30/6/11

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 29-6-2011
Το Ισραήλ σταμάτησε τις πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα
Λέγεται πως το ισραηλινό ΥΠΕΞ επενέβη και σταμάτησε συμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων για αγορά όπλων από τον τουρκικό στρατό. Η κατάσταση αυτή αποτελεί την πιο σκληρή απάντηση προς την κυβέρνηση του Ερντογάν μετά την επιχείρηση στη Γάζα το 2009, οπότε άρχισαν να χειροτερεύουν συνεχώς οι σχέσεις Άγκυρας-Τελ Αβίβ.

Λέγεται πως το Ισραήλ μετά την διαρροή πληροφοριών για ¨κρυφές συνομιλίες¨ ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία για την επίλυση της κρίσης, αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων.


Η ιστοσελίδα Intelligence Online που παρακολουθεί τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ότι το ισραηλινό ΥΠΕΞ που έχει έρθει πολλές φορές σε αντίθεση με το υπουργείο άμυνας για θέματα έγκρισης εξαγωγής όπλων, πλέον συγκρούονται σχετικά με το θέμα της Τουρκίας
Με βάση την είδηση το ισραηλινό ΥΠΕΞ όταν έμαθε για την συμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συνάψει με τον τουρκικό στρατό εταιρία παραγωγής βλημάτων, επενέβη. Επενέβη όταν έμαθε ότι το υπουργείο άμυνας είχε δώσει την σχετική έγκριση.

Και ενώ συνήθως η έγκριση του ΥΠΕΞ είναι θεωρητική, αυτή τη φορά δεν έπραξε έτσι, αλλά απείλησε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη και ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας. Η είδηση αναφέρει πως μετά την επέμβαση του ΥΠΕΞ, το υπουργείο άμυνας υποχώρησε.
 http://tourkikanea.gr/2011/06/30/israel-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.