28/4/11

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας επανεξετάζει το νόμο περί οικογενειακής κατάστασης

ΤΙΡΑΝΑ, Αλβανία -- Το Συνταγματικό Δικαστήριο επανεξετάζει το νόμο για την οικογενειακή κατάσταση καθώς υπήρξε καταγγελία από περιφερειακά δικαστήρια σχετικά με πλήθος πολιτών που ίσως να καταχρούνται την επιλογή του να δηλώσουν ότι ανήκουν στην Ελληνική μειονότητα.
Τρία δικαστήρια -- σε Αγίους Σαράντα, Περμέτ και Σκόνδρα -- υπέβαλαν σχετική καταγγελία έπειτα από αυτό το ασυνήθιστο αίτημα πολιτών να δηλώσουν στην οικογενειακή κατάστασή τους ότι ανήκουν στην Ελληνική μειονότητα. Τα συγκεκριμένα δικαστήρια θεωρούν ότι αποτελεί παραβίαση του συντάγματος, σύμφωνα με ΜΜΕ την Τρίτη (26 Απριλίου).

Σε αντίθεση, η κυβέρνηση θεωρεί πως η εθνικότητα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί στοιχείο στη δήλωση οικογενειακής κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τρόπο διατήρησης της εθνικής ταυτότητας των Αλβανών. Η δήλωση της εθνικότητας συμπεριλήφθηκε στο νόμο το 2003. Χιλιάδες πολίτες αιτήθηκαν τροποποίηση της οικογενειακής κατάστασής τους με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη στις αρχές του έτους. Η τάση αυτή διεκόπη όταν τα δικαστήρια σταμάτησαν την έκδοση νέων πιστοποιητικών μέχρι να υπάρξει οδηγία από το Συνταγματικό Δικαστήριο για το πως να συνεχίσουν. (Balkan Web, Lajmifundit, Top News - 26/04/11)
http://www.setimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.