20/5/17

Οι Τούρκοι αναζητούν το παρελθόν τους

Αναδημοσίευση ανάρτησης του ιστολογίου (1/2/2011)
1ο σκίτσο «Πες μου πηγάδι, τι υπάρχει στο παρελθόν μου;»
3ο σκίτσο: «Αχ! Καλύτερα να μην ρωτούσα!»

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι θέλουν να ανακαλύψουν την ταυτότητα και τις ρίζες τους. Ενώ ορισμένοι μαθαίνουν ότι είναι απόγονοι εξισλαμισμένων χριστιανών που ήθελαν να ξεφύγουν από τις γενοκτονίες, άλλοι Τούρκοι ή Κούρδοι ανοίγουν τα βιβλία ιστορίας για να αντιμετωπίζουν το παρελθόν τους.

Η καρικατούρα είναι του Τούρκου γελοιγράφου Dagistan Cetinkaya που δημοσιεύθηκε στο τουρκικό τύπο στις 18 Οκτωβρίου, 2010.

http://collectifvan.org/index.php?r=0 31-01-2011

16 σχόλια:

  1. Ελπιζω οι τουρκοι αφου μαθουν το παρελθν τους να καταληξουν στα αναλογα υμπερασματα για το πως θα πρεπει να συμπεριφερονται (και γιατι οχι για το τι ακιβως θα ηθελαν αν ειναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ !!!!
    (πολλές φορές μάλιστα αφού είναι τουρκική γελιογραφία !!!)

    Ευχαριστούμε για την ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ψαξουν προς την Μογγολια & μολις την βρουν,να επιστρεψουν στις ριζες τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι πρέπει να σταλεί δώρο στον ΣΚΑΙ και το βλαχαδερό καθηγητή τους που στην προδοτική (συγνώμη "επική" εννοώ) ταινία που έφτιαξαν με τίτλο 1821, ισχυρίζονται ότι μια χαρά ζούσαμε και "αναπτυσόμαστε" επί τούρκων για πολλούς αώνες και ούτε λίγο ή πολύ προσπάθησαν να μας πούν ότι "κακώς" ελευθερωθήκαμε !!!

    Το δόγμα Νταβούτογλου !!

    Δεν ντρέπονται λίγο οι εφιάλτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αλβανοί ενθουσιασμένοι απ' το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΐ «1821», που παρουσιάζει τους Έλληνες γόνους των Αλβανών, αγόρασαν τα δικαιώματα προβολής της παραγωγής στην αλβανική τηλεόραση.

      http://www.himara.gr/epikairotita/1152-alvanoi-agorazoun-to-1821-tou-skai

      Aferim Verem (*)... βλαχαδερές «(μ)ακακίες»... χαχαχα!

      (*) Μπλέξαμε στα... "Finno-Ugric-Turkic" (**)... κοινά «γλωσσικά παιχνίδια»:
      Hungarian / Etymology 2:
      verem - I hit it / I’m hitting it
      verem - I masturbate / I’m masturbating (male)

      (**) αφήνω εδώ εκτός τα «τουρκο-ιατρικά» "verem", γιατί παραχοντραίνει μετά το... αστείο!

      https://en.wiktionary.org/wiki/verem

      Διαγραφή
    2. Στα στερνά της η μεταπολίτευση , αρέσκονταν να το παίζει μορφωμένη μπλαζέ αποτελειώνοντας το μόνο που άφησε ξεχαρβάλωτο την Εθνική μας Ιστορία , βερέμιδες, τατσόπουλοι και άλλοι για πέντε φράγκα λέγαν ότι μ@λακια κατέβαζε το κεφάλι τους ...στα τσακίδια

