28/3/11

Νέο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ

Νέο αλβανικό κόμμα δημιουργήθηκε στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται για το κόμμα «Εθνική Δημοκρατική Αναγέννηση», του οποίου ηγείται ο δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι. Ο κ. Οσμάνι, κατά την παρουσίαση του κόμματός του στα Σκόπια ανέφερε ότι προτεραιότητες του νέου κόμματος θα αποτελέσουν η εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των Αλβανών της ΠΓΔΜ, η προώθηση των δικαιωμάτων τους και ο εκδημοκρατισμός της ΠΓΔΜ.Ο Ρούφι Οσμάνι θεωρείται ως ένας από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αλβανούς πολιτικούς της ΠΓΔΜ.

Είχε διατελέσει δήμαρχος του Γκόστιβαρ και το 1997, και είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και Αλβανών σχετικά με την ανάρτηση των αλβανικών θυρεών, κατά τα οποία επτά Αλβανοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους.

Για την δράση του εκείνη καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του αποσύρθηκε για αρκετό διάστημα από τα πολιτικά δρώμενα. Επανεμφανίστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2009, όταν ως ανεξάρτητος υποψήφιος επικράτησε πανηγυρικά στον δήμο του Γκόστιβαρ.

Πίσω στη Βουλή το κόμμα του Θάτσι
Σε μία άλλη εξέλιξη, το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, επέστρεψε σήμερα στη Βουλή, μετά από αποχή σχεδόν δύο χρόνων. Οι βουλευτές του DPA ανέφεραν ότι θα συμμετέχουν μόνο στις συνεδριάσεις εκείνες της Βουλής που σχετίζονται με την προκήρυξη και διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ.

Τα σλαβομακεδονικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το μικρό «Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα», απέχουν από τη Βουλή από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.http://www.nooz.gr

2 σχόλια:

  1. Θα ρθουν οι φίλοι τους οι Τούρκοι και θα υποστηρίξουν τους φίλους τους, τους Σκοπιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 28 Μαρτίου 2011 11:22 μ.μ.

    Θα βρεθούν σε δύσκολη θέση οι Τούρκοι, διότι είναι "φίλοι" και με τους Σλαβοσκοπιανούς (αφού αυτοί είναι εν δυνάμει "εχθροί" της Ελλάδος) και με τους Αλβανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.