29/4/11

Έρευνα για τους εμπρηστές της Marfin

Προσαγωγές τριών υπόπτων από Εξάρχεια και Κυψέλη για τον εμπρησμό της Marfin Bank στις 5 Μαΐου 2010 στη Σταδίου, όπου σκοτώθηκαν τρεις υπάλληλοι.
Σε προσαγωγές τριών ατόμων από Εξάρχεια και Κυψέλη έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά από επιχείρηση εντοπισμού υπόπτων για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Bank στη Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Το κτίριο που στεγαζόταν η τράπεζα τυλίχθηκε στις φλόγες, εγκλωβίζοντας τα θύματα, όταν άγνστοι πέξταν μολότοφ κατά τη διάρκεια μεγάλης διαγήλωσης που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας. Οι έρευνες συνεχίζονται στα σπίτια υπόπτων. Οι έρευνες αφορούν και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» την ίδια ημέρα.

Η αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιεί έρευνες στα σπίτια των τριών προσαχθέντων σε Εξάρχεια και Κυψέλη στην οδό Κερκύρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι προσαχθέντες είναι ένας 21χρονος, ένας 25χρονος και ένας 36χρονος. Ο ένας από τους τρεις σχετίζεται με την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν στον εισαγγελέα δικογραφία με στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και φέρονται να ενοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου. Επίσης στον φάκελο υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις για το περιστατικό. Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, επέστρεψε την δικογραφία, δίνοντας παράταση στην προανάκριση.
Σε βάρος των τριών προσαχθέντων δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Αναμένεται να ληφθούν οι καταθέσεις και στη συνέχεια ο ανακριτής θα κρίνει αν θα πρέπει οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.