      Διαγραφή
  5. Οι σημερινοι τουρκοι ειναι οι για διαφορους λογους αδυναμιας τους, εξισλαμισθεντες κατοικοι της μικρας ασιας,που φυςικα πριν ησαν ρωμιοι του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ.Εν αντιθεσει με εμας που οι προπατορες μας ως ισχυροτεροι απο καθε αποψι διατηρησαν και διατηρουν παντα τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ τους.Υπαρχει ομως μια ελπιδα γι αυτους,δεδομενου οτι γονιδιακως ανηκουν κατα 90% με εμας,να ΕΠΑΝΕΛΛΗΣΤΟΥΝ σιγα σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρμενοειδείς φυλετικός τύπος κυριαρχεί στην Τουρκία. Στη δυτική Μικρά Ασία υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό μεσογειακοί και αλπικοί, ενώ στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό, σε μίξη με αρμενοειδείς, ο ιρανικός φυλετικός τύπος. Σε 15-16% υπάρχει σε όλη την Τουρκία (αλλά κυρίως στην κεντρική Μικρά Ασία γύρω από το Καϊσερί/Καισάρεια) ο τουρανικός φυλετικός τύπος. Επίσης, στην ανατολική Τουρκία και ως έναν μικρό βαθμό στη δυτική, υπάρχει ο τουρανικός τύπος σε μίξη με τους υπόλοιπους φυλετικούς τύπους.

      Οι σημερινοί εθνικά Τούρκοι, στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον αρμενοειδή τύπο. Το όνομά τους και την γλώσσα τους τα έχουν πάρει από τους τουρανικούς πληθυσμούς που κατέκτησαν τα εδάφη της Μικράς Ασίας, υποτάσσοντάς τους, καταλύοντας το Βυζαντινό κράτος. Ο τουρανικός τύπος στην Τουρκία εκτιμάται στο 10-20% του πληθυσμού. https://mediaevalmusings.files.wordpress.com/2013/06/800px-asiaminor1910.jpg

      Αρμενοειδής φυλετικός τύπος http://graphics8.nytimes.com/images/2006/11/06/world/06ecevit.190.jpg

      Τουρανικός τύπος https://3.bp.blogspot.com/-6CjA9p0QQE8/UlqzGFq3onI/AAAAAAAAAVQ/HdzjBfgluTk/s1600/serdar_ortac.jpg

      Η τηλεπαρουσιάστρια Türkü Turan από την Τουρκία, η οποία είναι του τουρανικού φυλετικού τύπου https://4.bp.blogspot.com/-iZ40qs4_NMs/UcbL6Ogqm8I/AAAAAAAAAJg/B60rVSF7B0E/s1600/turkuturan1br1ls7sadsd.gif

      Τουρανική επίδραση υπάρχει, αλλά γίνεται πιο έντονη βαθύτερα στην Ανατολία. Πλησιάζοντας στα παράλια της Μικράς Ασίας, οι Τουρανικοί φαίνεται να είναι ελάχιστοι, με πλειοψηφία Αρμενοειδών και Αλπικών, μειοψηφία Μεσογειακών και σποραδικά Διναρικούς και ανατολίτικους τύπους. Οι αρχικοί Τούρκοι ήταν μογγόλοι. Υπέταξαν τους ντόπιους πληθυσμούς, που ήταν κυρίως Αρμενοειδείς/Αλπικοί, και δευτερευόντως μεσογειακοί. Οι Τούρκοι μέσω του παιδομαζώματος έχουν δεχτεί μια διναρική και μεσογειακή συνιστώσα. Τα χαρέμια λίγη συμμετοχή είχαν, καθώς ποσοστιαία αποτελούν ελάχιστο μέρος του πληθυσμού. Επίσης, ο εξισλαμισμός κάποιων πληθυσμών επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αύξησε τους λευκούς που ταυτίστηκαν αργότερα εθνοτικά ως Τούρκοι.

      Δες έναν χάρτη. Ο χάρτης παρουσιάζει το πρώτο σε προτίμηση πολιτικό κόμμα σε κάθε περιφέρεια της Τουρκίας. Με πορτοκαλί παρουσιάζεται το κυβερνόν κόμμα, που έχει Ισλαμικές τάσεις και διατηρεί μια στάση υπέρ της ανατολίτικης Οθωμανικής παράδοσης. Με κόκκινο παρουσιάζεται το φιλοδυτικό κόμμα που προσπαθεί να απομακρύνει την χώρα από τις ανατολίτικες πρακτικές και να την φέρει πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Με μωβ χρώμα παρουσιάζεται το φιλοκουρδικό κόμμα.:
      https://4.bp.blogspot.com/-D2kSYdM5q28/VX1C56ZSDCI/AAAAAAAADSk/aWSL6iy6l8k/s1600/turkey_0.jpg

