30/5/11

Γ. Παπανδρέου: Δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος

 Θα κάνω το καθήκον μου διαμήνυσε ο πρωθυπουργός από τα Καλάβρυτα υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα.
Το θάρρος και η θυσία των Καλαβρυτινών είναι η απόδειξη ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το κουράγιο των Ελλήνων τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία επισκέφθηκε, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι και σήμερα πρέπει να επιστρατευθεί το ίδιο θάρρος προκειμένου να βγει η χώρα από την βαθιά πολιτική και θεσμική της κρίση της οποίας τα συμπτώματα είναι η κρίση χρέους και ελλειμμάτων. «Είναι κρίση εσωτερική αλλά σε εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες «χρειάζεται ξανά να συναισθανθούμε όλοι τις ευθύνες μας».
«Απέναντι σε όσους παλεύουν να μην αλλάξει τίποτα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βγάζουμε την χώρα από την επιτήρηση», είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «το παλιό σύστημα, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αντιστέκεται παντού», τόνισε ότι η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη και υπογράμμισε ότι «παρά τους πραγματικούς κινδύνους πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας». «Ούτε εγώ, ούτε κανείς στην κυβέρνηση θα κάνει πίσω προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο αγώνας και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και έχουν αποτελέσματα και καλώντας άπαντες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες που λένε ότι ο αγώνας είναι μάταιος».
«Είμαστε στο πρώτο έτος μιας τριετούς προσπάθειας», είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος ταυτόχρονα στο χρέος που «μας κληροδότησε η προηγούμενη κατάσταση» με αποτέλεσμα την αναξιοπιστία της χώρας και την ανάγκη προσφυγής της σε «δανεικά χρήματα άλλων λαών που μας επιτρέπουν να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και να ζούμε με ελλείμματα» και τα οποία η Ελλάδα θα επιστρέψει.
«Πέρυσι ετέθη το δίλημμα «ή βάζουμε πλάτη όλοι και οι εταίροι μας ή οδηγούμαστε στην χρεοκοπία», επιλέξαμε το πρώτο», είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να έχει πρωτογενή πλεονάσματα το 2012, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Η ιστορία έχει δείξει ότι ως Έλληνες χάσαμε όταν ήμασταν διχασμένοι, έχει έλθει η ώρα να ξεπεράσουμε τα κομματικά τείχη, «εγώ δεν έχω κανένα ταμπού να δεχθώ οποιαδήποτε πρόταση» που οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας είπε ο πρωθυπουργός.
«Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε την συνεργασία καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «συγκλίνουμε σε πολλά».
«Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την εισηγητική του ομιλία με την δραματική αποστροφή πως «ο πολίτης ξέρει πως τα ψέματα έχουν τελειώσει».
Ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται τα Καλάβρυτα επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου που αποτελείται από τους: Δ. Ρέππα, Φώφη Γεννηματά, Τ. Χυτήρη, Ν. Σηφουνάκη, Γ. Κουτρουμάνη, Θεοδώρα Τζάκρη, Δ. Δόλλη, Π. Ρήγα, Μ. Όθωνα και Χρ. Αηδόνη.
Στην διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού σημειώθηκαν ορισμένες αντιδράσεις από πλευράς υγειονομικών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, ζήτημα το οποίο ετέθη και από τον δήμαρχο Καλαβρύτων στον κ. Παπανδρέου, από πλευράς κτηνοτρόφων που απέκλεισαν την οδό που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Μ. Σπήλαιο, ενώ στο διάστημα που ο πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του επισκέπτονταν το Δημοτικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, χειροκροτούμενοι από πολίτες, εκδηλώθηκε φραστικό επεισόδιο εις βάρος του κ. Παπανδρέου, από δύο άτομα που όπως είπαν ήταν από το «Πατριωτικό Μέτωπο». Τα άτομα αυτά έλεγαν στον πρωθυπουργό ότι είναι «ανεπιθύμητος» στα Καλάβρυτα, απομακρύνθηκαν από το σημείο μετά την είσοδο του κ. Παπανδρέου στο Μουσείο, ωστόσο ακολούθησε σειρά φραστικών επεισοδίων με διάφορους πολίτες στην διάρκεια των οποίων αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. «Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Βρε Γιώργο αγόρι μου, τι είναι αυτά που λες σε λίγο και εσύ δεν θα σε πιστεύεις. Εκτός αν τα λες με το πιστόλι στο κρόταφο, διότι δεν εξηγείται αλλιώς.
