26/2/11

Κριτική Ερντογάν για τη στάση της Μέρκελ στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Έντονη κριτική άσκησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την αρνητική της στάση όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. «Δίνεται η εντύπωση ότι γίνονται διακρίσεις» λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός, εν όψει της επίσκεψής του στη Γερμανία και της συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Αυτό που περιμένει ο τουρκικός λαός, είναι η Γερμανία να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο στο πλαίσιο της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας, όπως συνέβη με τις παλαιότερες κυβερνήσεις των Χριστιανοδημοκρατών» του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ο Ερντογάν στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ Rheinische Post.

«Προφανώς η μέχρι στιγμής εξέλιξη της διαδικασίας ένταξης δίνει την εντύπωση ότι γίνονται διακρίσεις» συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός που αναμένεται να φτάσει την Κυριακή στη Γερμανία και να συναντηθεί τη Δευτέρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Ποτέ δεν έχουν τεθεί τέτοια πολιτικά εμπόδια σε μία χώρα υποψήφια για ένταξη» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας τέθηκε και στην συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο, την Παρασκευή στην Άγκυρα.

Ο Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε την άποψή του ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνούμε σε όλα τα ζητήματα, αλλά η Τουρκία μπορεί να προσφέρει πολλά στην ειρήνη».

Την επόμενη Τρίτη επίσκεψη του κ.Ερντογάν στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες από τα μέσα του 2009 και αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών βρίσκεται σε αδιέξοδο.

2 σχόλια:

  1. Ευτηχώς που υπάρχει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί!
    Αν πάρουν τα ινία της εξουσίας σε Γερμανία και Γαλλία οι τουρκόφιλοι σοσιαλδημοκράτες και οι τουρκολάγνοι πράσινοι η Τουρκία θα κάνει περίπατο στην ΕΕ και πολλές αποφάσεις της ΕΕ που μας στήριζαν μέχρι τώρα σε εθνικά θέματα θα βγαίνουν εις βάρος μας.
    Πολλοί πράσινοι του ευρωκοινοβουλίου στηρίζουν τις τουρκικές απόψεις και προωθούν την απευθείας εμπορική σύνδεση των κατεχομένων με την ΕΕ παρακάμπτοντας την κυπριακή κυβέρνηση !

    Οι έλληνες οικολόγοι ενα κίνημα φαινομενικά "αθώο"δουλεύει πεμπτοφαλαγγίτικα.....
    με επικεφαλής τον Μιχάλη Τρεμόπουλοςτου Ευρωψηφοδελτίου τους.....
    μερικές από τις θέσεις του κόμματος και του κ. Τρεμόπουλου :
    1) Υποστηρίζουν πως οι Σκοπιανοί μπορούν να ονομαστούν Μακεδόνες...!
    2) Αξιώνουν να ονομαστεί δρόμος στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ!
    3) Δεν ήθελαν την εγκατάσταση των παλλινοστούντων ομογενών στη Θράκη..!
    4) Τάσσονται κατά του αγωγού φυσικού αερίου..!
    5) Προβάλλουν την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών κτλ...!

    Ο Τρεμόπουλος θέλει να ονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Ατατούρκ. http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

    Ο Τρεμόπουλος θέλει να ανακινηθεί θέμα Τσάμηδων και υποστηρίζει τις ανθελληνικές τους θέσεις. Δείτε εδώ

    Εννοείται ότι ο Τρεμόπουλος είναι και στην λίστα υπέρ του ΝΑΙ στο κατάπτυστο σχέδιο Αναν. Δείτε εδώ

    Οι άνθρωποι τα ομολογούν μόνοι τους στις ιστοσελίδες τους. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι πολυεθνική !!! Δείτε εδώ

    "Οχι στην Θράκη οι Πόντιοι" γιατί σου λέει μπορεί να προκληθεί πρόβλημα εξελληνισμού της Θράκης!!! Από το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ το 1990.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γνωστό συνθηματάκι όταν μια ομάδα υποβιβάζεται στη Β΄ Εθνική λέει: "Εκεί, εκεί στη Β΄ Εθνική" Έτσι και για τους Τούρκους: "Εκεί, εκεί στην Ανατολή" (και ακόμα πιο πέρα) Πάρτε το χαμπάρι ρε γ..ώ τα μεμέτια σας!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! Κάντε μια Ένωση με Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Μογγολιστάν και μη μας πρείζετε άλλο τους ό..εις!!! ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.