      Εξετάζοντας την κατανομή της δύναμης κάθε κόμματος, διαπιστώνουμε ότι συνδέεται με την φυλετική σύνθεση της χώρας, η οποία είναι καλά μελετημένη. Το φιλοϊσλαμικό και ανατολίτικο κόμμα...έχει την δύναμή του βαθιά στην μικρά Ασία, εκεί όπου κατοικούν κυρίως Αρμενοειδείς. Το φιλοδυτικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του κυρίως στα παράλια της Μεσογείου, εκεί όπου κατοικούν Μεσογειακοί, Αλπικοί, κτλ. Το φιλοκουρδικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του βαθιά στην Ανατολή, εκεί όπου κατοικούν οι Κούρδοι, οι οποίοι ανήκουν συνήθως στον Ιρανικό φυλετικό τύπο.

      Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί διάφορους κοινωνικούς λόγους για την κατανομή των αποτελεσμάτων, όπως π.χ. ότι στα παράλια της Μεσογείου έχουν επαφή με την Δύση και γι'αυτό προτιμούν φιλοδυτικούς υποψηφίους, ενώ στο εσωτερικό οι άνθρωποι είναι αποκομμένοι και παραμένουν παραδοσιακοί, ενώ οι Κούρδοι προτιμούν τους δικούς τους. Κι όμως, αν μελετήσει κανείς βαθύτερα το ζήτημα, θα διαπιστώσει ότι τέτοιες αιτιολογήσεις είναι επιφανειακές. Ο βαθύτερος λόγος είναι η φυλετική σύνθεση της χώρας και η κατανομή των φυλετικών τύπων σε αυτή.

      Οι Αρμενοειδείς αρέσκονται στην ανατολίτικη νοοτροπία, η οποία τους εκφράζει. Οι Μεσογειακοί σίγουρα την απεχθάνονται και προτιμούν τα δυτικά πρότυπα. Οι Ιρανικοί βλέπουν τον εαυτό τους αρκετά διαφορετικό από τους Αρμενοειδείς και θέλουν να διατηρήσουν την εθνική και πολιτισμική ετερότητά τους, που βαθύτερα, έχει την βάση της στην φυλετική διαφορά.

      Διαγραφή
    2. Ο Γερμανός ανθρωπολόγος Felix von Luschan μελέτησε ανθρωπολογικά την περιοχή της δυτικής Ασίας και παρουσίασε τα στοιχεία του υπό τον τίτλο "The early inhabitants of western Asia" σε διάλεξη στο Royal Anthropological Institute το 1911 στην Βρετανία. Εξετάζει με την σειρά τις διάφορες εθνικές-φυλετικές ομάδες που υπάρχουν στην Μέση Ανατολή και οι οποίες είναι πάρα πολλές. Για τους Έλληνες της Ανατολής, ο von Luschan βρίσκει ότι υπάρχουν μεν απευθείας απόγονοι από Ίωνες, Δωριείς και Αιολείς, αλλά πολλοί δεν είναι και απλώς μιλούν Ελληνικά και είναι ορθόδοξοι. Για να γίνει αυτό κατανοητό, στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται η κατανομή του κεφαλικού δείκτη 179 ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες: http://3.bp.blogspot.com/-UA4nbJgeQDs/VS0g80jyyDI/AAAAAAAACuQ/qr88avbSUUs/s1600/greeks%2Bluschan.jpg

      Ο μέσος όρος είναι μεν περίπου 80, κοντά στις τιμές των Weisbach και Stephanos, αλλά το γράφημα δίνει πολύ περισσότερη πληροφορία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές φυλετικές ομάδες, η μία δολιχοκέφαλη και η άλλη έντονα βραχυκέφαλη, με μέγιστα σε κεφαλικό δείκτη 75 και 88, αντίστοιχα. Οι πρώτοι αντιστοιχούν κυρίως σε Μεσογειακούς και οι δεύτεροι κυρίως σε Αρμενοειδείς. Δεν αποκλείονται ΚΜ μεταξύ των πρώτων και Αλπικοί μεταξύ των δεύτερων, στο τοπικό μέγιστο κεφαλικού δείκτη 85. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε Μεσογειακούς, Αρμενοειδείς και κάποιους Αλπικούς. Μετρήσεις σε 756 Τούρκους δείχνουν μια κατανομή με πολύ περισσότερους βραχυκέφαλους και μια μειοψηφία δολιχοκέφαλων.

      Ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια του συγγραφέα να εξηγήσει το φαινόμενο μέσω των νόμων του Μέντελ. Σε μία Ελληνική οικογένεια, ο κεφαλικός δείκτης του πατέρα ήταν 87 και της μητέρας 73. Τα παιδιά είχαν κεφαλικό δείκτη 70 και 87. Σε άλλη οικογένεια, η μητέρα είχε κεφαλικό δείκτη 86, ο γιος 82, η κόρη 75 και ο θείος 75. Σε μια τρίτη οικογένεια, βραχυκέφαλοι γονείς έδωσαν τέσσερα δολιχοκέφαλα παιδιά και ένα βραχυκέφαλο, όμως ο αδερφός της μητέρας ήταν δολιχοκέφαλος. Ο von Luschan βρίσκει ότι σε 67 οικογένειες που εξέτασε, βραχυκεφαλία και δολιχοκεφαλία μεταδίδονται με ίση συχνότητα, χωρίς να επικρατεί κάποια από τις δύο και λογικά αυτό συμβαίνει για πάνω από 2.000 χρόνια. Συμπεραίνει ότι οι αρχικοί τύποι παραμένουν αναλλοίωτοι, παρά την φυλετική μίξη. Όλοι τους έχουν κυρίως σκούρα γνωρίσματα και εμείς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε εν γένει με μίξη δολιχοκέφαλων Μεσογειακών με ντόπιους βραχυκέφαλους Αρμενοειδείς.

      Ο συγγραφέας συμπεραίνει ότι οι διάφορες ομάδες της Μικρασίας εμφανίζουν σημαντική ομοιογένεια, με υπερβραχυκεφαλία, τάσεις υψικρανίας και κυρτή μύτη. Ο von Luschan τους ταυτοποιεί ρητά ως Αρμενοειδείς, που αναγνωρίζονται από την εποχή των Χετταίων ακόμα.

      Διαγραφή
    3. Ο Τούρκος ιατρός και ανθρωπολόγος Şevket Aziz Kansu πραγματοποίησε το 1937 μία εκτεταμένη ανθρωπολογική μελέτη του πληθυσμού της Τουρκίας. Το δείγμα αποτελούνταν από 59.728 άτομα από όλες τις επαρχίες της χώρας. Ο χάρτης παρουσιάζει τα γεωγραφικά διαμερίσματα στα οποία χωρίστηκε η έρευνα. Την έρευνα ζήτησε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυριαρχεί η βραχυκεφαλία. Αυτό οφείλεται στην πλειοψηφία Αρμενοειδών, με ή χωρίς Αλπική επίδραση, καθώς και στους τουρανίδες, απογόνους των γνήσιων Τούρκων. Στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, καθώς και βαθύτερα στην Ανατολή ο κεφαλικός δείκτης πέφτει ελαφρά. Ο χαμηλότερος κεφαλικός δείκτης εμφανίζεται στην περιοχή της Προύσας, στα όρια της δολιχοκεφαλίας, πιθανότατα λόγω Μεσογειακών, απογόνων Ελλήνων του Μαρμαρά, ενώ στα ανατολικά, ο κεφαλικός δείκτης πέφτει λόγω Ιρανικών, που συνήθως είναι Κούρδοι ή στον Πόντο από απογόνους Ελλήνων ή Καυκάσιων. Ο προσωπικός δείκτης δείχνει μεσοπροσωπία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμενόμενο λόγω Αρμενοειδών, Αλπικών ή μογγόλων. Το πρόσωπο φτάνει στην λεπτοπροσωπία στα ανατολικά λόγω Ιρανικών Κούρδων και στην Ανατολική Θράκη λόγω απογόνων Ελλήνων. Οι πιο λεπτόρρινες περιοχές βρίσκονται στα ανατολικά λόγω Ιρανικών, ενώ εν γένει κυριαρχεί η λεπτορρινία, με κάποιες τάσεις μεσορρινίας στα δυτικά, λόγω Αλπικής επίδρασης.