    Για πιο μικροκομματισμό μιλάς; Εδώ που φτάσαμε εξαιτίας του απίστευτου φόβου μη χάσετε όλοι τις καρέκλες σας φτάσαμε, των μιζών, κλεψιάς κ.α. ..Και τώρα πάλι το γνωστό θα και θα και θα έλεος δλδ τόσα θα μαζεμένα ούτε ο πατέρας σου δεν έχει πει.
    Το μόνο πρόγραμμα που υλοποιείται χωρίς χάσιμο χρόνο είναι η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους και τους μικροεπιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.
    Θα απολύσετε από το δημόσιο , θα κάνετε μετατάξεις θα κλείσετε όσες υπηρεσίες δεν χρειάζονται.
    Όταν δε, ειπώθηκαν όλα αυτά ,κάτι σαν αναφυλαξία έπαθαν όλοι Μη πειράξετε το δημόσιο, ακόμα και στα παράθυρα των ειδήσεων σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια όταν έπεφτε η ερώτηση στο τραπέζι : ‘’τι εννοείτε δλδ κ. τάδε (Το κύριε κατ ευφημισμό) να γίνουν απολύσεις; Η απάντηση ερχόταν αβίαστα : Όχι όχι για όνομα του Θεού όχι και απολύσεις .
    Και διερωτώμαι ειλικρινά …Γιατί ακόμα και σήμερα 2 ταχύτητες. Τον ιδιωτικό τομέα τον οποίο τον έχουν κατακρεουργήσεις σε απολύσεις και όχι μόνο , συνθήκες Άουσβιτς σε θέματα εργασιακά , γιατί θεωρείται λογικό;
    Γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτούς ; Τι είναι δλδ γουρούνια που απλά δουλεύουν για να νομιμοποιούνται όλες οι υπόλοιπες τάξεις να μη χάνουν τα κεκτημένα.
    Όχι δεν είμαι υπέρ των απολύσεων σε οργανικές θέσεις , ούτε καν σε υπηρεσίες που ναι μεν υπολειτουργούν, αλλά έχουν αντικείμενο.
    Δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει να πληρώνουμε ακόμα την επιτροπή που ασχολείται με την αποξήρανση της λίμνης Κοπαίδας; Να αγοράζουμε σταφίδες για τον στρατό και σανό για τα άλογα (Εδώ βέβαια έχει λογική τόσα γαϊδούρια έχουμε να θρέψουμε ανα την επικράτεια , απλά το κράτος βοηθάει οικονομικά τους κτηνοτρόφους)…
    Ας ανοίξει τα επαγγέλματα τα οποία όλο και απειλή αλλά από ουσία τίποτα. Για να δω πότε τα φαρμακεία θα τολμήσει να τα ανοίξει ,σαν επάγγελμα.
    Το κυριότερο όμως απ΄ όλα , γι αυτό που θα γίνει μάχη, γι αυτό που ο κόσμος θα δαγκώσει λαιμούς ,είναι ότι τολμάνε ακόμα, να μιλάνε περί σωσμού της Ελλάδος όταν τα κλεμμένα δεν τα έφεραν πίσω , τις μίζες δεν τις πήραν από τις τσέπες κανενός, η άρση βουλευτικής ασυλίας και παραγραφής δεν άρθηκε…
    Κύριοι ο αγανακτισμένος πολίτης , σε λίγο θα γίνει εκνευρισμένος πολίτης και μετά θα πέσει πολύ ξύλο….Ο,τι και αν κάνετε, όσες προβοκατόρικες ομάδες, προσπαθήσετε να περάσετε μέσα στο κόσμο ώστε να δημιουργηθούν επεισόδια για να δικαιολογήσετε τις ομάδες καταστολής , δεν θα προλάβετε να φύγετε, όχι τουλάχιστον ατσαλάκωτοι .Αυτό είναι μια διαίσθηση που έχω , όχι μόνο εγώ αλλά πάρα πολλοί Έλληνες.
    Ανοίξτε τα μάτια και κλείστε για λίγο τις τσέπες , δεν μασάει ο κόσμος κουτόχορτο, τα ψέματα τελείωσαν ή θα ξεκινήσετε την εκκαθάριση από εσάς πρώτα και άμεσα ή ο χρόνος έληξε, σε λίγο ο διαιτητής θα σφυρίξει το τέλος του αγώνα.
    Πέσαμε που πέσαμε στο λάκκο με τα φίδια … Από την λάσπη ,για να μη πω τίποτα χειρότερο, θα φάμε όλοι ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν με εκπολήσσει. Το απέδειξε ότι δεν μας υπολογίζει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας νοιάζει όμως εμάς το κόστος Γιωργάκη μου. Δεν θα πληρώνουμε εμείς για να παίζεις εσύ τα σπιτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yiorgo να πάρεις το κουβαδάκι σου και να πας να παίξεις πάρα πέρα. Είσαι ψεύτης, παπατζής, και προδότης.
    Αλλά άμα κυβερνάει την πατρίδα αλλοδαπός, τί περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΠ=δεν με νοιαζει το πολιτικο κοστος

    Μας νοιαζει ομως εμας το Α-πολιτικο σου κοστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.