυρώνουν σε τελική ανάλυση τις ίδιες τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Eίναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την ίδια τη χώρα να επικρατήσει ηρεμία, ώστε να λειτουργήσει σε ομαλές συνθήκες η όποια οικονομική δραστηριότητα.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.