      Τα συμπεράσματα είναι τα εξής. Η Τουρκία έχει πλειοψηφία Αρμενοειδών, με Αλπική επίδραση στα δυτικά, ενώ υπάρχει σημαντικό ποσοστό τουρανιδών. Στην χώρα υπάρχουν επίσης Μεσογειακοί στα δυτικά (κυρίως), Ιρανικοί στα ανατολικά, Καυκάσιοι στα βορειοανατολικά, καθώς και σποραδικά άλλοι τύποι όπως Διναρικοί, Αραβικοί, κτλ. Από την άλλη, μεταξὺ των Μικρασιατών "Ἑλλήνων" - σωστότερα ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Ἀνατολής - ἕνα σημαντικὸ ποσοστὸ δὲν είναι ελληνικής καταγωγής (όπως υπεστήριξε και ο Von Luschan), αλλὰ απόγονοι των επὶ Βυζαντίου εκχριστιανισμένων ντόπιων λαών της Ἀνατολίας (Λυδοί, Φρύγες, Κίλικες, Ἀρμένιοι, Καππαδόκες, Παφλαγόνες, Κάρες, Λύκιοι, Γαλάτες κ.λπ.). Πολλοὶ εξ αυτών είναι αρμενοειδείς καὶ Ἀλπικοί. Ὅσον αφορά τους Ποντίους, οι περισσότεροι είναι ἀρμενοειδείς.

      Συνεπώς, στην Μικρά Ασία κυριαρχούν αρμενοειδείς, με κάποιες Αλπικές τάσεις, υπάρχουν κάποιοι Μεσογειακοί από τον Ελληνικό αποικισμό και διασκορπισμένοι μερικοί τουρανικοί. Κούρδοι και Πέρσες έχουν σημαντική δολιχοκέφαλη συνιστώσα του Ιρανικού φυλετικού τύπου, ενώ προς την Αραβική χερσόνησο, εμφανίζεται ο Αραβικός τύπος.

      Διαγραφή
  6. "καλύτερα να μη ρωτούσα..."
    Αυτό μάλιστα, ξαναπέστε το!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκπληκτικό!
    Το ανέρτησα και γω, έστω και με μικρή καθυστέρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουδέποτε υπήρξαν ως "έθνος", με τα χαρακτηριστικά που οι ιστορικοί έχουν αποδεχθεί. Αρχικά εμφανίστηκαν με την προσωνυμία "Χσιάνγκ-Νου" (τρομεροί σκλάβοι) και εξελίχθηκαν σε "Τούρκ" (κράνος)λόγω του ότι , ως δούλοι των Ούνων, εργαζόντουσαν στην πολεμική τους βιομηχανία (σιδεράδες) και φορούσαν κράνος. Ήταν άγριοι πολεμιστές κι από όπου πέρασαν προσμίχθηκαν με ντόπιους. Όταν πάτησαν το πόδι τους στη Μικρά Ασία, δεν ξεπερνούσαν τις 200 με 250 χιλιάδες, σε μια περιοχή που ζούσαν 20 περίπου εκατομμύρια χριστιανοί,Αρμένιοι, Ασύριοι, Κούρδοι και κυρίως Έλληνες. Η αδυναμία του Βυζαντινού κράτους να τους αντιμετωπίσει ως αντίπαλους τους έκανε μισθοφόρους του με αποτέλεσμα να εδραιωθούν στην περιοχή του Ικονίου. Με τα μέτρα που έπαιρναν οι Σελτζούκοι εξαναγκάζονταν ο κόσμος να στραφεί προς αυτούς, να εξισλαμιστεί και να τουρκέψει. Αυτοί είναι οι σημερινοί τούρκοι. Ένα συνοθύλευμα κατεκτημένων λαών που εκτουρκίστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι έθνος. Άλλο το έθνος και άλλο η φυλή. Μπερδεύεις τις έννοιες.

      Διαγραφή
  9. Να δούμε στο τέλος πόσοι θα παραμείνουν τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.