27/2/11

Kύπρος: Πιστεύεται ότι βρέθηκε το όπλο της επίθεσης κατά του Σ. Λεβέντ

Ένα όπλο τύπου Glock, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον των γραφείων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας ''Αφρίκα'' και του αρχισυντάκτη της Σενέρ Λεβέντ, βρέθηκε στο χώρο στάθμευσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το όπλο εντοπίστηκε, αλλά μέχρι στιγμής η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου καταδίκασε την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, λέγοντας πως δεν εγκρίνει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και εφημερίδων.

"Διανύοντας κρίσιμες και ευαίσθητες ημέρες η αηδιαστική επίθεση με όπλο εναντίον της εφημερίδας ''Αφρίκα'' προκάλεσε βαθειά λύπη", δήλωσε και ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ.
Εξάλλου, εκτός από τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα, πολλές κοινωνικές ομάδες, συντεχνίες, ''οργανώσεις'' κ.ά έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που καταδικάζουν την προχθεσινή ένοπλη επίθεση εναντίον της ''Αφρίκα''. Την επίθεση καταδίκασαν η Ένωση Συντακτών Κύπρου και ελληνοκυπριακά κόμματα.

Ο ίδιος ο Σενέρ Λεβέντ είπε στον φίλο του ελληνοκύπριο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο , αρχισυντάκτη της εφημερίδας "Καθημερινή" της Κύπρου, "Αυτή, φίλε, είναι η αρχή του τέλους".
Ο ελληνοκύπριος δημοσιογράφος γράφει σήμερα στη στήλη του ότι τηλεφώνησε την Παρασκευή το βράδυ στον Λεβέντ μόλις έμαθε ότι κάποιοι ανέβηκαν στα γραφεία της εφημερίδας του, της "Αφρίκα", πυροβόλησαν δύο φορές και θυροκόλλησαν ένα χειρόγραφο απειλητικό σημείωμα.

Το νόημα του σημειώματος που απευθυνόταν στον ίδιο τον Σενέρ Λεβέντ , επισημαίνει ο Ανδρέας Παράσχος, ήταν ότι την επόμενη φορά δεν θα πυροβολήσουν την πόρτα, αλλά τον ίδιο, "αν δεν σταματήσει να σκέφτεται, να γράφει και να ενεργεί πολιτικά ως κινητήρια δύναμη και ελπίδα μιας μεγάλης μερίδας ακόμα Τουρκοκυπρίων".

Ο ελληνοκύπριος δημοσιογράφος , ο οποίος σπούδασε τη δεκαετία του 80 στη Μόσχα με τον Σενέρ Λεβέντ, εκτιμά ότι "αυτή τη φορά η απειλή κατά της ζωής του Λεβέντ και των συνεργατών του είναι πολύ πιο σοβαρή από οποιανδήποτε από τις προηγούμενες".

Στο σχόλιο του Ανδρέα Παράσχου προστίθενται και τα εξής: "Όλοι οι εν χορώ, Ταλάτ, Έρογλου και Κιουτσιούκ, δήλωσαν , μετά την αντίδραση Ερντογάν για το συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου ότι παρεισέφρησαν προβοκάτορες που με τα πανό τους προσέβαλαν τη "μητέρα πατρίδα", φωτογραφίζοντας τον Λεβέντ και τους συνεργάτες του.

Αυτόν δηλαδή που πάντα μιλά για τουρκική κατοχή, που δεν φοβάται να γράψει και να πει ποιοι κρύβονται πίσω από τον στρατό στα κατεχόμενα, ποιοι βολεύτηκαν πίσω από την εξουσία και ποιοι έφτασαν τους Τουρκοκυπρίους στο σημείο να είναι θλιβερή μειοψηφία, όχι στην Κύπρο, αλλά στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα, σε σύγκριση με το μισό και πλέον εκατομμύριο των εποίκων.

Τις προάλλες, μάλιστα, ο Λεβέντ έγραψε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να λύσουν το Κυπριακό πρώτα με την Τουρκία, ώστε να μπορούν να βρουν από μόνοι τους στη συνέχεια λύση μαζί με τους Ελληνοκυπρίους. Ε, θέλει κότσια για να πει κάποιος κατάμουτρα στον νταή τον κ. Ερντογάν κάτι τέτοιο. Και ο Λεβέντ εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύει καθημερινά ότι τα έχει. Κι έχει τόσα κότσια, όσα δεν έχουμε όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί σε αυτό το έρμο το νησί".

Όταν λοιπόν ο Σενέρ Λεβέντ λέει ότι "αυτό είναι η αρχή του τέλους", δεν εννοεί το δικό του τέλος. Η αρχή, σημειώνει ο Ανδρέας Παράσχος, του τέλους, όπως την εννοεί ο Λεβέντ, "έχει φτάσει για τους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι, υποταγμένοι στον στρατό κατοχής και στην Άγκυρα, είτε θα φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον από την Κύπρο είτε θα υποταχθούν στη μοίρα τους και σε λίγα μόνο χρόνια θα τους καταπιεί το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων και θα τους αφομοιώσει".

Στο μεταξύ Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές ετοιμάζουν με αποφασιστικότητα τον δεύτερο γύρο κινητοποιήσεων, που προγραμματίζεται για την προσεχή Τετάρτη.Έχοντας έρθει σε πλήρη αντιπαράθεση με την Άγκυρα και τις αρχές του ψευδοκράτους, οι Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές τονίζουν ότι στο στόχαστρό τους εξακολουθούν να βρίσκονται τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η τουρκική κυβέρνηση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.