30/6/11

Σκληρή στάση Ερντογάν στην πολιτική κρίση

Τουρκία: Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αρνείται να επέμβει για την επίλυση της κρίσης που προκλήθηκε με το μποϊκοτάρισμα του κοινοβουλίου από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης. 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα το μποϊκοτάρισμα του κοινοβουλίου από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης σε διαμαρτυρία για τη συνέχιση της κράτησης δύο υποψηφίων του που εκλέχθηκαν στις βουλευτικές του Ιουνίου και αρνήθηκε να επέμβει για την επίλυση της πολιτικής αυτής κρίσης στη χώρα.
Μιλώντας στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Ερντογάν σημείωσε ότι "το κοινοβούλιο θα συνεχίσει τις εργασίες του" παρά το μποϊκοτάρισμα από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), οι βουλευτές του οποίου αρνήθηκαν να ορκιστούν την Τρίτη.
Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν πρότεινε κάποια λύση στην τρέχουσα κρίση και κάλεσε την αντιπολίτευση "να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης".

"Αυτοί λένε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να επιλύσει την κατάσταση αυτή.
Τί θέλουν, να μιλήσω στους δικαστές;", προσέθεσε, σημειώνοντας ότι "κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης".

Στην τελετή ορκωμοσίας του κοινοβουλίου την Τρίτη μετείχαν μόνον οι βουλευτές του AKP και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP). Η απουσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από το κοινοβούλιο είναι μια κίνηση άνευ προηγουμένου στην Τουρκία.

Εκτός από τους 135 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, την τελετή ορκωμοσίας μποϋκοτάρισαν και 35 κούρδοι βουλευτές, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της εκλογής ενός Κούρδου λόγω καταδίκης του για "τρομοκρατική προπαγάνδα".
Σ.Μ.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.