28/4/11

Μαζικές παραιτήσεις από το κυβερνών κόμμα της Συρίας

Διακόσια μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ της Συρίας παραιτήθηκαν χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι παραιτηθέντες προέρχονται από την πόλη Ντεράα και τις γύρω περιοχές που αιματοκυλίστηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Στο διπλωματικό πεδίο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέτυχε όπως ήταν αναμενόμενο να καταδικάσει ομόφωνα την αιματηρή καταστολή εξαιτίας αντιρρήσεων που προέβαλαν Ρωσία και Κίνα.

Από τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος της Συρίας αποχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης 203 μέλη. Είχε προηγηθεί τις πρωινές ώρες η παραίτηση 30 μελών του Μπάαθ, οι οποίοι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «έχουν γκρεμίσει όλες τις αξίες» πάνω στις οποίες βασίστηκαν.

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν και ανακοινώνουμε χωρίς καμία λύπη την παραίτησή μας από το κόμμα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Δεν συμφώνησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Οι δεκαπέντε χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέτυχαν, όπως και ήταν αναμενόμενο, να καταδικάσουν από κοινού την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων στην Συρία.
Μετά από το τέλος των συζητήσεων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι δυτικές χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στην καταστολή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφεραν διπλωμάτες.

Η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν το κείμενο που πρότειναν Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, με το οποίο καταδίκαζαν την επέμβαση του στρατού και τους πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στην Συρία, προσέθεσαν οι διπλωμάτες.

Η Ρωσία προειδοποίησε χθες ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι μία εξωτερική ανάμειξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και ανέφερε ότι η καταστολή δεν αποτελεί απειλή για την διεθνή ειρήνη.

«Δεν αντιπροσωπεύει απειλή»«Η κρίση στην Συρία δεν αντιπροσωπεύει απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Μία αληθινή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια θα μπορούσε να προκύψει από μία εξωτερική ανάμειξη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Αλεξάντερ Πανκίν.

«Τέτοιες προσεγγίσεις οδηγούν σε έναν κύκλο βίας χωρίς τέλος και θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν εμφύλιο πόλεμο», συμπλήρωσε ο ρώσος πρεσβευτής.Ο Αλεξάντερ Πανκίν σημείωσε ότι ελπίζει σε μία πραγματική έρευνα στη Συρία και ότι «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Την Παρασκευή πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως για την κατάσταση στη Συρία το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Την ίδια ημέρα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα εξετάσουν την επιβολή κυρώσεων στη Δαμασκό, κίνηση που υποστηρίζει ένθερμα η Γερμανία.
 http://www.tanea.gr

2 σχόλια:

  1. Να είστε καλά, παιδιά. Επίτηδες φαίνεται τόσο για όσα συμβαίνουν εν Λιβύη κλπ, το ίδιο για τα εν Συρία, οι εδώδιμοι επαγγελματίες πληροφορητές της Μπανανίας μας, δεν βγάζουνε κίχ. Φαίνεται τους απασχολεί σοβαρά να συγκαλύψουν το διαγούμισμα που εξακολουθεί να γίνεται τερατωδώς μάλιστα και απροσχημάτιστα, στην μαρτυρική μας χώρα από τους νύν συμμορίτες πωλητικούς που νοιώθουν ότι λίγος καιρός τους μένει να κάνουν την καλή, αλλά τζοχαζό, μαντέλ, βουλαρ-, ρουσσο-, σημιτο-, γενικώς όλων των υπό ΑΣΥΛΙΑΣ αλητοκαλυπτομένων. Η ΔΙΑΦΟΡΑ είναι ότι ΕΚΕΙ στους Αραπάδες! υπάρχουν άνθρωποι που ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ... Εδώ; -Νά γιατί θα φάν το κεφάλι τους (όσοι θα έχουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συρια
    ...σημαντικός αριθμός θυμάτων υπάρχει και από την πλευρά του στρατού, καθώς πολλοί στρατιώτες εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες επειδή αρνήθηκαν να πυροβολήσουν κατά του πλήθους των διαδηλωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.