15/5/11

Οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες στην Τουρκία για τις κινήσεις του PKK

Το αναγνωριστικό αεροπλάνο των ΗΠΑ EP–3E φέρεται να παρέχει κρίσιμες πληροφορίες στον τουρκικό στρατό σχετικά με τις κινήσεις του PKK


Ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο των ΗΠΑ με την ονομασία EP–3E, το οποίο ειδικεύεται στην παρεμπόδιση της επικοινωνίας και των σημάτων ραντάρ, φέρεται να παρέχει κρίσιμες πληροφορίες στον τουρκικό στρατό σχετικά με τις κινήσεις του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα).

Ωστόσο, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Francis J. Ricciardone, αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά προηγούμενους ισχυρισμούς του, ότι οι ΗΠΑ ξόδεψαν 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ή περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα, βοηθώντας την Τουρκία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, η αμερικανική στρατιωτική μονάδα που παρέχει πληροφορίες στον τουρκικό στρατό ονομάζεται VQ–2, ή αλλιώς Fleet Air Reconnaissance Squadron Two, και ιδρύθηκε το 1995. Τα αναγνωριστικά αεροπλάνα EP–3E ανήκουν σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω μονάδα, η οποία λειτουργεί για λογαριασμό του αμερικανικού Ναυτικού, και φέρεται να παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του PKK στο στρατό της Τουρκίας.

Η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, προκειμένω να παρέχουν στον τουρκικό στρατό κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του PKK, είχε συμφωνηθεί επίσημα από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτ Μπους το 2007.

Άγγελος Καρράς-http://www.turkishgreeknews.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.