31/3/11

Μυστική εντολή Ομπάμα στην CIA για τη Λιβύη;

Μυστική εξουσιοδότητση στην CIA για παροχή βοήθειας προς τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς φέρεται να είχε δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ενώ δημοσίευμα των New York Times, αναφέρει ότι πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να αποκαταστήσουν επαφή με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.


Το ABC ανέφερε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει μυστικό μνημόνιο που δίνει το πράσινο φως για μυστικές επιχειρήσεις υπέρ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μνημόνιο αυτό αναφέρεται σε τρόπους παροχής βοήθειας στην λιβυκή αντιπολίτευση, δίνει την άδεια για την παροχή βοήθειας από τώρα και θέτει ένα πλαίσιο πιο προωθημένων ενεργειών για το μέλλον. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό δεν επιτρέπει τον άμεσο εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών, αλλά αφήνει το περιθώριο για να γίνει στο μέλλον, σύμφωνα με το ABC.

Οταν ερωτήθηκε για τις αποκαλύψεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι δήλωσε ότι αρνείται να απαντήσει για θέματα μυστικών υπηρεσιών.

Οι New York Times γράφουν ότι οι πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν αναπτυχθεί σε μικρές ομάδες εδώ και εβδομάδες στη Λιβύη, με αποστολή να αποκαταστήσουν επαφή με την αντιπολίτευση και να καθορίσουν στόχους για τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «δεκάδες μέλη των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και πράκτορες του MI6 εργάζονται στη Λιβύη» με κύρια αποστολή τη συλλογή πληροφοριών για τις θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

Χωρίς να απαντήσει επισήμως στις πληροφορίες αυτές των δύο μέσων ενημέρωσης, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τη χορήγηση όπλων στη λιβυκή αντιπολίτευση.

«Επαναλαμβάνω ότι ο πρόεδρος δήλωσε χθες: καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για τη χορήγηση όπλων στην αντιπολίτευση ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Λιβύη. Δεν το αποκλείουμε , αλλά δεν το έχουμε αποφασίσει. Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες παροχής βοήθειας προς τους Λίβυους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.http://www.ethnos.gr/

1 σχόλιο:

  1. Πολυ σοβαρο θεμα θα προκυψει με την αποφαση της κυβερνησης να επιτρεψει στα βαμπιρ της "υγειας"στον ιδιωτικο τομεα και στο ΕΣΥ να αρπαζουν τα πτωματα
    των αποθανοντων στην ελλαδα που σιγουρα και σε μεγαλο ποσοστο δεν θα εχουν υπογραψει χαρτι που θα αρνουνται την συλληση του πτωματος τους.Διαβαστε παρακατω=

    Ελλάδα: Θα είμαστε όλοι εν δυνάμει δότες οργάνων, για μεταμόσχευση, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις
    11:10 μ.μ. | Posted by pais | Επεξεργασία ανάρτησης
    Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση θα είμαστε όλοι στο εξής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα.
    Μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.
    Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανών πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση).
    Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
    Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
    Επίσης, από το προσχέδιο προσδιορίζονται με σαφήνεια οι περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνεται αφαίρεση οργάνων από ζωντανό δότη.
    Το ζήτημα αυτό που αφορά κυρίως τους νεφρούς, μέρος του ήπατος και άλλα όργανα, επιτρέπει τη μεταμόσχευση από ζώντα δότη μόνο στον ή στη σύζυγό του, σε ασθενή με τον οποίο υπάρχει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε συγγενή μέχρι και 4ο βαθμό εξ αίματος και 2ο βαθμό εξ αγχιστείας και σε πρόσωπο που υπάρχει άμεση προσωπική και συναισθηματική σχέση.
    Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να δίνεται ειδική άδεια με δικαστική απόφαση αφού ελεγχθούν όλες οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντα δότη αλλά και η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, της ουσιαστικής σχέσης και του συναισθηματικού δεσμού που έχει ο δότης με τον λήπτη.
    Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων (αιμοποιητικών κυττάρων) θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ και θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
    Στο προσχέδιο προβλέπονται ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρότερες ρυθμίσεις του προβλέπουν ακόμη και κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.
    http://www.e-typos.com/content.aspx?catid=20&cid=20938

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.