28/4/11

Μεντβέντεφ: Αν δεν λάβετε μέτρα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα σβήνουν φωτιές

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απείλησε σήμερα τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας ότι θα τους στείλει "να σβήνουν τις φωτιές" εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί η πύρινη κόλαση του περασμένου καλοκαιριού, όταν παραδόθηκαν στις φλόγες 10 εκατομμύρια στρέμματα.


"Είναι άμεση ευθύνη της κυβέρνησης. Θεωρήστε το ως τελευταία προειδοποίηση", είπε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. "Αν δεν τα καταφέρετε, θα πάτε όλοι να σβήνετε τις φωτιές, μαζί με τα μέλη των τοπικών αρχών της Μόσχας και των άλλων περιοχών της Ρωσίας", πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε κατ' αυτόν τον τρόπο σε μια έκθεση που ανέφερε ότι τα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών θα τεθούν σε εφαρμογή τον Μάιο. Ο Μεντβέντεφ θεωρεί ότι τότε θα είναι ήδη πολύ αργά.

 Το καλοκαίρι του 2010 ένας πρωτόγνωρος καύσωνας έπληξε τις δυτικές περιοχές της Ρωσίας ενώ ταυτόχρονα τεράστιες πυρκαγιές κατέστρεψαν ολόκληρα χωριά και προκάλεσαν το θάνατο περίπου 60 ανθρώπων. Τοξικά νέφη καπνού κάλυψαν πολλές πόλεις, μεταξύ άλλων και τη Μόσχα.
http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.